inga_iga 16.03.04, 14:20 kupilismy duza ilosc i juz nam sie totalnie przejadla do chleba. co moge z niej zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 14:28 możesz podesłać nam :))) ha, oto ci problem. może do koreczków, do pizzy...i co jeszcze??? nie mam pojęcia spróbuję poszukać przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch duza ilosc salami? 16.03.04, 14:29 1. Nie ma za dużo salami :) 2. Jesli nie jest pokrojona w plastry - powieś w chłodnawym miejscu, albo po prostu odłóż do lodówki, to wędlina która zasycha a nie pleśnieje, spokojnie możesz ją trochę dłużej potrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przepisy 16.03.04, 14:33 podaję linki, dodam, że sama tego nie gotowałam, także przepisy są nie sprawdzone www.mniammniam.pl/p.php?p=269 www.mniammniam.pl/pu.php?p=3332 Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 14:42 zapewne w grę wchodzą też różne zapiekanki z ziemniakami, oliwkami, pieczarkami, papryką Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 19:58 Ugotuj ziemniaki i marchewke w lupinach, ostudz, obrane pokroj w kostke, dodaj ze 2 pokrojone lodygi selera naciowego, leciutko podsmazona cebulke albo pora, pokrojone w kostke salami, wszystko wymieszaj z ziolami prowansalskimi i zapiecz - wyjdzie pyszna zapiekanka, na wierzch mozna posypac startym zoltym serem, ale bez tego tez dobre a lzejsze. Ja z lenistwa i braku czasu czasem po wymieszniu tylko podgrzewam w mikrofalowce, ale lepsze zapieczone w piekarniku. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? IP: 152.163.252.* 16.03.04, 20:09 "Co mogę zrobić z dużą ilością salami?" Przesłać mnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? IP: *.we.client2.attbi.com 16.03.04, 21:19 jajecznice na sniadanie - mozna albo zetrzec na tarce jesli bardzo twarde albo pokroic " w zapalke" , mozna salami tak samo lub w plasty pokrojone dodac do salaty z np. jajkiem na twardo i pomidorem na drugie sniadanie. Jesli robisz swoja pizze - dobra jest z salami, Sadze, ze mozna zrobic filety z kurczaka lub indyka, z przypietyym wykalaczka plastrem salami , obsmazyc, podlac winem - powinno byc dobre !! Mozna zrobic spagietti z pocietym w plasterki lub zapalki salami. Mozna startym salami posypac ziemniaki , szpinak, dodac do fasolki po bretonsku, posypac kopytka, zmieszac z podsmazonymi pieczarkami .... itd .SMACZNEGO !! Odpowiedz Link Zgłoś
malwis19 Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 21:26 Może to: www.gotowanie.wkl.pl/przepis992.html albo: www.gotowanie.wkl.pl/przepis12.html a może: www.gotowanie.wkl.pl/przepis1048.html Miłego pitraszenia Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 21:36 Malwis, co to za przepisy, w których autor przyznaje się, że nienawidzi czosnku?!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malwis19 Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 16.03.04, 21:57 Nie każdy lubi czosnek,a że się przyznaje?Może jest poprostu szczery(a)? Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 17.03.04, 12:56 dziekuje za wszystkie podpowiedzi:) skusze sie chyba na zapiekanke,ale jak bede miała gosci,bo szczerze mowiac teraz kazda potrawa z dodatkiem salami przyprawia mnie o mdlosci. nigdy wiecej nie kupie niczego hurtowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 17.03.04, 14:06 No to Ci jeszcze podrzucę: 1. grzanki albo pizza z salami, cebulą i oliwkami (oczywiście z 'pokrywą' z sera) 2. omlet z salami, oliwkami i ostrym serem (posypany natką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? IP: 62.233.217.* 18.03.04, 11:57 Po prostu zamroż.Często kupuję coś w większych ilościach,dzielę na porcje i mrożę.Za jakiś czas ochota wraca i jest jak znalazł.Po co sie męczyć i na siłę jeść przejedzony produkt.A przepisy wykorzystaj za jakiś czas,jak znowu nabierzecie apetytu na salami. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: co moge zrobic z duza iloscia salami? 18.03.04, 12:39 salami chyba nie powinno się zamrażać? Odpowiedz Link Zgłoś