Dodaj do ulubionych

odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA

27.02.04, 12:32
Generalnie parowki omijam w sklepie szerokim lukiem, nawet nie pamietam kiedy
ostatnio je kupowalem. Jednak ile razy jestem w IKEA nie moge sie powstrzymac
przed zakupem hot-doga w ich kafejce. Nie dlatego ze kosztuje 1 zł ;-) (bo
kiedys kosztowal wiecej), ale dlatego ze jest taki rewelacyjny! I ta prazona
cebula (a czasem tez plastry ogorka kiszonego) i musztarda i keczup
prawdziwie czerwony (choc pewnie tez na maxa sztuczny), a nie taki gówniany
pomaranczowy jak te w litrowych plastikowych pojemnikach w supermarketach za
1.50 zł, co to jest robiony z ch** wie czego.
Nie wiem skad biorą parówki, bo pewnie nie ze Szwecji, ale calosc jest ze
palce lizac. Podzielacie moje zdanie?
Obserwuj wątek
    • lunatica Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA 27.02.04, 12:40
      zgadzamy się zgadzamy... pamietam jeszce czasy, kiedy w Ikei mozna było sobie
      dowolnie preparowac hot-dogi. dostawałeś tylko bułę z parówką, a wszystkie
      dodatki nakładałeś sobie sam....
      aha, a cebulke prazoną kupuje w sklepie, jak mam ochotę na takie hot-dogi w
      domu... pychota!
      • Gość: g Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 27.02.04, 13:27
        a gdzie można dostać taką cebulkę?
        • lunatica cebulka 27.02.04, 14:32
          cebulka powinna być dostępna we wszystkich większych super/hipermarketach... +
          bułka do hot-doga + paróka... aha, cebulka najlepiej troszkę podgrząc, podpiec.
          pycha!
          • izalil Re: cebulka 27.02.04, 14:55
            To ja sie wpiszę za siebie i mojego lubego. Obowiązkowo muszą być hot-dogi jak
            jesteśmy w Ikea. Są pyszne. I te butle z keczupem i musztardą. Za każdym razem
            śmiejemy się z tego i zawsze pytanie: z czym ci się to kojarzy? ;-)
    • Gość: marghe_72 Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.02.04, 13:35
      Ikea ok .. swego czasu zajadałam sie hot dogami z Dania Fast Food (hehe, zrowa
      żywność).. a teraz przyfilowałam całkiem smaczne ciepłe psy na stacji Statoil
      (chyba)
      M.
      • Gość: niewierny Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 14:41
        Dania FF jest dostawcą zarówno do IKEA jak i do Statoila, wszystkich produktów
        do zrobienia tej trucizny. lekka różnica tylko w wykonaniu no i w cenie Ikea ma
        taką politykę żeby miło kojarzyły się małe rzeczy, a o marżach w gastronomii
        nie ma co mówić 1kg dobrej jakości frytek kosztuje ok 4,5 pln a najczęściej za
        0,1kg. płacimy 3-4pln z 1kg uzyskujemy 0,8-0,9kg gotowego produktu na zdrowie
        za waszą kasę sami decydujecie o sposobie samobójstwa
