Gość: lila IP: *.stacje.agora.pl 06.02.04, 12:20 jak zrobic zapiekanego łososia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tess Re: łosos IP: *.telia.com 06.02.04, 14:33 ja kroje w porcie sole pieprze cytrynowym pieprzem uprzednio natarty sokiem cytryny klade do lodowki na godzine pozniej obsmazam na wszystkie strony i dopiero wkladam do piekarnika w zaleznosci od ilosci trzymam w piecu okolo 20 minut na 200 stopni... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: łosos 06.02.04, 14:35 filety łososia obłożyć pesto i zawinąć w folię aluminiową, zapakować do lodówki na ok. 2h poczym włożyć do piekarnika 200stop. i piec ok. 15-20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: łosos IP: *.stacje.agora.pl 06.02.04, 15:27 dzieki marghot ale pesto to mi nigdy nie wyszło a kupowałam dostępne w marketach Odpowiedz Link Zgłoś
evone Re: łosos 06.02.04, 19:12 Jeden duży filet z łososia nacieram solą i koperkiem i wkładam do lodówki na 30 minut.Masło, biały chrzan i czosnek ucieram na puszystą masę. Do tej masy dodaję chleb biały pokrojony w kosteczki. Taką masą pokrywam filet z łososia. Wkładam do piekarnika i piekę 15 minut pod przykryciem i 15-20 minut odkrytego. Jest wyśmienity. Odpowiedz Link Zgłoś