Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 15:36 ...o nazwie - trybula, jeśli oczywiście jest to przyprawa czy zioło. I jeszcze jedno. Czy ma to na tyle oryginalny smak, że bez tego może się obyć? Dzięki za info, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: Szukam przyprawy... IP: *.we.client2.attbi.com 14.01.04, 15:44 a do czego jest to przyprawa i gdzie znalazles ta nazwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Szukam przyprawy... 14.01.04, 15:52 Na tej stronie znajdziesz informacje o trybuli, ale nie tylko, inne zioła też są opisane. Trybulę kiedyś można było kupić suszoną (bodajże Kamisa) ale dawno nie widziałam jej w sklepie. www.fit.pl/ziolowe_abc.htm -- Ori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Szukam przyprawy... IP: 5.2.* / *.upc-c.chello.nl 14.01.04, 15:58 trybula ogrodowa - nadciśnienie, hemoroidy, żółtaczka, kamica żółciowa To znalazlam, zastosowanie lecznicze. A na tej stronie jest zdjecia jak to wyglada www.jar91.republika.pl/trybula%20foto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Szukam przyprawy... IP: *.proxy.aol.com 14.01.04, 22:53 Wielojęzyczny słownik przypraw i ziół (trybula, ang.: chevril) www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/eng/generic_frame.html?Anth_cer.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Szukam przyprawy... IP: *.toya.net.pl 15.01.04, 17:05 Trybula ma dośc oryginalny, nieco anyżkowy smak. A jesli jej szukasz, to w Polsce najłatwiej znajdziesz, jak sobie posiejesz w doniczce- nasiona można dostać w sklepach ogrodniczych. pzdr elka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruthel Re: Szukam przyprawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 17:35 takie rzeczy kupuje się w sklepach ze zdrową żywnościa - oni mają takie dziwactwa ;) zartuje oczywiście, ale ja mam cos takiego w domu a wiem ze matka sie pojawia wlasnie w takich sklepach ja wiem jedynie gdzie jest taki sklep w krakowie - ul. zamenhoffa (przecznica od westerplatte, zaraz koło dworca) Odpowiedz Link Zgłoś