Dodaj do ulubionych

Nowy czajnik

IP: *.widzew.net / *.widzew.net 19.01.04, 11:42
Mam prośbę,może ktos z Was podpowie mi co zrobić,kupiłam nowy czajnik(niby
ze stali nierdzewnej,srebrny kolor),gotowałam w nim wodę co jakis czas,
prawie cały dzień i nie mogę pozbyć się dziwnego zapachu,herbaty czy kawy
nie da się wypić.Może wiecie jak pozbyc się tego zapachu?Dziękuję z góry i
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Nowy czajnik IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.01.04, 20:09
      oddaj go do sklepu z reklamacją na utrzymujący się zapach.
      zapachu tego niczym nie usuniesz,sama przez to przechodzilam nic nie pomoglo
      - najlepszym z pomysłów była reklamacja /przyjeli bez mrugnięcia okiem/
      • Gość: s. Re: Nowy czajnik IP: *.widzew.net / *.widzew.net 19.01.04, 20:16
        Dzięki za odpowiedź,wczesniej takich problemów z czajnikami nie
        miałam.Szczerze mówiąc nie liczyłam,że reklamację za takie coś przyjmą ale
        jeśli Ci się udało to chyba spróbuję.Pozdrawiam
      • Gość: kaska Re: Nowy czajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:56
        i kup czajnik elektryczny. woda gotuje sie blyskawicznie a ja nie mam stresu,
        ze spale kolejny czajnik;-)
        • Gość: s. Re: Nowy czajnik IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.01.04, 13:22
          Czajnik elektryczny mamy ale jakoś rzadko korzystamy z niego.A z tym spaleniem
          czajnika to jakbys zgadła:)Ostatnio coraz częściej przypomina mi się,że
          czajnik jest na gazie jak juz jest sauna w kuchni ale jeszcze nie jest spalony
          (wszystko fajnie zaparowane,bo oczywiscie gwizdek w czajniu spadał sam:)A
          teraz jak kupiłam czajnik z przymocowanym juz gwizdkiem to z kolei jest ten
          zapaszek.
    • Gość: Helper Re: Nowy czajnik IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 22:16
      Soda kuchenna jest znanym środkiem do usuwania zapachów. Może warto zagotować
      wodę z jej dodatkiem i wymyć czajnik dokładnie po wylaniu tego paskustwa.
      • Gość: s. Re: Nowy czajnik IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.01.04, 11:03
        Dzięki za radę,spróbuję a jak nie pomoże to chyba zostanie tylko reklamacja.
        Pozdr.
        • julka1327 Re: Nowy czajnik 20.01.04, 11:50
          jeśli chcesz reklamować, to nie gotuj sody, bo będą ci udawadniać, że to twoja
          wina. Lepiej zanies do wymiany, jeśli do tej pory śmierdzi, to znaczy że może
          być tam wewnątrz rozlane jakaś chemia.
          • Gość: s. Re: Nowy czajnik IP: *.widzew.net / *.widzew.net 20.01.04, 13:52
            No własnie po tym mogą się przyczepić,że cos robiłam ale korci mnie żeby
            spróbować,może to coś da(zapach jest mniej intensywny niż na początku ale
            jeszcze trochę czuć)
            • Gość: iwona Re: Nowy czajnik IP: *.di.unipi.it 21.01.04, 12:15
              Ja tak długo gotowałam wodę (bez niczego) aż zapach zniknął. Chyba ze cztery
              pełne czajniki po godzinie za każdym razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka