Dodaj do ulubionych

garnki PASCALA i już wszystko wiadomo :-)

19.03.04, 20:57
jakiś czas temu zastanawialiśmy się jakich garnków używa Pascal i czy one
również będą rklamowane? teraz już wiemy, to nowa linia TEFALA (sponsora
programu "poprostu gotuj")
www.tefal.pl/NR/exeres/BB2503B7-821A-46BD-8E6A-2610369A969E.htm
www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=10086
nie ukrywam, że firmę TEFAL darzę sympatią :-) czy może ktoś z Was wie, jak
kształtują się ceny tych garnków?
Obserwuj wątek
    • Gość: chochla Re: garnki PASCALA i już wszystko wiadomo :-) IP: *.chello.pl 20.03.04, 00:54
      3 garnki plus rączka i pasująca do nich wszystkich pokrywka kosztuje ok. 260
      pln, ale widziałam gdzies promocję, w tej cenie były też pokrywki plastikowe do
      tych garnków. Ceny patelni nie znam.
      • pecorella Re: garnki PASCALA i już wszystko wiadomo :-) 20.03.04, 14:47
        Gość portalu: chochla napisał(a):

> 3 garnki plus rączka i pasująca do nich wszystkich pokrywka kosztuje ok. 260
        > pln, ale widziałam gdzies promocję, w tej cenie były też pokrywki plastikowe
        do
        >
        > tych garnków. Ceny patelni nie znam.
        Widziałam w gazetce Real'a (ważna chyba od 19.03 do 25.03) promocję na te
        garnki (3 garnki + rączka + pasująca do wszystkich pokrywka metalowa + 3
        pokrywki plastikowe) - cena była bodajże 199zł (obok było przekreślone 299zł,
        sugerujące, że taka jest cena poza promocją).
        • lunatica pecorello dzięki za pomoc 20.03.04, 15:02
          wielkie dzięki! weszłam na stronę www.real.pl (dzięki bogu za internet! gdzie
          ja bym teraz szukała wersji papierowej tej gazetaki :-)) i faktycznie są...
          szkoda, że nikt kto ich używał jeszcze nie zbrał głosu :-(
          • pecorella Re: pecorello dzięki za pomoc 20.03.04, 15:10
            Proszę bardzo :).
            Również jestem bardzo ciekawa opinii o tych garnkach - dlatego tak dobrze
            pamiętałam ich cenę ;)
    • speni słuchajcie, słuchajcie... 21.03.04, 14:26
      Dziś dokonałam zakupu i skrobnę parę zdań, co o tym wszystkim myślę (ostrzegam
      będzie długie). Otóż zacznę od cen, czyli to co lubimy najbardziej. W sklepach
      są dopiero początki całej gamy, a na półkach są tylko dwa zestawy - 3garczki i
      dwie patelnie. Do każdego zestawu jest rączka. I teraz tak: w Realu do garczków
      dodają w promocji 3 plastikowe przykrywki-cena 199zł, patelnie - 139zł. W Media
      Markt, ten sam zestaw patelni-169zł, a garnuszki są z uniwersalną pokrywką za
      169zł a plastikowe przykrywki można nabyć osobno za niecałe 30zł (w Realu nie
      mają pokrywki do garczków).
      Zakup uważam za bardzo udany i nie dlatego się cieszę, że powinnam, ze względu
      na wydaną kasę, ale naprawde są tego warte. Nie będę wymieniać plusów
      oczywistych czyli, że zmywarka, przechowywanie, piekarnik, lodówka ale:
      niestety w lodówce można przechowywać tylko jeden dzień(?) a myjąc w zmywarce
      może sie kolor emalii odbarwić (bez uszczerbku na funkcjonalności). Na pewno
      nie warto ich kupować na kuchenki gazowe (tak mi się wydaje), na płycie
      momentalnie chwytaja temp. całą powierzchnią, czyli możnaby rzec, że są w
      pewnym sensie ekonomiczne. Ręczne mycie i wycieranie to pestka.
      Tak naprawdę myślę, że wszystko wyjdzie w praniu, ale mnie przekonało użycie w
      piekarniku, ponieważ do tej pory było tak, że w innym garze obsmażałam, w innym
      gotowałam, dusiłam i do jeszcze innego przekładałam, żeby piec w piekarniku.
      Teraz mogę to zrobić w jednym. Mam jednak jedno zastrzeżenie co do tej
      uniwersalnej pokrywki. Ona ma dziurki do odcedzania, a jeśli chciałabym potrawę
      przykryć w całości...klops. Ale ten minus wynagradza fakt, że aby kuknąć do
      potrawy można pokrywkę zahaczyć o garczek tudzież patelnię i wszystko pozostaje
      naokoło czyste, a mnie to zawsze doprowadzało do szewskiej pasji: gdzie odłożyć
      tą gorącą, mokrą i brudną pokrywkę.
      Na dzień dzisiejszy takie jest moje zdanie - mówiłam, że będzie długie. W
      miare, jak będę się z nimi oswajała to będę zdawać Wam relacje, trochę krótsze.

Pozdrawiam
      • lunatica speni 21.03.04, 20:19
        musiałyśmy się widzieć w M1 :-) ogladałam patelnie w MediaMarkcie i w Realu
        zestawy garnków :-) mam jedno pytanie w gazetce i na stronie Reala napisali, że
        do tych 3 garnków dołączają uniwersalną metalową pokrywkę, ale na pudełku nie
        było o tym informacji, ani miła pani nie potrafiła mi odpowiedzieć na to
        pytanie: czy jest ta pokrywaka? czy tylko te 3 platikowe?
        aha, kupiłaś i garnki i patelnie?
        pozdrawiam z niecierpliwością czekając na odpowiedź :-))
        l.
        • speni Re: speni 21.03.04, 20:28
          Ale czad, jakie to ekscytujące. :-)))
          Ja kupiłam w Realu patelnie ze względu na cenę, a w Media gary ze względu na
          pokrywkę, bo w tym realowskim zestawie jej nie ma.
          W Realu też zagadnęłam tego babsztyla i zapytałam dokładnie o to samo co Ty, bo
          bałam się, że jak sie połakomię na promocyjną cenę garczków ale bez pokrywki,
          to że potem będę musiała kupić kolejny zestaw garczków z pokrywką. Ale
          oczywiście Pani nie była w stanie udzielić mi jakiejkolwiek informacji na ten
          temat.

Pozdrawiam
          • lunatica Re: speni 21.03.04, 20:32
            kurcze! to ja w MM musiałam być później, bo już były same patelnie :-( speni,
            czy na pudełku od garnków jest informacja o tej pokrywce?
            • speni Re: speni 21.03.04, 20:34
              No szur że jest, rzeczywiście ja wzięłam przedostatni zestaw.
              • lunatica Re: speni 21.03.04, 20:40
                coś zakombinowali! dwa różne zestawy promocyjne? z pokrywką, a drugi bez? nie
                uśmiecha mi się kupowanie tych garnków bez tej uniwesalnej pokrywki... trzeba
                będzie na miejscu zasięgnąć języka! i może zrobić małą awanturkę!, żeby
                dziewczyna, która stoi z tymi garnkami na promocji nie wiedziła, czy w środku
                jest ta nieszczęsna pokrywka czy nie!
    • speni lunatico! 26.03.04, 10:54
      Robiłaś może kiedyś Tarte Tatin wg przepisu Liski, bo tak się zastanawiam, czy
      nie warto by było wykorzystać do tego celu wyżej wspomnianych patelni??
      • lunatica Re: lunatico! 28.03.04, 12:43
        nie, nie robiłam tej tarty. ale pop rzeanalizowaniu przepisu :-) myslę, że
        warto spróbować - zarówno przepisu, jak i możliwości patelni. jeśli się skusisz
        na ten eksperyment, daj prosze nac, jak ci sie udało :-)
      • lunatica speni! - kubełek/miarka 28.03.04, 12:49
        ja jeszcze raz a propos tego kubka/miarki, o którym wspominała Liska - kupiłam
        coś takiego wczoraj w makro - kubek/miarke dr Oetkera z podziałką na płyny,
        sypkie produkty, gramy i dodatkowo ake, cukier i cos tam jeszcze... kosztował
        nie wiele ponad 20 zł. myślę (i mam nadzieję :-)), że się sprawdzi.
        • speni Re: speni! - kubełek/miarka 28.03.04, 13:09
          Rewelacja - biegnę do makro :-)(to gdzieś przy garach i naczyniach ?)
          • lunatica Re: speni! - kubełek/miarka 28.03.04, 13:15
            tak. w drobnym sprzęcie agd - w okolicach desek do krojenia, noży i innych tego
            typu towarów. może nie jest tak bardzo "zaawansowany: jak ten, o którym
            wspomiała Liska, ale zawsze, to jakieś ułatwienie :-) był jeszcze drugi rodzaj,
            ale wykonany ze szła, więc odpadł w przedbiegach :-)
            pozdrawiam, l.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka