Dodaj do ulubionych

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

• Gość: kuki trudno nie rozjechać IP: *.play-internet.pl 26.04.12, 20:42
      zobaczcie wnętrze które gessler bierze na ruszt trudno nie rozjechać www.archirama.pl/panorama/prasa/jaka-restauracja-przejdzie-kuchenna-rewolucje-magdy-gessler-26-kwietnia,12_1526.html
      • muza24 Re: trudno nie rozjechać 27.04.12, 13:51
        Akurat w tym przypadku wnętrze bardziej mi się podobało "przed" niż "po" (tym bardziej, że z tego co słyszałam to restaurator pokrywa koszty remontu). Nie bardzo też rozumiem zmianę nazwy lokalu. Ta poprzednia sprawiała miłe wrażenie i dodatkowo wynikała z czegoś, co można by przekuć na atut.
    • basiamil56 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 30.04.12, 09:40
      pani Magda jest osobą dość żywiołową i często daje się porwać emocjom - to akurat w niej lubię :) Wielkie brawa dla niej za aktywne prowadzenie swojej strony na facebooku
      www.facebook.com/pages/Magda-Gessler/112484985469400
      żywo komentuje, bierze sobie do serca opinie widzów, choć nie zawsze są one przyjazne, a czasem wręcz bardzo wrogie. Samą sylwetkę pani Magdy przybliża ten artykuł, polecam:
      www.facebook.com/pages/Magda-Gessler/112484985469400
      • natalia_wo Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 30.04.12, 11:43
        Sam program bardzo lubię. Nigdy nie jadłam u pani Gessler, ale podejrzewam, że nie jest specjalistką ot tak, musiała zapracować na swoją pozytywną opinię. Myślę, że kobieta rzeczywiście zna się na rzeczy, ale bardzo nie podoba mi się w niej jej chamskie zachowanie. Nie jest bynajmniej konstruktywna krytyka, a chamskie odzywki. Ludzie przy niej znikają, zachowują się jak skarcone dzieci przy srogiej nauczycielce. Nie podoba mi się to. Wiem, że ten program nie polega na głaskaniu po główkach właścicieli tych restauracji, ale pani Gessler mogłaby się trochę opanować i powstrzymać od tych grubiańskich docinek. Zbyt na polskiego Gordona Ramseya się robi.
        • mhr2 wlasnie o to chodzi, 30.04.12, 11:50
          natalia_wo napisała:

Zbyt na polskiego
          > Gordona Ramseya się robi.
          • najlepszygeorge Re: wlasnie o to chodzi, 30.04.12, 13:06
            A mi się wydaje, że tu naprawdę nie trzeba mieć ponadprzeciętnego IQ, żeby zauważyć, że pewna część tych zachowań jest wyreżyserowana, w końcu to co kontrowersyjne się sprzedaje, a to co grzeczne i poprawne jest po prostu nudne.

Druga sprawa to fakt, że do pewnych ludzi (w tym i właścicieli) nie można mówić normalnie, bo do nich nic nie dotrze.
          • Gość: Meg_hi Re: wlasnie o to chodzi, IP: *.radom.vectranet.pl 26.11.21, 01:34
            Zgadzam się w 100%
            Mąż który zglosil knajpę do kuchennych rewolucji bardzo się rozczarował. Podpisujecie umowę na prowizję 50zl za prawa do Waszego wizerunku (czyli w tej cenie mogą i pomiatają Tobą bezkarnie - kara umowna za odstąpienie od umowy to 50k-nieproporcjonie do wynagrodzenia (ale straszak działa). Magda przychodzi na plan kiedy ma ochotę, to co widzicie w TV to jest max cały czas jaki spędza na planie, nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie /loki kręci pół dnia, może /realizacja też nie wie, przychodzi 22 krwcu6di 2 w nocy, ludzie na pysk padają. Z kolacji to poza lista zakupów plus listą ci ugotować nie towarzyszy, przychodzi o 19 (kolacja zaplanowana na 18.30), wsadzi lyzke6w garnek, posypie koperkiem danie i to wszystko. Ludzie, nie łudźcie się ze to jest jakieś sensowne przedsięwzięcie!! Chodzi tylko o show, miażdży ludzi bezlitośnie, nie słucha, wie swoje, narzuca własne zdanie - nie mając racji ktoś podchodzi pomiędzy nagraniami, to grzebie w telefonie i generalnie ma go w d.... Udaje że nie widzi człowieka. Odradzam zapraszanie tej Pani, 0 kultury osobistej, 0 szacunku dla drugiego człowieka - liczy się tylko Królowa z lokami i show, żeby się działo. Zal mi że się zgodziliśmy na jej odwiedziny to było nieporozumienie!!!!!
            Mogę długo opowiadać o niuansach tej akcji ale brak słów..... Ręce opadają. Odradzam.
        • Gość: kwaśna śmietana Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.home.aster.pl 30.04.12, 13:09
          Jak dla mnie to ona w ogóle nie jest polskim Ramsayem. Ramsay aż kipi profesjonalizmem, u p. Gessler tego nie widzę. To, że Ramsay rzuca mięsem, wcale nie oznacza, że jest chamski, bo on rzuca "w powietrze", nie kieruje tych słów osobiście do konkretnej osoby. A poza tym, jak już wspomniałam, widać że jest profesjonalistą w kazdym calu. To, co mówi, jest przemyślane, wytłumaczone i poparte argumentami. P. Gessler często mówi, że ma być tak, a nie inaczej, "bo tak", zmienia restauracje bez oglądania się na lokalny rynek i lokalną klientelę, nie bierze też pod uwagę możliwości załogi danej kuchni. Moim zdaniem ona robi głównie show, a Ramsay robi show przy okazji dobrej roboty, która naprawdę ma szansę coś zmienić na lepsze . Poza tym monologi p. Gessler sprawiają wrażenie czytanych z kartki, a Ramsay sprawia wrażenie, że mówi z głowy to, co naprawdę myśli.
          • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 30.04.12, 13:20
            Wczoraj ukazał się artykuł o losach restauracji po 'rewolucjach' i o dziwo większej części zmiany wprowadzone przez MG wyszły na dobre.

