Dodaj do ulubionych

Lodowka - jaka wybrac??

IP: 195.245.213.* 28.01.04, 18:11
Chce kupic dobra lodowke. Raczej z dwoma agregatami. Musi byc cicha (kuchnia
otwarta na salon) i nie biala (szara lub kolorowa).
W gre wchodzi Amica (podobno sie psuje), Gorenje lub Sharp. Pozostale sa
biale. Jakie macie doswiadczenia z tymi markami???
Obserwuj wątek
    • Gość: Liska Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: 81.210.125.* 28.01.04, 18:48
      Cześć,
      ja mam Siemensa stalowego, były też w kolorze antracytowym. Z wyglądu OK, ale
      układ w środku bez sensu, bo mało miejsca. Jeśli mogę Ci coś polecić, to pytaj
      o lodówki ze strefą świeżości (lub strefą 0 st C)- to taka strefa, w której
      można przechowywać warzywa np. sałatę, która przez 3 tyg. wydgląda jak by była
      kupiona tego samego dnia. Jedyną zaletą mojej lodówki jest ta strefa:-)
      • Gość: kaska Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.02.04, 12:21
        Mam Simensa - mial byc super (ma system przeciwko psuciu sie zywnosci, ktory
        dziala rzeczywiscie swietnie), ale ma tez jedna ceche trudna do wytrzymania -
        lodowka strzela (dzwiek jak z pistoletu) w dowolnie przez siebie wybranym
        momencie... Mozna zejsc na zawal. Pan z serwisu stwierdzil, ze "ten model tak
        ma". Odradzam.
    • Gość: man Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.retsat1.com.pl 28.01.04, 19:19
      Dopytaj o lodówki Liebherr,to chyba b.dobra firma.
    • Gość: Januszek Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 09:35
      ja mam lodówke Mstercook dwa agregaty, szara,cicha,pakowna dobrze chłodzi i
      mrozi jestem zadowolony
    • vitoria3 Re: Lodowka - jaka wybrac?? 29.01.04, 10:03
      Gorąco odradzam Amikę - sparzyłam się i napewno już nic od nich nie kupię.
      Liebherr - podobno świetny.
      Kupiłam ostatnio Whirlpoola, jestem bardzo zadowolona (cichutka, sensowny układ
      w środku, ale biała niestety)
      Gorenje ma fajny design, ale podobno same lodówki nie są najlepsze, niestety
      • Gość: Ania Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: 217.153.159.* 29.01.04, 11:01
        Ja mam Gorenje w takim stalowym kolorze. Zdecydowalam sie na nia, bo byla to
        jedyna stalowa o pasujacych mi wymiarach i jestem raczej zadowolona. Duze
        problemy byly tylko przy przekladaniu drzwi na druga strone.;)
        Tez slyszalam, ze Liebherr jest bardzo doby.
    • Gość: salmotrutta Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.compass.net.nz 29.01.04, 13:45
      ...przede wszystkim duza...by pomiescila piwo;-)...Liebherr produkuje rowniez
      dzwigi...jesli ich lodowki sa rownie niezawodne jak dzwigi odradzam kupno...
      • Gość: lu Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.04, 15:28
        Liebherr jest dobry, ale bardzo drogi :((
        Gorenje wg. zachodnich testow wypada bardzo dobrze (tylko jeden pkt mniej niz
        Liebherr na 20 mozliwych). Ale od testow wazniejsza jest praktyka... Jesli ktos
        jeszcze moze sie wypowiedziec - bede wdzieczna :))
    • Gość: kobita1 Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 16:05
      Electrolukx frostfree - nizsze rejony wyzszej polki (nie tak koszmarnie droga
      jak Liebher ale tez i niezbyt tania). Kolor srebrny-ladna, bardzo cicha(stoi w
      kuchnio-jadalnio-salonie:)niski pobor energii,osobny pojemnik na zielenine- nic
      nie wiotczeje, osobny pojemnik na sery i wedliny - nic nie slimaczeje;)Bardzo
      ergonomiczne rozwiazanie wnetrza i lodowki i zamrazarki. Bardzo prosta w
      eksploatacji - trzeba ja od czasu do czasu umyc:) Poza innymi bajerami ma takze
      i ten, ze jesli zbyt dlugo ma otwarte drzwiczki lodowki lub zamrazarki to daje
      sygnal dzwiekowy (ja mowie, ze "warczy":) aby ja zamknac - bardzo przydatne
      jesli w ferworze walki zdarzy Ci sie jej nie domknac:) Poza tym tel model to
      jakis medalista z europejskich targow AGD. Mam ja od 2 lat - i prawie
      codziennie zdarza mi sie myslec , ze to byl doskonaly wybor! serdecznie polecam!

Ps. Przeczytalam moj post przed wyslaniem i doszlam do wniosku, ze za taka
      reklame nalezy mi sie upust od Elektroluksa przy nastepnym zakupie ich
      sprzetu:)))
    • Gość: hania Re: Lodowka - jaka wybrac?? IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 30.01.04, 18:43
      Może to banalne, co napiszę, ale kup raczej lodówkę większą, niż mniejszą
      (oczywisci bez przesady - po co chłodzić powietrze).
      Kiedy już z bratem byliśmy na studiach moi rodzice stwierdzili, że skoro z
      reguły w domu są oni tylko we dwójkę, to kupią sobie mniejszą lodówkę. I nabyli
      takiego Whirpoola z 2-szufladową zamrażarką na dole. Ta lodówka sięga mi do
      brody (a mam 1,68) i jest za mała! Nawet, jak nie ma gości to bardzo często
      trzeba trzy rzeczy wyjąć, żeby dostać się do tej czwartej! Cholery można
      dostać. Poza tym w takiej napakowanej lodówce gorzej cyrkuluje powietrze i
      trzeba ją znacznie częściej myć i odświeżać.
      Ja mam Elektroluksa - tyle że białego - ale firmę polecam.
      Powodzenia
      Udanych zakupów
      h.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka