babeczkaa 15.03.04, 21:23 To chyba dobre miejsce, żeby wyrazic swoje zdaznie na ten temat? Chciałam pogratulować temu Panu, najwyzszy czas na tę nagrodę...bo myślę, że za rok to może mu sie już nie zdarzyć. Gratulacje Panie Robercie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danuta Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 21:29 Gratuluje za propagowanie tlustego, niezdrowego i tendencyjnie ustawionego jedzenia! Ludzie pomyslcie zanim to przygotujecie! Gratulujmy wiec i myślmy nad właściwym odzywianiem! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 15.03.04, 21:32 "tendencyjnie ustawione jedzenie" - jakie to ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 16.03.04, 08:11 > Gratuluje za propagowanie tlustego, niezdrowego i tendencyjnie ustawionego > jedzenia! Ludzie pomyslcie zanim to przygotujecie! Gratulujmy wiec i myślmy > nad właściwym odzywianiem! znów "ewangelista zdrowego jedzenia"? Kurcze, przecież nikt nie zmusza do jedzenia w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 16.03.04, 08:31 Gratulujho nie przepadam za Panem Maklowiczem i jego programami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz nikt nuikogo nie zmusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:40 nie ma obowiązku by jesc maslo i popijać oliwę ja lubie to popijam Ty lubisz margarynę to jedz mnie to NIE OBCHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gratulacje Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: 212.160.118.* 16.03.04, 09:09 Gratuluję! Ponownie na tym forum napiszę, że większość potraw prezentowanych przez Makłowicza to przecież dania tradycyjnej kuchni i to z różnych krajów. Przecież nie powinien przedstawiając je fałszować kulinarnej historii. Kiedyś w wielu stronach Europy nie żałowano choćby masła. Jednocześnie wiele prezentowanych potraw, to całkiem zdrowe, wg dzisiejszych norm, dania. Ważne jast natomiast to, że wielu moich znajomych (nie hobbistów kulinarnych) dyskutuje co Makłowicz ostatnio pichcił i próbują korygować swoje zapędy kuchenne w stronę oliwy, warzyw, owoców, Francji...... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_mandarynka Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 16.03.04, 10:06 Nie lubie Makłowicza od czasu nieszczęsnego programu, w krórym zaprezentował zapocone fałdy na brzuchu, zalał się mlekiem kokosowym i spzetnie klnąc bęcnął w wodę jak wieloryb. Ale Wiktora mu gratuluje. Mało ma ten Pan pojęcia na temat SZTUKI kulinarnej, jego aranżacja dań na talerzu wręcz mnie powala, ale zasług odmówić mu nie można. Przecież jego Podróże to właściwie pierwszy i do niedawna jedyny program pokazujący, że gotowanie to nie tylko stanie przy garach codzien po pracy albo pieczenie ciast na niedzielę. I to mu się chwali. Gratulacje, Panie Robercie, należało się;) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Lecą świetliki, leeeecą... 16.03.04, 17:00 ... a, jak coś przeeeelecą (np. jeża), to świecą :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Gratuluję! 16.03.04, 10:40 Za znajomość historii krain, w których Makłowicz rozkłada swój piecyk. Za znajomość stylu kuchni, która tam panuje. Za błyskotliwy i niewysilony dowcip. Za przybliżanie kuchni polskich mniejszości - Tatarów, Cyganów, Żydów, Ślązaków i Kujawiaków... Za gotowanie na rynkach, ulicach, targowiskach i w wielu dziwnych miejscach. I jeszcze za to, że wszędzie tam, gdzie jest ciągnie kamerzystę po dziwnych zakątkach - browarach, serowarniach, dojrzewalniach szynki. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Gratuluję! 21.03.04, 19:02 podpisuje sie pod tym. uwielbiam ogladac maklowicza i czasami cos pichce wedlug jego zalecen. pychotka!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agita Re: No właśnie! IP: 149.156.6.* 16.03.04, 11:29 Racja Bruno, racja!!! Do tego jeszcze dodam: Za potoczystą, piękną polszczyznę, jakiej mało w naszych pożal się boże mediach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: *.ipt.aol.com 16.03.04, 12:58 To bylby prawdopodobnie moj pierwszy watek na tym forum. Gratuluje rowniez, z przyjemnoscia ogladam jego programy, nawet gdy nic po nich nie ugotuje. Dobrze sie go czyta - Wprost. Uwielbiam ludzi, ktorzy z ogromna pasja podchodza do jakiejkolwiek rzeczy, nawet gdy czasem im to nie wychodzi, co u p. Maklowicza prawie sie nie zdarza. Uwielbiam go za jego rubasznosc, lekkosc, prostote, serdecznosc... Mam dosc tych wszystkich "guru" gotowania, co wszystko wiedza lepiej. Kuchnia to wspaniala rozrywka i tak powinno zostac! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch cześć, Tomasz 16.03.04, 13:07 Witamy na pokładzie. :) My się tu nieźle bawimy i kulinariami i pisaniem o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: cześć, IP: *.ipt.aol.com 16.03.04, 13:17 Dzieki za mile przywitanie, mili jestescie. Od tej chwili zaczyna sie moja lepsza polowa dnia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dethy Re: Makłowicz dostał Wiktora!!!/Tomasz IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.03.04, 00:39 Tomek,z ust mi to wyjales ;) Maklowiczowi gratuluje Wiktora ,a Ciebie witam w Kuchni ! pozdrawiam Dethy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: *.mtvk.pl 16.03.04, 13:10 Ja tez gratuluje :) Mozna Maklowicza lubic albo nie, ale trzeba mu przyznac, ze jako pierwszy w tym kraju zaczal robic ciekawe programy kulinarne. Co do potraw przez niego gotowanych, nie bede sie wypowiadac, bo raczej sama z tych przepisow nie korzystam, ale konwencja programu jest bardzo interesujaca, odwiedzane miejsca- ciekawe, opowiastki- zazwyczaj w dobrym stylu. "Podroze kulinarne" pozostaja najlepszym tego typu programem w polskich stacjach tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.04, 13:48 Makłowicz is the best! Pokażcie mi lepszy program w TV. Zero! A on ma coś więcej do powiedzenia, niż to, że mieszamy w garze albo bierzemy marchewkę. Ma wiedzę, wdzięk i świadomość swoich wad (tak, tak, przyjrzyjcie się niektórym jego zachowaniom). Jego przepisy są prawdziwe! To nie są jakieś chore otręby albo odtłuszczone jogurciki - to jest prawdziwa, tradycyjna kuchnia. To człowiek z pasją, któremu przyjemność sprawia to, co robi. Za tę pasję mu się należało. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 16.03.04, 14:26 "Chore otręby i odtłuszczone jogurciki" pewnie się znajdą w programie o dietach (jeśli taki się kiedykolwiek pojawi), natomiast Makłowicz prezentuje przepisy regionalne - w jednym smaży się na maśle, gdzie indziej używa oliwy; tu gotuje się warzywa na parze, a tam robią słynne golonka z piwem. On pokazuje świat od kuchni, a nie tabele kalorii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evone Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! IP: *.dyn.optonline.net 21.03.04, 19:33 Ja również gratuluję? Nie znam lepszego programu kulinarnego w TV. Nikt nikogo nie zmusza do jego oglądania, a tym bardziej do przygotowywania potraw wg przepisów Makłowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Gratuluję, należał się Wiktor - jak najbardziej! 16.03.04, 14:41 Życzę także jak najmniej wpadek typu: ostatni odcinek - "Jedzenie przyszłości", czy jakoś tam... Takie pomysły proszę odłożyć między bajki :o)) Niech króluje kuchnia tradycyjna i regionalna - namaszczona historią i okraszona anegdotkami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: Gratuluję, należał się Wiktor - jak najbardzi IP: 212.160.99.* 16.03.04, 15:32 no coz ... dla mni eto jest wielki obles (ten brzuch plusty w basenie - fuj!), marnie gotuje i podaje jedzenie - ale faktem jest ze lubie go ogladac i czasem korzystam z jakis jego pomyslow (np.woda mineralizowana do ciasta nalesnikowego - super) i rzeczywiscie mowi piekna skladnia natomiast trudno mi sobie wyobrazic za co mogl dostsac tego Wiktora - za co???? podajcie mi prosze chociaz kategorie w ktorej go dostal bo tak na pierwszy rzut oka nei potrafie go przypasowac ... (a swoja drogA to dla mnie te Wiktory to jeden wielki PIC na wode...) Odpowiedz Link Zgłoś
baky Wiktor 16.03.04, 15:50 Gość portalu: mango napisał(a): > podajcie mi prosze chociaz kategorie w ktorej go dostal > bo tak na pierwszy rzut oka nei potrafie go przypasowac ... "Osobowość telewizyjna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Gratuluje IP: *.it / 62.233.189.* 16.03.04, 16:22 On ma cos w sobie. Pomimo wszytsko ;-) Dobrze, ze dostal. I faktycznie, milo sie go czyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infidel Gratulacje z zastrzeżeniem, że ....... IP: 213.134.131.* 16.03.04, 16:44 Makłowiczowi gratuluję, bo zasłużył i go lubię oglądać. Nie lubię czytać (też oglądać, gdyby pokazali), jak z Bikontem się produkuje, bo ten ostatni jest dla mnie kontrowersyjny i raczej może odstraszyć niż zachęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Makłowicz dostał Wiktora!!! 16.03.04, 18:27 Brawo Bobek, Ty mój cholerny galicyjski krajanie! Wiecie, że jak był u swojej cioci w naszej nie dalekiej Ojczyźnie i tam pichcił te nasze proste chłopskie jedzonka to mi sie serce krajało aż! Żebyś Ty jeszcze nie plótł bzdur przy gotowaniu... Andrzej ze Lwowa Odpowiedz Link Zgłoś