A dla pozostałych oburzonych przypominam, że to jest program ROZRYWKOWY, sam tvn umieszcza go w takiej kategorii, więc napinanie się uważam za zbędne.
            • bene_gesserit Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 02.05.12, 11:49
              Niby rozrywkowy, ale lud się z niego uczy i potem mówi bruszcieta i pancieta i twierdzi, że kalafiora podaje się w wazie. Albo uważa, że może się w knajpie zachowywać jak cham, bo i takie zachowanie prezentuje MG nader chętnie - jest przecież takie telewizyjne.
              • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 04.05.12, 22:13
                TVN nie ma 'misji', a co do kalafiora to nie wiedziałem, że są jakieś zasady odnośnie jego podawania. A pani MG nie zachowuje się chamsko, tylko, że do tych ludzi po prostu inaczej nie mozna, bo nie zrozumieją. Pamiętajmy też, że poziom jest dostosowany do typowego widza programu.

Co do jej poziomu komunikacji to trudno jej coś zarzucić; albo ma do tego naprawdę talent albo miała tysiące godzin szkoleń u ekspertów, bo jej rozmowy z pracownikami tych lokali są po prostu wzorcowe. Czepianie się akcentu czy wymowy w języku obcym jest niskie, biorąc pod uwagę też fakt, że jej rocznik to generalnie języków obcych nie zna w ogóle.
                • pani.serwusowa Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 00:37
                  Akurat Pani Gessler, z domu Ikonowicz od dzieciństwa w świecie szerokim bywała, więc wpadki językowe ciężko jej wybaczyć. A już na pewno te kulinarne.
                  • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 10:00
                    I co dalej? Ujemne punkty za pochodzenie?
                • bene_gesserit Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 10:25
                  najlepszygeorge napisał:

> TVN nie ma 'misji', a co do kalafiora to nie wiedziałem, że są jakieś zasady od
                  > nośnie jego podawania.

No, są zasady odnośnie tego, co podaje się w wazie. Kalafior - tak, ale, rozumiesz, w zupie.

> TVN nie ma 'misji',(...)
                  A pani MG nie zachowuje się chamsko, tylko, że do tych l
                  > udzi po prostu inaczej nie mozna, bo nie zrozumieją. Pamiętajmy też, że poziom
                  > jest dostosowany do typowego widza programu.

Mam w nosie, czy TVN ma misję, czy nie.
                  Ważne jest dla mnie, żeby ktoś, kto jest przedstawiany jako osoba światowa i 'znawczyni' etc nie szerzył głupot i co najmniej niewłaściwego zachowania. A szerzy. Bo, rozumiem, ludzie do ktorych mowi bez tych 'ku...' i 'ja pie...' nie zrozumieją przekazu? I, skoro takie słowa padają z ustsamej MG, to nie są niegrzeczne?

> Co do jej poziomu komunikacji to trudno jej coś zarzucić; albo ma do tego napra
                  > wdę talent albo miała tysiące godzin szkoleń u ekspertów, bo jej rozmowy z prac
                  > ownikami tych lokali są po prostu wzorcowe. Czepianie się akcentu czy wymowy w
                  > języku obcym jest niskie, biorąc pod uwagę też fakt, że jej rocznik to generaln
                  > ie języków obcych nie zna w ogóle.

Przecież ona latami mieszkała za granicą - w róznych europejskich państwach, w przeciwienstwie do innych ze swojego rocznika. Nie mówiąc już o tym, że skoro występuje w roli autorytetu, to powinna tym autorytetem być. Ramsay to też cham, ale przynajmniej widać, ze wie, co robi i mówi - jakoś nie widziałam go używającego złych nazw bardzo znanych potraw albo używającego granulowanego czosnku w profesjonalnej kuchni.
                  • Gość: oczytana Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 10:50
                    oglądając kolejne odcinki coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że ta pani kompletnie nie ma klasy, choć stara się być damą - to po pierwsze, a po drugie, to ona mniej więcej zna się na kuchni i gotowaniu tak, jak ja, tzn dużo czyta na ten temat i coś tam zapamięta od czasu do czasu, ale nie zbyt dokladnie, a że ma gadane to tak to nadrabia,
                    i w ogóle kto to jest kreator smaku ? to mi sie kojarzy z cudownym okresleniem: konserwator powierzchni płaskich...
                    • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 18:42
                      Ja to tak podsumuję: jak ktoś szuka autorytetów czy osoby światowej to niech poszuka jej np. na uniwersytecie, a nie w tvn'ie. To program rozrywkowy, nastawiony na przyciągnięcie sponsorów, a nie edukacyjny.

Czy pani G. jest autorytetem i czy zna się na kuchni? Nie wiem, ale relatywnie do poziomu tzw. restauratorów, z którymi ma do czynienia, to wychodzi na mistrza kuchni. Mówiąc krótko: jaki naród tacy i kucharze.
                      Dodaję też, że jej rola to nie tylko gotowanie (sama kilkakrotnie przyznała, że to nie w potrawach leży problem), ale też organizacja i promocja lokalu.

Ja mam duży dystans do tego programu, do wulgaryzmów (pamiętajmy, że to telewizja i takie zagrania mogą być celowe), rzucania talerzami i jedzeniem. Nawet jest to zabawne. TVN emituje co najmniej kilka programów o gotowaniu, można obejrzeć inne.

Program robi jedną zasadniczą dobrą robotę: pokazuje jak działa typowa polska restauracja - ja na miejscu co niektórych właścicieli to bym po prostu spalił się ze wstydu.
                      • felinecaline Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 20:09
                        A ja sie dziwie, ze ci wlasciciele czy szumnie zwani "menedzerowie" probuja sie ratowac metoda rewolucji tam, gdzie wystarczyloby troche samozaparcia z ich strony i ewolucja polegajaca glownie na utrzymaniu kuchni w niezbednej czystosci, stosowaniu dobrego surowca do potraw i rozsadnej rownowagi miedzy tradycyjna receptura oraz zachciankami nowatorsko - egzotycznymi.
                        Oczywiscie nie byloby to widowiskowe i pozbawione swoistego "motoru" jakim jest "rewolucjonistka" w osobie KG.
                        Podstawa zas udanej dzialalnosci znanych mi restauracji jest szacunek wyzej wspomnianych wlascicieli, menedzerow, szefa, podkuchennych nie zapominajac o kelnerach/barmanach do zglodnialego goscia. Tego w dotychczasowych "rewolucjach" zauwazylam najmniej.
        • Gość: Lidka Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 08:22
          To może NAJPIERW zjedz u Gessler, a potem ją wychwalaj, ok?
          • Gość: Lidka wymowa Gesslerowa IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 08:28
            Nowy kwiatek do słownika "kreatorki smaku i stylu": żeberka z Egelsbach to żeberka "Egelbasz" (i nikt mi nie wmówi, że to wymowa hiszpańska...)
            (-:
      • marghe_72 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 02.05.12, 22:25
        basiamil56 napisał(a):

> pani Magda jest osobą dość żywiołową i często daje się porwać emocjom - to akur
        > at w niej lubię :) Wielkie brawa dla niej za aktywne prowadzenie swojej strony
        > na facebooku
        > www.facebook.com/pages/Magda-Gessler/112484985469400
        > żywo komentuje, bierze sobie do serca opinie
        >
        A guzik prawda.
        Często gęsto nieprzychylne komentarze z są kasowane . A pani MG ma zawsze racje nawet jak jej ewidentnie nie ma ..
        • marghe_72 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 02.05.12, 22:31
          madameedith.blogspot.com.es/2012/05/warsztaty-kulinarne-z-mgessler-relacja.html?showComment=1335874954958&m=1
          • Gość: ROTFL Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 08:07
            To tacy jak autorka tego słitasnego blogaska robią "gwiazdy" z trzeciorzednych celebrytów... Jak można było zostać na tych "warsztatach" bez słowa skargi i nie zrobić post factum karczemnej awantury orgaizatorom za zmarnowanie pięciu godzin, jak mozna było BŁAGAĆ Gessler wspólne zdjęcie (i po co komu takie zdjęcie???).
            I nie wiem, czego się spodziewała - że wszyscy kłamią i pani Madzia jest tak naprawdę ciepłą i przemiła osobą? ROTFL
      • Gość: lol Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.12, 07:55
        ojej, to jest na świecie ktoś tak naiwny, że wierzy w samodzielne prowadzenie "fanpejdżów" przez celebrytów? a strona gessler ostr cenzurowana, same włazidupstwo, aż mdli
        • Gość: emka Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.204.19.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.05.12, 10:59
          Gość portalu: lol napisał(a):

> ojej, to jest na świecie ktoś tak naiwny, że wierzy w samodzielne prowadzenie "
          > fanpejdżów" przez celebrytów? a strona gessler ostr cenzurowana, same włazidups
          > two, aż mdli

Też mnie rozwaliło, że ludzie wierzą, że Gesslerowa pisuje z nimi na FB. :D Tak jak Olejnikowa, Palikot itp (ostatnio głośna sprawa zamknięcia konta na FB bo palikot nie płacił za fanpejdża).
          Pewnie potem się chwalą znajomym, że zadali pytanie i SAMA Gessler im odpisała :D :D :D :D
    • Gość: Anty sympatyk Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: 195.117.31.* 02.05.12, 07:09
      Pani, która daje przykład jak prowadzić restauracje pokazuje swoje prawdziwe oblicze... jak można w rozpuszczonych, rozanielonych włosach rządzić w kuchnii!!!!!!!!
      • misiak-pysiak Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 04.05.12, 20:42
        O co chodzi z tymi gumami do zucia?

Szkoda, że MG nie raczyłą zajrzeć do staruszków, podo[iecznych Niebieskiego Parasola...
        • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 04.05.12, 22:04
          A w jakim celu miałaby tam zaglądać? A jeżeli dobrze pamiętam to jest fragment z mieszkańcami.
          • Gość: konrad_dk Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.12, 23:06
            przytyła. Mam wrażenie, że pani Gessler przytyła. Ma jakby krąglejszą twarz i jej figura stała się zdecydowanie korpuletna.
            Mam wrażenie, że nie jest taka wysoka, jak przed rokiem. Możliwe, że to odzież, czyni ją niższą?
            • mhr2 z wiekiem sie "starzeje", to jest normalne 05.05.12, 09:15
              Gość portalu: konrad_dk napisał(a):

> Mam wrażenie, że nie jest taka wysoka, jak przed rokiem
            • Gość: G Re: Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 15:16
              Szczupła nie była nigdy, raz schudła, kiedy się zadurzyła w tym młodszym o trzydzieści lat kelnerze, ale szybko znowu przytyła. Ostatnio faktycznie pzybyło jej z 10 kilogramów, efekt potęgują stroje jak namioty
              • marghe_72 Re: Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby 07.05.12, 15:25
                Gość portalu: G napisał(a):

> Szczupła nie była nigdy, raz schudła, kiedy się zadurzyła w tym młodszym o trzy
                > dzieści lat kelnerze, ale szybko znowu przytyła. Ostatnio faktycznie pzybyło je
                > j z 10 kilogramów, efekt potęgują stroje jak namioty

Nie oceniamy wyglądu a kompetencje..
            • mmagi Re: Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby 10.05.12, 12:19
              nie przytyła tylko schudła 17kg;/
              • felinecaline Re: Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby 10.05.12, 13:54
                Jestes basolutnie pewna, ze masz dobrze dobrane okulary? :D
              • Gość: Ojej Re: Pani Gessler, kiedyś szczupła, obecnie jakby IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 15:59
                Jak chuddła, kiedy jest GRUBSZA????
      • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 05.05.12, 10:15
        Ostatni odcinek rządzi, bo pokazuje polską rzeczywistość - brud w kuchni, głupota ekipy i właściciela do potęgi oraz i ich pychę, itd. Ze śmiechu pada się w momencie jak właściciel oznajmnia, że on 'od dawna już taki barek ze śniadaniami chciał zrobić' tuż po tym jak to zaproponowała MG.

dodajmy do tego przaśnego 'menedżera' rodem z warszawki oraz wiecznie niezadowolenego kucharza i mamy podsumowanie polskiej rzeczywistości.

brawo pani MG za to, że sama potrafi przyznać, że trafiła na beznadziejny przypadek.
        • Gość: GMK Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.centertel.pl 06.05.12, 14:53
          Od zawsze mam pytanie dlaczego Pani Gessler mówi do wszystkich, niezależnie od wieku i stanowiska "ty". A jej rozmówcy zawsze " Pani Magdo". Ani ona taka mała Magda już nie jest więc" proszę pani" chyba byłoby najwłaściwsze, a mówienie po imieniu do wszystkich zależnych od szefa pracowników jest rodem bardzo ale to bardzo ze słusznie minionej epoki. Chyba że mamy model amerykański, i wszyscy są na Ty, ale w Kuchennych Rewolucjach nie o to chodzi...
          To jest szczytem złego smaku i braku wychowania, burza włosów w kuchni to przy tym pestka...
    • nowa_nudziara Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 08.05.12, 08:15
      Rewolucje Magdy Gessler oglądam od samego początku,to,że Ona jest dobra nie ulega wątpliwości,nie mialaby tylu restauracji,gdyby było inaczej. Jedynie podziwiam Ją za jako takie opanowanie,i cierpliwość,bo niejedna restauracja,ktora przechodzi rewolucje,nadaje się,ale do całkowitego jej zamknięcia. Właściciele tychże restauracji,sądzą nieraz,że przyjedzie Pani Gessler i wybuduje im od nowa nową. Już kilka razy się zdarzyło,że nie podpisała się pod swoją rewolucją,bo i tak właściciele robili wszystko po swojemu,jechali swoją starą nie sprawdzoną metodą.
      • mmagi Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 10.05.12, 12:30
        i co z tego ze ma kilka knajp,powinna od nich zaczac rewolucje a jako pierwszy na odstrzał powinien iść Zielnik:/
        • Gość: sylwia Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.agh.edu.pl 10.05.12, 23:17
          jak wrażenia po dzisiejszym odcinku?
          mi bardzo podoba się nowy wystrój,obniżenie cen to też był dobry pomysł bo 40 zł za kilka kawałków mięsa to gruuuba przesada.
          terapię małżeńską sobie przewinęłam.
          zauważyłam też, że mają drugiego sponsora :P

ps. czy głos właścicielki Moniki nie przypomina wam głosu jakiejś aktorki lub prezenterki? bo mi tak ale nie wiem kogo...
          • marghe_72 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 10.05.12, 23:30
            Dzisiejszy odcinek b. pozytywny.
            Może dlatego, że MG się w sumie mało wtrącała ;)

Ale karpaczo w Karpaczu (poprzedni odcinek) mnie wkurzyło ;)
            Pomysł na śniadania zupełnie nietrafiony..
            • mel.la Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 10.05.12, 23:43
              Ale sobie narobilam ochoty na salate z granatem i te z mango. Ma ktos taki lub podobny przepis. Kurczaka tandori tez chcialabym sama zrobic a do tej pory uzywa;am tylko gotowych sosow w proszku lub sloikow. I ten chlebek... i ten mietowy sos... ide szukac jakis przepisow :)
              • anula_a Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 11.05.12, 20:40
                mel.la napisała:

a do tej pory uzyw
                > a;am tylko gotowych sosow w proszku lub sloikow.....

i to jest przewaga takich kuchni jak przykładowo indyjska, meksykańska, chińska, że używa się naturalnych składników i przypraw, a nie jakichś ziarenek smaku i innego kucharka ...
                po takich przyprawach odpowiednio dobranych nie ma problemu ze spuchnietym (wzdętym) brzuszkiem i ten smak !
                • coralin Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 12.05.12, 18:47
                  Te kuchnie są bardziej aromatyczne, ale przecież polska kuchnia też ma smaczne zioła i przyprawy, w ostatnich latach wyparte przez poprawiacze smaku.
            • najlepszygeorge Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 11.05.12, 13:40
              Coś te ostatnie odcinki mocno 'ugrzecznione'...Coś się stała za panią G? Zmęczenie materiału czy jak? Jakieś to nudne wszystko się wydaje.
              • Gość: ella Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 14:27
                www.wykop.pl/ramka/1130455/ama-kelner-z-restauracji-magdy-gessler/
                Taka mała ciekawostka, dla wszystkich fanów i przeciwników. AMA (czyli Ask Me Anything) kelnera pracującego w jednej z restauracji pani Gessler. Można kliknąć na komentarze, gdzie ludziska zadają szczegółowe pytania a chłopak odpowiada. W skrócie opisuje dziwne praktyki dotyczące napiwków, haraczy dla kierowników i atmosferze.
        • Gość: monika Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 19:59
          " Zielnik" akurat już nie jest jej, tylko jej ex faceta.
          ale fakt- drogo tam koszmarnie, do tego ciasno, zero intymności.
          • 363636r Nie podniecać się! :0) 12.05.12, 08:49
            www.polskatimes.pl/artykul/571545,karpacz-skarzy-sie-na-magde-gessler-zamiast-promocji-wyszla,id,t.html
            Przecieki świadczą o tym , czego można się bez trudu domyślić - takie programy to od początku do końca lipa i scenariusz. Powiedzcie mi który właściciel knajpy wiedząc, że przyjedzie Gesslerowa, nie doprowadziłby kuchni do idealnego porządku, nie sprowadziłby najlepszych i najświeższych produktów? Tylko jak wtedy prowadzący mógłby dokonywać rewolucyjnych zmian?
            Naprawdę nie wart się podniecać oglądając takie programy. Nie myślę tu jedynie o tym konkretnym - u Ramsay'a jest to samo. Taka konwencja i tyle. Szkoda tylko, że ogromna część telewidzów bierze wszelakie reality szoły na serio :0)
            • najlepszygeorge Re: Nie podniecać się! :0) 12.05.12, 14:56
              Ważne, aby pamiętać, że to program ROZRYWKOWY i podchodzić do niego z dystansem, czyli nie traktować wszystkiego poważnie, aby nie zostać zmanipulowanym.

Nie rozumiem do kogo pan manager ma pretensje, w końcu to nie kto inny jak on podpisywał umowę ze stacją (tak przypuszczam tylko). I tym bardziej niezrozumiałe jest dlaczego skarży się dodatkowo rada miasta. Aby nie niszczyć wizerunku restauracji, żaden rozsądny manager nie zgodziłby się na pokazanie brudu w kuchni czy przeterminowanych produktów. Dodajmy też, że on sam przyznaje przed kamerą, że w kuchni są duże zaniedbania względem czystości.
              Mam wrażenie, że pan manager oczekiwał, że dostanie darmową reklamę i się rozczarował, a teraz szuka winnego niepowodzenia.

Oczywistym jest, że stacji zależy na oglądalności, dlatego część programu na pewno jest wyreżyserowana i nie ma tutaj co się dziwić, w końcu to nie jest program na żywo.
              • coralin Re: Nie podniecać się! :0) 12.05.12, 18:25
                Pisałam o tym już parę miesięcy temu. To jest program rozrywkowy. I nieważne, że za Gessler nie przepadam. Ten program otworzył wielu ludziom (gdyby nie było kontrowersji nie byłoby takiej widowni) oczy na to,że w polskich restauracjach przepłacamy za podłe jedzenie. Ludzie powoli uczą się, że karta ma być krótka, a prawdziwe jedzenie oparte jest na świeżości, a nie poprawiaczach smaku (Pascal sp..rzył wiele reklamując Knorra, Gessler jest konsekwentna promując tylko proste przyprawy sponsora programu). Ja traktują ten program nie w kategorii uzdrawiania konkretnej restauracji tylko rozrywki, z której jednak część ludzi może się dowiedzieć o kuchni.
                • bene_gesserit Re: Nie podniecać się! :0) 17.05.12, 20:18
                  Takich rzeczy można się dowiedzieć z innych, o niebo lepszych programów, np od oryginału formatu z Ramsayem. Który - w przeciwieństwie do swojej blond polskiej odpowiedniczki - wie co mówi, robi i gotuje oraz nie ma pomysłow w rodzaju 'wezmy 28 kilo masła, ulepmy z tego barana i postawmy przed wejściem, a ludzie będą walic drzwiami i oknami'.
              • Gość: Monika Pan Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 11:55
                Ależ to żałosne- nieudolny menager obwinia Gessler o swoje niepowodzenia, przecież od razu gołym okiem widać było, ze on kompletnie nie ma pojęcia o prowadzeniu hotelu czy restauracji, na dokładkę zarozumiały buc.
                A dlaczego rada miasta się skarży? Pan Szczepaniak to ex radny Karpacza:))
                • Gość: konrad_dk Re: Pan Robert IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.12, 16:12
                  Niejednokrotnie krytykujemy tutaj panią Magdę. Uzasadniamy naszą krytykę; w moim wypadku krytyka odnosi się do:
                  -spłycania często newralgicznych dla zarządzania restauracji tematów przez panią Magdę
                  - bagatelizowanie braku kwalifikacji i niskiej inteligencji personelu
                  - zły przykład odnośnie higieny osobistej; długie zaniedbane włosy i biżuteria na pulchnych
                  palcach
                  - z roku na roku postępująca tusza jako dowód brak dyscypliny i profesjonalizmu

Nie zgadzam się do końca z forumowiczką Collin, że jest to program rozrywkowy. Powinien być to też program poznawczo - dydaktyczny i trochę jest.
                  Z pewnością sukcesem Magdy Gessler jest umiejętność "postawienia na nogi" padających restuaracji. Jest świetnym managerem (ale kucharką słabą) i jest kreatywna do pewnej granicy (tzn.wystarczy na format knajpek, które w tv menageruje).

• anula_a Re: Pan Robert 13.05.12, 16:51

> Z pewnością sukcesem Magdy Gessler jest umiejętność "postawienia na nogi" padaj
                    > ących restuaracji. Jest świetnym managerem ....i jest k
                    > reatywna do pewnej granicy (tzn.wystarczy na format knajpek, które w tv mena
                    > geruje
                    ).

w programie za Pania G. stoi cały zespół specjalistów i to oni są pomyslodawcami zmian, Pani G. jest tylko twarzą tych zmian i pewnie taki jest zamysł tego programu,
                    problem upadających knajp najczęściej lezy w mentalości polskich "biznesmenów" - szybko sie dorobić, a to najlepiej im wychodzi kiedy oszukuje się klienta i pewnie też urzędy, kolejna przyczyna to taka, że ludzie w mniejszych miejscowościach zwyczajnie nie mają kasy na wypady do knajpy, dlatego w mnijeszych miastach knajpy mają problem,
                    wychodzi mi na to, że Pani G. też nas oszukuje w tym programie - ogladamy ekscytujemy się pisząc na forum, a ona tak naprawdę - przepraszam za wyrazenie - kręci własne lody i jej o to tylko chodzi, ostatnio w jednej z kolorowych gazet były wypowiedzi znajomych Pani G, którzy wypoiwadali się, że Pani lubi robić wokół siebie szum, lubić być w centrum uwagi i pewnie te cechy producenci wykorzystali wybierając ją na twarz programu, bo chyba nie brak w tym kraju znanych, rozsądnych kucharzy - restauratorów, którzy mogliby pomóc takim upadającym knajpkom bez całej tej "histerycznie rozwrzeszczanej i rozczochranej " otoczki w postaci Pani G.,
                    • najlepszygeorge Re: Pan Robert 14.05.12, 15:57
                      Ci, którzy tak krytykują panią G. za brak profesjonalizmu czy dyscypliny, niech odniosą jej zachowanie do poziomu właścicieli lokali i ludzi w nich pracujących. I raptem okaże się, że pani G. jest po prostu wzorcem i ekspertką odnosnie prowadzenia gastronomii.

W ilu odcinkach jest lokal z profesjonalnym personelem? Gdzie jest zatrudniony profesjonalny menager? Typowym jest, że para otwiera restaurację - obydwoje z zerowym doświadczeniem w gastronomii, ale przekonana, że 'jakoś to będzie'. Oczywiście, właściciel decyduje o wszytkim, bo przecież 'on wie najlepiej', a asystuje mu żona, która zazwyczaj nie ma bliżej określonej funkcji w lokalu. Oczywiście też, typowej parze nie mieści się w głowie, że zarówno żóna czy mąż mogliby pójść do innej pracy i wykonywać normalny zawód, a zarządzanie działalnością opercyjną powierzyć komuś doświadczonemu.

Nie jestem wielkim fanem pani G., ale uważam, że robi dobrą robotę, a jej poziom zachowania jest dostosowany do ludzi z jakimi ma do czynienia.
                      • bene_gesserit Re: Pan Robert 17.05.12, 20:24
                        Żorż, no naprawdę. Parę linijek wyżej zalecasz dystans do programu, a teraz pokazujesz, jak bardzo ci samemu go brakuje.