    • marghot Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA 27.02.04, 13:39
      Ikeowych dogów nie jadłam, ale odkryciem dla mnie sa hot-dogi serwowane na
      stacjach statoil.
      Chrupiąca bułeczka, dobra kiełbaska.
      czase to koło ratunkowe muszę zakupić, aby nie paść z głodu.
      • Gość: F Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: 62.72.120.* 27.02.04, 14:15
        z tego co pdejrzewalam to te paroweczki w Ikei plywaja sobie w takiej wodzie z
        przyprawami typu listki bobkowe i jakies kulki, ale to chyba nie ziele
        angielskie.
        ps. tez je bardzo lubie :))
    • padre Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA 27.02.04, 17:29
      Dla wszystkich hotdogo zercow z Warszawy.
      Kazdy chyba kajarzy hale Marcpolu, pod PKiNem. W czerwonej, jezeli sie wejdzie
      od strony Al. Jerozolimskich, i skreci od razu w prawo, pojdzie do konca i
      skreci w lewo. Po prawej stronie minie solarium ;-) zaraz na koncu koncu
      pasarzu, przed hala znajdzie malutenki sklepik zaopatrujacy w akcesoria
      gastronomiczne budki z fast foodem. Bardzo mila pani ktora prowadzi ten sklep,
      nie sprzedaje rowniez detalicznie - aczkolwiek najmniejsza liczba bulek jaka
      mozna kupic to 18 - tak sa pakowane w torbach.
      Do tego mozna tam nabyc kilka rodzajow sosow - polecam Curry - mniam. Salatke
      szwedzka - pokrojone ogorki z marchewka zalane octem, i inne akcesoria tego typu.
      Mozna tam tez dostac hamburgery i zapiekanki.
      A prazona cebulka 1 kg kosztuje tam troche ponad 7 pln ;-)
      Dzisiaj tam bylem i jestem opchany swiezymi bulami z parowka ;-)
      Pozdrawiam i smacznego
      Padre
    • Gość: ania Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: 193.111.166.* 01.03.04, 09:14
      Byłam w piątek w Ikei - i pamiętając o Waszych postach, zakupiłam sobie owego
      hot-doga. I naprawdę nie wiem, czym się zachwycacie. Zupełnie przeciętna
      parówka, a do tego ohydna, miękka, słodkawa buła, fuj.
    • johnny_tomala STATIOL górą !!!! 01.03.04, 09:23
      w ikei nie jadłem bo nie byłem ale na statoil zawsze kiedy tylko przekżdżam
      nawet jeśli nie jestem głodny. bułeczka podpieczona dodatkowo, kabanosik (*jest
      najlepszy potem chili potem dopiero parówka wyraźnie odstająca od reszty) i ten
      żóły sosik dużo żółtego sosiku - ktoś wie co to jest podobny w smaku kiedyś
      znalazłem sklepoie ale tylko podobny. a najbardzej mi się podobaj astacje
      umieszczone w sąsiedztwie mcdonalda nieby mac donald jest od żarła a ja sobie
      myk na benzynową i jest duuużo lepiej.
      • Gość: jorgen Re: STATIOL górą ???? IP: *.man.polbox.pl 01.03.04, 12:02
        Jeśli ktoś lubi statoilowe parówki to niech spróbuje je zjeść bez dodatków.

OCHYDA!!
        • seximama Re: STATIOL górą ???? 01.03.04, 15:28
          hmmmm... tak sie zastanawiam gdzie Wy jadacie te hot-dogi ikeowe z cebulka
          prazona i ogorkami? owszem kiedys w warszawskich Ikeach mozna bylo nawalic
          sobie tego cuda ile sie chcialo, ale teraz to tylko keczup i musztarda.
          co do statoilowych, to tez zaden rarytas...
          kupcie sobie "Kielbaski Pyszne Morliny" - takie mniejsze paroweczki lub tzw.
          Morlinki beztluszczowe czy cos w tym stylu, keczup "VII", musztarde jaka
          lubicie, majonez, prazona cebulke (jest w wiekszosci supermarketow), krojone w
          plastry ogorki konserwowe, porzadne buly... buly do piekarnika, parowki
          ugotowac w wodzie z listkiem bobkowym, zielem angielskim, pieprzem (juz
          przeciez ktos tu o tym pisal)... w chrupiaca bule wlozyc parowke i dodac
          wszystkiego ile sie chce :))) ja lubie jeszcze do tego pokrojona w piorka
          surowa cebule.
          BEZ PO-ROW-NA-NIA :)))

pzdr.
        • dzidecka Re: STATIOL górą ???? 02.03.04, 13:04
          a właśnie bez dodatków jest pyszzny!!!
    • Gość: Mikron Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.03.04, 16:45
      Absolutnie zgadzam się:)
    • Gość: Maja Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:53
      Są superowe!!!!Polecam i pyt.: skąd mają te rewelacyjne parówki?!!!!!
      • Gość: fizz Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.chello.pl 01.03.04, 17:04
        parowki maja z Polski...
        szkoda, ze jeszcze podrobow nie importujemy!!!
        nie wiem czym sie zachwycacie, zdechla bula i mielone niewiadomoco. kechup do
        kitu, majaca malo wspolnego z pomidorami galareta. fakt, kiedys znacznie lepsze
        (bo pikle i cebulka), ale teraz tylko CENA.
        • Gość: dolores Najlepsze hot-dogi w Polsce IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 01.03.04, 17:52
          Najlepsze hot dogi jadlam w podziemiach na dworcu PKP w Bydgoszczy, z duza
          iloscia dodatkow typu marynowane (kiszone?) warzywka. Nie opisze wam dokladnie,
          gdzie, bo bylam tam az...2 razy, ale forumowicze z Bydgoszczy na pewno beda
          wiedzieli, ktore miejsce mam na mysli.
    • Gość: gocha221 Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.icpnet.pl 01.03.04, 18:05
      ja hot-dogi IKEOWE uwielbiam wprost. bywamy na nich z miom chlopkiem i wcale do
      Ikei nie wchodzimy. po dwa i do domciu:-)
      tyle ze ostatnio bylismy na nich chyba w czerwcu i az sie boje ze zlikwidowali
      ta dowolnosc z cebulka i ogorkami.
      Ja uwielbiam szczegolnie cebulke i ten dressing...mmmmmm
      aha! i pisze o poznanskiej Ikei...
      ale mi ochoty narobiliscie...
      • seximama dodatki w Ikea 01.03.04, 21:44
        no i wszystko sie wyjasnilo. dodatki sa dostepne w Poznaniu... a w Warszawie
        sama bula z parowa, ale keczupu i musztardy do woli :) w koncu Poznan to
        ZACHOD :)))... no i co tak ludzi do Warszawy ciagnie??? ;)))

pzdr.
        • dziuunia Re: dodatki w Ikea 01.03.04, 21:50
          W Gdańsku też nigdy nie było żadnych dodatków.Tylko musztarda i keczup.
          • Gość: janna Re: dodatki w Ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 08:54
            Od paru miesięcy w Gdańsku jest też cebulka :)
        • Gość: kola Re: dodatki w Ikea IP: 80.241.130.* 14.03.04, 21:43
          w Jankach dodatki do hot dogów są serwowane z weekendy. Kanapka zaa 2 zeta
      • Gość: ryba Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA- Poznań IP: *.rokiet.am.poznan.pl 14.03.04, 19:53
        ojej, a ja myslalam, ze to tylko my jestesmy na tyle nienormalni, zeby pojechac
        do Ikei na hot-dogi...
    • Gość: staniak Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 19:45
      Parówki w IKEA są spoko.
    • Gość: Fidel Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 01.03.04, 21:44
      A ja uważam, że najlepsze Hot-dogi na świecie można kupić w NY na ulicy, od
      gościa ze wózka do sprzedaży tej smakowitości...
    • Gość: domino Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:11
      kilka razy jadłam hot dogi w ikea ale cebolki i ogoreczkow to nie widzialam!!!
      W ktorej ikeii sa takie dodatki.............?
    • Gość: ampolion Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.proxy.aol.com 01.03.04, 23:09
      Klasyczny nowojorski hot dog jest zazwyczaj serwowany z gorącą kapustą kiszoną,
      a nie z cebulą. To jest jeśli z dodatkami, a nie naturalny, z musztardą.
      hot dog = frankfurter = frank = wiener
      • Gość: Ula Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.proxy.aol.com 02.03.04, 12:50
        Tak tp prawda najlepiej on smakuje w parku,gdy kielbaska jest troche przypalona
        nie moge sie zawsze doczekac Maja bo wtedy w kanadyjskich parkach pojawiaja sie
        wlasnie takie hod dogi,zaklady pracy organizuja piknik dla WSZYSTKICH i za
        darmo mozesz miec had doga palce lizac i masz fan miesiac Maj nalezy do
        najbardziej fajnych miesiecy w Kanadzie.
      • Gość: ULKA Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.proxy.aol.com 02.03.04, 13:01
        moj przepis na Hod Dog. Gotujesz nie za dlugo parowki /i nie tylko parowke moze
        byc inna kielbaska / nastepnie je nacinasz w kilku miejscach podsmazasz na
        patelni,na ktorej zostala usmazona cebulka,podsmazasz kilka plasterkow beconu
        np.po dwa na buleczke.Kladziesz 2 plasterki beconu, parowke,cebulke.jeden
        krazek pomidorka przekrojonego na pol,jeden plasterek serka zoltego
        przekrojonego na trojkat,wszystko razem skladasz,podgrzewasz troche w
        mikrofalowce/1 minuta/lub na grylu i zajadasz go smacznie do tego zrobisz
        jeszcz miske salaty z rzodkiweka ze szczypiorkiem z ogorkiem i czerwona
        cebula /3 krazki / kilka krazkow zielonej papryki polejesz dowolnym sosem
        salatkowym, nalozysz kazdemu na talerzyk Hod Dog +salata i masz podwieczorek
        gotowy na cieply wiosenny wieczor.
    • Gość: Nutria Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 01.03.04, 23:52
      A gdzie Ty takie widzialas? Przynajmniej w Jankach (k/W-wy dla niewtajemniczonych) to jest miekka bula z parowa, keczupem i musztarda! Nic wiecej. Tak przynajmniej bylo w pazdzierniku i listopadzie 03. Moze wprowadzili dodatki, ale sama bula i tak wszystko przekresla :(
      • Gość: ania Re: hot dogi Ikea w W-wie IP: 193.111.166.* 02.03.04, 08:59
        W zeszły piątek jadłam w Ikei na Targówku - były dwie wersje - z musztardą i
        keczupem za 1 zł i z ogórkiem i cebulką za 2 zł.
    • Gość: tief Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.04, 02:13
      zawsze kupuje 3 czy 4, od kiedy sa za zlotowke. a na statoilowego mozna wydac
      nawet te 4 zl, bo sa swietne, szczegolnie kabanosy
      • ernest31 Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA 02.03.04, 08:05
        klasyczne hot dogi a co to znaczy ?
        dzisiaj nie ma juz "klasycznych dan" bo niemalze wszystko robi sie wszedzie, w
        najrozniejszych odmianach
        w europie, najlepsze !!!!!!????? hot dogi (zawsze jak tam jestem to jadam z
        przyjemnoscia) mozna zjesc w danii, chociaz ta kielbaske, ktora wkladaja do
        buleczki, trudno zaliczyc do wedlin ale jako calosc smakuje bombowo (hot dogow
        jest kilka rodzai)
        jak bedziecie koniecznie poprobujcie

• Gość: H. Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.proxy.aol.com 02.03.04, 14:13
          Jeśli nie wierzysz w klasyczne hot dogi to pewnie wierzysz w rosyjską
          demokrację, i Twardowskiego na księżycu.
    • milka0 Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA 02.03.04, 13:58
      hot-dogi pyszne, ale lody z automatu za złotówkę-PALCE LIZAĆ!!!!!!!!!!!!
    • Gość: namdac Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.sulzer.com 02.03.04, 14:07
      Prawdziwy rolls-royce wśród hot-dogów to istotnie te ze Statoil'u. Ikeowe też
      są doskonałe acz stawiam je na drugim miejscu. Tu jednak współczuję naszym
      braciom z Azji, u których w IKEA nie dają cebulki ni ogóreczków, które w tak
      cudny nieopisany wręcz sposób przydają niepowtarzalnego smaku tej niby
      pospolitej potrawie.
      Pozdrowienia z Europy (od Konina na zachód :-)

• Gość: fizz Re: odnosnie parówek - hot-dogi z IKEA IP: *.chello.pl 02.03.04, 16:18
        he he!!!
        ano wlasnie, tyle sie do nas ludu najechalo, sypalo se, sypalo sypal, cebuli,
        ogorki po kieszeniach chowali i teraz gimza w tej Warszawie ;-) wszystkim na
        rece patrza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka