Gość: Maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 09:12 Odkryłam w starej książce o sałatkach: tarte gotowane buraki, chrzan, ocet, sól, pieprz i cynamon. Znacie jakieś inne oryginalne dodatki. Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f zawsze dodaje i dodawalem i w domu 02.11.09, 09:22 sie dodawalo wlasnie cynamon. Takze dodaje imbir i chili. Jak maja byc korzenne naprawde to i kardamonu i gozdzikow szczypta sie przyda. Sos sojowy lub teriyaki robi jeszcze inaczej. Skorki zestowane cytrusow i chlust soku z pomaranczy i miód - jeszcze inne fajne robia. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: zawsze dodaje i dodawalem i w domu 02.11.09, 11:01 stara dobra cytryna świezy imbir jogurt z czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
elwiza Re: Dodatek do buraczków 02.11.09, 17:54 ja,najbardziej lubie buraczkiz dodatkiem posiekanej papryki,cytryna do smaku,oliwa z oliwek odrobina pieprzu czarnego,soli,cukru,wszystko to okraszam dobrym humorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figgin1 Re: Dodatek do buraczków IP: *.chello.pl 03.11.09, 14:56 Buraczki lubię (koniecznie pieczone) z winegretem, jogurtowym sosem czosnkowym, lub ciepłym sosem chrzanowo czosnkowym. Dobre są też z twarogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.be Re: Dodatek do buraczków 03.11.09, 17:26 Cynamon mnie wcale nie dziwi...ja dodaję do buraczków zalewę w ktorej pływały sliwki w occie - (ocet,goździki, cynamon i cukier) Przed pierwszą próba podchodziłam z rezerwą, spróbowałam na małej porcji i tak już zostało, bardzo ciekawy smak. ♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Dodatek do buraczków IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.11.09, 20:08 Kminek. Odpowiedz Link Zgłoś