Do programu ani nie zgłaszają się, ani nie kwalifikują dobre knajpy. O pomoc czy też 'pomoc' proszą te, które przędą cienko, bardzo cienko, stoją na krawędzi bankructwa albo zyją głownie z chrzcin, slubów i komunii i szukają pomysłu na to, co w miedzyczasie. Więc wiadomo, ze zatrudnieni w nich fachowcy raczej rzadko są dobrze (o ile w ogole) opłacani, wiec są na ogół pośledniego sortu, co akurat w tym wypadku nie dziwi. Skumaj.
                  • bene_gesserit Re: Pan Robert 17.05.12, 20:20

> - z roku na roku postępująca tusza jako dowód brak dyscypliny i profesjonalizmu

O, to akurat jest wyjątkowo głupie, co napisaleś. I bez sensu.
              • bene_gesserit Re: Nie podniecać się! :0) 17.05.12, 20:16
                najlepszygeorge napisał:

> Ważne, aby pamiętać, że to program ROZRYWKOWY i podchodzić do niego z dystansem
                > , czyli nie traktować wszystkiego poważnie, aby nie zostać zmanipulowanym.

Ważne jest, żeby pamiętać, iż tzw lud kupuje to wszystko na pniu i najzupełniej dosłownie.
                • najlepszygeorge Re: Nie podniecać się! :0) 17.05.12, 22:41
                  A co ty tak się martwisz o ten 'lud'? Czy tvn ma spełniać jaką misję oświatową czy co?
                  • bene_gesserit Re: Nie podniecać się! :0) 19.05.12, 10:57
                    Poważnie zależy ci na obronie prawa TVN do kuchennej dezinformacji? Do szerzenia kulinarnego obskurantyzmu? Do prawa do obrażania ludzi ku...mi na wizji? Paradne, ale co kto lubi.
                    • najlepszygeorge Re: Nie podniecać się! :0) 22.05.12, 16:20
                      Ja nie mam tu czego bronić, jak ktoś chce to ogląda, dla jednych to rozrywka, dla innych źródło wiedzy, a dla innych powód do oburzenia i 'obraza majestatu', bo 'ta Gessler takie pulchne palce ma...'.

Co ma być tą dezinformacją? Że w kuchni jest brudno? Że podaje się przeterminowane jedzenie? Że często personel intelektualnie na poziomie szkoły podstawowej?

I pytanie ostatnie: kto poważny się obraził?
                      • bene_gesserit Re: Nie podniecać się! :0) 31.05.12, 20:25
                        najlepszygeorge napisał:

> Ja nie mam tu czego bronić, jak ktoś chce to ogląda, dla jednych to rozrywka, d
                        > la innych źródło wiedzy, a dla innych powód do oburzenia i 'obraza majestatu',
                        > bo 'ta Gessler takie pulchne palce ma...'.

Oczywiście, mozna robić badziewny program i można bronić prawa do jego robienia i rozpowszechniania - ale po co? Czemu nie mielibyśmy dostać - za te same pieniądze, być moze z udziałem innej lub inaczej poprowadzonej gwiazdy - czegos o niebo lepszego?

> Co ma być tą dezinformacją? Że w kuchni jest brudno? Że podaje się przeterminow
                        > ane jedzenie? Że często personel intelektualnie na poziomie szkoły podstawowej?

Ależ już pisałam powyżej, zreszta caly wątek jest pełen róznych kwiatków. Jeśli sam tego nie zauwazyles oglądając, to poczytaj. Moze chociaż część luski ci z oczu spadnie.

> I pytanie ostatnie: kto poważny się obraził?

I pytanie ostatnie: czemu dobremu ma slużyć wykrzykiwanie 'ku...' i 'pie...' w mediach? Powaznie ktoś, kto jest przestawiany jako osoba swiatowa i bywala nie zna innych sposobow na wyrazanie oburzenia i zaskoczenia? Jesli nie, to powinien.
          • Gość: Zielnik Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 17:44
            Za jej pieniądze, więce de facto jej.
            • Gość: monika Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 16:34
              Nie de facto jej, bo oficjalnym włascicielem jest Diakowski, więc Gesslerowa nic nie ma do Zielnika.
              • Gość: sylwia Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.agh.edu.pl 13.05.12, 23:15
                do konrada:
                a kij,za przeproszeniem,Cię obchodzi jakie ona ma palce.
                pisanie tylko po to żeby dowalić.co to ma wspólnego z kuchnią? poza tym wielu kucharzy jest "okragłych",i co,też zarzucisz brak profesjonalizmu?

a tak ogólnie to zgadzam się z coralin.
                • Gość: konrad_dk Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.pools.arcor-ip.net 14.05.12, 14:38
                  Gość portalu: sylwia napisał(a):

> a kij,za przeproszeniem,Cię obchodzi jakie ona ma palce.

Na jakiej podstawie sądzisz, że obchodzą mnie palce pani Magdy?
                  Nie czytasz uważnie.
                  Przeszkadza mi biżuteria na jej palcach, ponieważ nie jest to zgodne z zasadami higieny w kuchni.

poza tym wielu k
                  > ucharzy jest "okragłych",i co,też zarzucisz brak profesjonalizmu?

Nie, nie zarzucam braku profesjonalizmu tylko brak dyscypliny, jeżeli już.

> a tak ogólnie to zgadzam się z coralin.

Rozumiem

• Gość: sylwia Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.agh.edu.pl 14.05.12, 15:47
                    napisałeś "biżuteria na pulchnych palcach" .
                    • Gość: więc Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 19:00
                      Napisął, bo jest to nie tylko niehigieniczne, ale rónież wysoce nieestetyczne.
                      • konrad_dk Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 18.05.12, 23:38
                        Gość portalu: więc napisał(a):

> Napisął, bo jest to nie tylko niehigieniczne, ale rónież wysoce nieestetyczne.

"Dzienksy"))

Lapidarnie i dobrze ujęte:
                        niehigienicznie i nieestetyczne.
                        Z miejsca widać, że pani Magda nie pracuje na codzień jako kucharka; szkoda wielcy kucharze to czynią. Zwróciłem uwagę, że jest dobra manager ale jako kucharz nie daje sobie rady.

• konrad_dk Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 18.05.12, 23:23
                      Gość portalu: sylwia napisał(a):

> napisałeś "biżuteria na pulchnych palcach" .

Tak, przyznaję, że byłem uszczypliwy.
                      Ale wynikało to z faktu, że z braku przestrzegania elementarnych zasad higieny przez panią Magdalenę; pani Magda olewa to, i to mi się nie podoba; biżuteria na palcach, bujna fryzura ala Jimmy Hendrix.

