Gość: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 09:28 Chciałam zapytac, czy jednocześnie mozna piec w piekarniku mięso (np. pasztet) i ciasto. Czy ciasto nie przejdzie zapachem miesa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olka Re: mieso z ciastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 10:19 Please, odpowiedzcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: mieso z ciastem 16.04.10, 10:28 Ja bym nie ryzykowala, zwlaszcza jesli w mięsie jest czosnek. Może lepiej wpierw ciasto, a potem mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: mieso z ciastem 16.04.10, 15:28 Gość portalu: olka napisał(a): > Chciałam zapytac, czy jednocześnie mozna piec w piekarniku mięso (np. pasztet) > i ciasto. Czy ciasto nie przejdzie zapachem miesa? Niby z termoobiegiem można... Ja próbowałam w piecu konwekcyjnym, oba produkty były pyszne, ale to nie to samo co domowy piekarnik. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 dwie komory jednego pieca 16.04.10, 17:15 Nie, nie jest to dobry pomysl. M. in. dlatego kuchnie amerykanskie sa wyposazone w podwojne piece, a wlasciwie dwie oddzielone od siebie i niezalezne komory piecowe. W jednej pieczesz mieso np., a w drugiej ciasteczka, w roznych temperaturach, oczywiscie. Piece pojedyncze trafiaja sie rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dwie komory jednego pieca IP: *.man.poznan.pl 16.04.10, 18:03 A ja często piekę, babkę ( jogurtową z tego forum :)i mięso - ale - w rękawie. Wszystko jest ok, i nic niczym nie "przechodzi". Odpowiedz Link Zgłoś