• Gość: kiciu Gessler i kuchenne rewolucje od kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 18:16
      a ja radzę zobaczyć szefową kuchennych rewolucji od kuchni www.archirama.pl/panorama/prasa/restauracje-magdy-gessler-jak-wygladaja-wnetrza-restauracji-bohaterki-kuchennych-rewolucji,12_1445.html
    • alinka_li Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 18.05.12, 13:29
      Bardzo nietypowe pytanie, chyba nie na to forum, ale może i tu są osoby znające się na urządzaniu wnętrz: jaki to kolor na ścianach w odnowionej restauracji z wczorajszego programu? Pałac Nieznanice, zdaje się...
      • Gość: beata_ Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 15:07
        Na takie okazje, jak jakieś przeoczenie dobra jest powtórka :-)

tvnplayer.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-12,S05E12,11754.html
        • alinka_li Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 18.05.12, 17:04
          No tak, ale nazwa farby tam nie padnie. A wiem że są tacy specjaliści od urządzania wnętrz, że rzucą okiem i recytują firmę i numer koloru;D Snu z powiek mi to nie spędza, ale zawsze warto zapytać, a nuż ktoś, gdzieś, coś:) Ale dzięki za linka:)
          • Gość: beata_ Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:33
            Wiesz... może jak na żywca rzucą okiem, to potrafią coś wyrecytować, ale "przez szybkę"?
            No w takie cuda, to raczej już ciężko uwierzyć :-)
            • misiak-pysiak Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 19.05.12, 10:53
              MNie w ostatnim odcinku uderzył wiek/wygląd bohaterek: córka właściecielki Beatrice ma 41 lat (wygląda na 32), kucharka ma 43 (wygląda na 60+)...
              • mhr2 nim starszy tym lepszy, masz problem 19.05.12, 11:15
                misiak-pysiak napisał:

> MNie w ostatnim odcinku uderzył wiek/wygląd bohaterek: córka właściecielki Beat
                > rice ma 41 lat (wygląda na 32), kucharka ma 43 (wygląda na 60+)...
          • yellowl Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 19.05.12, 11:49
            alinka_li napisała:

> No tak, ale nazwa farby tam nie padnie. A wiem że są tacy specjaliści od urządz
            > ania wnętrz, że rzucą okiem i recytują firmę i numer koloru;D

Ale raczej nie w sztucznym świetle i tak dalej ;) Tutaj, na dole strony, jest wzornik NCS, możesz wybrać najbardziej odpowiadający temu z filmiku odcień. Takie 'żywe' wzorniki mają w większości mieszalni.

www.poczciarz.eu/dobre_rady/index.php?artikle=928
            • alinka_li Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 19.05.12, 12:42
              Coś pieknęgo! dzięki:)
    • Gość: gucio magda gesler jedzie po polakach. a co w na to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 19:16
      magfda gesler jedzie po polakach ze w kanjpie jak w dżungli są. a co wy nato w takim razie? www.archirama.pl/panorama/prasa/restauracje-magdy-gessler-jak-wygladaja-wnetrza-restauracji-bohaterki-kuchennych-rewolucji,12_1445.html
      • squirk Re: magda gesler jedzie po polakach. a co w na to 26.05.12, 19:33
        Gość portalu: gucio napisał(a):

> magfda gesler jedzie po polakach ze w kanjpie jak w dżungli są. a co wy nato w takim razie?

Zawsze mnie bawi, kiedy osoba, która wyraźnie wygrała z anoreksją i przy stole zdecydowanie nie je jak ptaszek* obraża innych, że żrą, podczas gdy sama raczej nie skubie wytwornie płatków cykorii (1.s.dziennik.pl/pliki/3421000/3421898-magda-gessler-882-660.jpg). Na tej samej zasadzie siedzi przed monitorem pryszczers niewyględny i wyzywa kandydatki na miss od pasztetów.
        :-)

* chyba, że sikora bogatka, bo one potrafią zjeść tyle, ile ważą.
        • Gość: Anulka "Znawczyni kuchni" IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 20:02
          Wielka Wydmuszka, czyli "kreatorka smaku", czarodziejka kuchni i wieeelka jej znawczyni coś chyba jednak nie bardzo zna się na dziedzie, w której się kreuje ja na autorytet. Pokazuje to artykuł K. Naszkowskiej w Magazynie Świątecznym. Podobno Gessler twierdzi np. że oscypek to nasz jedyny opatentowany produkt regionalny (w rzeczywistości jest ich ponad 30) i że kilogram polędwicy kosztuje... 12 zł.

Szczerze mówiąc jakoś mi ona nigdy nie wygladała na osobę, która dobrze gotuje...Ot spryciara, która rozbiła małżenstwo bogatego restauratora i się dobtze ustawiła...
    • sohal666 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 23.09.12, 01:09
      Śledzę program, sam prowadzę trzy lokale gastronomiczne. Rozumiem że Kuchenne Rewolucje to show. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie kupował połowy świni do świeżonki. Mięso użyte w drugiej części programu na pewno nie pochodziło z własnej rozbiórki. Oczywiście szanuję romantyczny nastrój Pani Gessler ale totalnie nie doceniła potencjału przejeżdżających tirów. Wystarczy zadać sobie proste pytanie ile w ciągu dnia przejeżdża tirów a ilu klientów z Opoczna może do nas specjalnie przyjechać. Potencjał drzemiący w tym lokalu jest na prawdę ogromny. Forma stolików z obrusami to kolejna porażka. Koszt ich prania trzeba wliczyć w cenę posiłku a tego typu bar sensownie może konkurować jedynie ceną, smakiem oraz ilością porcji. Pomysł związany z obrusami to ekonomiczny absurd. Kolejne pytanie dotyczy świeżonki. Jak długo możemy dodawać tam młode ziemniaki. Po drugie /też sam serwuję świeżonkę/ ilu z nas lubi te przerośnięte części mięsa w potrawie czyli tzw gumki czy śrubki przy mięsie. Specjalnie zamawiamy szynkę aby uniknąć zbędnego tłuszczu i przerośniętych ścięgien. Oczywiście korzenie świeżonki polegają dokładnie na ideologii Pani Gessler ale po co przekładać archaizmy niczym nie pasujące do dzisiejszych realiów. Zapraszam Panią Gessler na małą lekcję ekonomii do moich lokali dostosowaną do zapotrzebowań zwykłego klienta a nie na potrzeby show.
      Większość odcinków Kuchennych Rewolucji to gastronomiczny absurd. Każdy z nich możemy my ludzie gastronomii przełożyć na realia związane z faktycznymi kosztami prowadzenia tego typu działalności co ni jak nie ma się z rzeczywistością Kuchennych Rewolucji.
      • z_plus_z Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 23.09.12, 13:15
        > Większość odcinków Kuchennych Rewolucji to gastronomiczny absurd.

Ale dotychczas NIC nie pobiło "barana z masła": 30 kg masła, z którego zrobiono rzeźbę, i którą potem wystawiono na zewnątrz, w jesienną chlapę i przy ulicy. To było SMAKOWITE i na pewno rozsądnie wydano to 500 zł na maślane kostki. ;>
      • czarownica_z_lasu Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 16.11.12, 13:00
        To bardzo trafna, rzeczowa opinia. Zapraszam do grupy na Facebooku -Master Chef Polska opinia o programie wyrażona przez fachowców z branży.
        Pozdrawiam.
        • felinecaline Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 16.11.12, 13:18
          Adres FB poprosze
    • dzioucha_z_lasu Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 01.10.12, 10:36
      Oglądaliście ostatni odcinek? Ten z Łabędziem i panem Joachimem, którego do dziś mam ochotę kopnąć w du.psko tak, żeby z głodu w locie zdechł?
      • posenerka Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 01.10.12, 16:46
        dzioucha_z_lasu napisała:

> Oglądaliście ostatni odcinek? Ten z Łabędziem i panem Joachimem, którego do dzi
        > ś mam ochotę kopnąć w du.psko tak, żeby z głodu w locie zdechł?
        >
        Piąte przez dziesiąte. Coraz większe dramaty w tych Rewolucjach, zmienia się to w jakieś Trudne sprawy czy coś w tym stylu. Gessler już nie tylko gotuje i mebluje knajpy ale również robi za psychoanalityka. Masakra.
        Gubię się co tam jest prawdą a co scenariuszem.

Joachim to taki typowy obleśny UBek, który robotę zabiera do domu.
        • Gość: domowa kuchta Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 17:35
          ten program już dawno temu stał się... niestrawny, a to za sprawą prowadzącej... wiecej odcinków nie będę oglądać, a i tak te ostatnie po łebkach przeleciałam, no nie da sie tego oglądać
          • Gość: Torba Borba Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.12, 12:51
            W tefałenie jak się do czegoś przyssą, to jak bezdomny pies do kości. Zajeździli Taniec z gwiazdami jak łysą kobyłę, robiąc z tego rogramyu karykaturę (np. za calebrytów robiły dzieci celebrytów, jak syn Stalińskiej albo jakaś trzecia obsada niszowego serialiku). Tutaj jest to samo, ktoś się uparł na Gessler i leci sezon za sezonem. Nowa "gwiazda" stacji to sucha i sztuczna Rozenkowa - makabra.
        • professional_scoffer Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 03.10.12, 01:40
          Ale pan Joachim to przynajmniej szczery: znajomi kupowali restauracje to i myśmy kupili.

On jest na poziomie tego 'menedżera', tylko, że jest znacznie bogatszy, i pewnie dlatego tak ze sobą się dogadują.

Szkoda naprawdę tej kobiety i nastolatki, bo ten właściciel to traktuje je jak psychopata. A jeżeli chodzi o wyrachowanie to myślałem, że już mnie nic nie zdziwi, ale ten tekst o tym, że skoro on żyruje kredyt to ten kredyt jest de facto na niego po prostu 'miażdży'.

Panie Magdzie M. zawsze wynajdowano najsłabszych zawodników, ale ci z ostatnich odcinków to są już naprawdę zjawiska.
    • Gość: mika Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 15.11.12, 11:44
      Akurat "leci" powtorka...cietrzewica wymiata,hehe
      Wierzyc sie nie chce,ze kobieta wyksztalcona za granica,bywala w swiecie nie potrafi mowic po polsku,nie wspominajac o jezykach obcych.
    • Gość: hiha Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 19.03.13, 10:43
      to nie artykul tylko pean na czesc MG. Nazwanie Ramsaya "kuchennym celebryta" to b. duze faux pas. Takowaz celebrytka jest pani Gessler. Ramsay jest uznanym szefem kuchni z dobrze prosperujacymi restauracjami na calym swiecie(ktory nie ukrywa ze musial zamknac jedna z nich); ktore sa wyroznione prestizowymi gwiazdkami Michelin. Porownywanie Gessler do niego to gruuuuuuube naduzycie.
    • Gość: landia Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.13, 12:15
      A ja program oglądam (Ramsaya też oglądałam - jest zdecydowanie lepszy), choć czasem rzeczywiście wydaje się specjalnie podkręcany pod publiczkę, gra na emocjach, żerowanie na ludzkich dramatach...

Mimo wszystko podziwiam panią Magdę za to, co robi, bo na pewno u jakiejś części widzów zmieniło się dzięki niej podejście do żywienia/gotowania. I za to należy się szacunek.

Resztę medialnej zawieruchy wokół jej osoby, tak samo jak jej ostatnią, okropną książkę (rzetelna recenzja tutaj www.kulinarnaczytelnia.pl/2013/02/co-z-ta-gessler.html) lepiej pominąć milczeniem...
      • smutas13 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 04.06.13, 14:20
        Ciekawa jestem, czy ten wątek też zniknie, jak poprzedni pt:
        "Jakie są losy restauracji po rewolucji M. Gessler?"
        Zaczęłam czytać, ale wcięło go.
    • kocimiuntka Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 28.07.21, 13:04
      nie lubię magdy gessler, jest mierną kucharką i fatalną psycholożką. W ogóle to jej knajpy są chyba zadłuzone, nie?
    • waria29 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 11.08.21, 11:38
      Nie cierpię Magdy Gessler, podobno produkcja ostrzega za każdym razem aby nie podawać jej alkoholu nawet jak prosi restauratorów
      • palarus Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 11.09.21, 20:32
        Ale że lubi nadużyć, czy jak?
    • lenamagda11 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 13.09.21, 08:28
      Jak dla mnie fajny program, trzeba tylko mieć na uwadze, że jest wyreżyserowany
    • korpomysza Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 21.09.21, 15:12
      Nie lubię Madzi, nadęta baba która wcale nie ma jakichś super opinii o swoich restauracjach
    • mimoza91 Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler 12.01.22, 19:37
      Ej, a to prawda, że Gessler ma zakaz dostawania alkoholu podczas nagrywania bo podobno ma takie ciągoty że się nie kontroluje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka