lunatica 04.04.04, 20:04 ogłaszam konkurs na bubel spożywczy lub kuchenny. proszę zgłaszać wasze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kags Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 20:28 konfitura niskoslodzona i maslo o niskiej zawartosci tluszczu :) smietana w ktorej skladzie jest wiecej niz smietana :) i pewnie wiele innych, ale akurat te mam aktualnie na tapecie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.proxy.aol.com 12.04.04, 02:21 A dlaczego ta konfitura? Bardzo mi odpowiadają wiec ciekaw jestem powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia produkt czekoladopodobny <n/t> IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.04.04, 21:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczkaa Re: produkt czekoladopodobny <n/t> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.04, 21:40 produkty słodzone aspartamem, sorki ale obrzydliwe Babeczkaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: produkt czekoladopodobny IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.04.04, 17:17 budyń gorący kubek (nie pamiętam niestety firmy) - robią sie kluchy i jest niesmaczny Odpowiedz Link Zgłoś
kwyka Re: produkt czekoladopodobny 13.04.04, 13:12 Budyń gorący kubek wyjdzie ZAWSZE jeśli proszek wsypiesz do kubka, wlejesz łyżkę zimnego mleka, rozkręcisz i zalejesz wrzątkiem :) Pozdrawiam, Kaszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limo Re: produkt czekoladopodobny IP: 212.244.79.* 23.04.04, 14:37 czyli procedure niemal identyczna, jak w przypadku normalnego (nie instant) budyniu... Odpowiedz Link Zgłoś
kwyka Re: produkt czekoladopodobny 27.04.04, 17:26 Ale znacznie szybciej - taki normalny trzeba zagotować, a tego w kubeczku nie... Lepiej jednak tego nie jeść za często... Ja ostatnio sikałam na niebiesko, bo mnie dzieci poczęstowały pysznym cukiereczkiem, który jak się okazało, zabarwił mi nie tylko język... O mamo... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 22:21 Sałata, na którą skusiłam się wczoraj. Wyglądała pięknie, była krucha i soczysta, ale parę godzin później dostałam ogromnego uczulenia, z czego wnioskuję, że piękna sałata była pędzona na połowie tablicy Mendelejewa. Żeby uczynić długą historię krótszą - bublem spożywczym są nowalijki na początku kwietnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 04.04.04, 22:42 Konfitura truskawkowa Materny. Kupiłam po raz pierwszy od roku i wielki zawód:( W środku lejący się galaretowaty płyn ze skąpymi szczątkami owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.04.04, 08:01 Zgadzam się, wg. mnie wszystkie konfitury tej firmy są do niczego, już po dwóch dniach okropnie podchodzą wodą, ble. Dodam jeszcze wszelkie budynie, kisiele, itp. Gellwe, OBRZYDLISTWO! CynamonowaMay! Odpowiedz Link Zgłoś
mouchi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 23.04.04, 11:57 Materne pogorszyło się znacznie odkąd sprzedało się Androsowi, niestet:(( a swoją drogą to ciekawe, że niektóre firmy z dobrymi produktami, jak się sprzedadzą innej firmie, to od razu jakość spada. tak było z Bakomą, którą uwielbiałam, ale odkąd należy do Danona, jest beeee, jak cały proszkowy, chemiczny Danon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lushka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 20.03.05, 11:11 Do tego danon z tą swoja oszukańczą reklamą aktimela, a ludzie się nabierają i płacą kasę by być zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 12:15 I tutaj się mylisz Bakoma wcale nie należy do Danona. Poza tym Danon nie jest "chemiczny" jak piszesz. Produkty są pod wysoką kontrolą, produkowane z polskiego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 12:20 a jogurty innych firm to z jakiego mleka się robi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz nowalijki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 11:26 mysle za miesiąc dopiero coś kupie póki co buraki, pyry, marche, kapusta z kopca dodam BEZSMAKOWE POMIDORY z okresu GRUDZIEŃ - KWIECIEŃ nie wiem po co one są paprochy i woda w zasadzie Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: nowalijki 05.04.04, 19:20 Ech , nowalijki to już nie takie jak dawniej. One tylko ładnie wyglądają:-( Polecam w zamian kiełki z rzodkiewki, ostre w smaku i wiosenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz kojarzenie margaryny z oliwą i z masłem babuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:17 bubel marketingowy bubel myślowy nie wiem ... to chyba za sprawą szefów marketingu? czy oni są debilami pędzącymi bez chwili zastanowienia? wiadomo że kojarzenie margaryny z oliwą, drzewkiem, gałązką oliwną jest śmieszne... lub kojarzenie w/w produktu z wakacjami u babuni na wsi i wiejskim masłem ... bardzo głupie efekt odwroty Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch BUBEL 05.04.04, 10:55 1. Bubel kulinarny: - musztardy Roleskiego - sam kwas i niezidentyfikowane śmieci - gorące bułeczki z pieca w supermarketach. Nie muszą się starzeć - wystarczy że wystygną i robią się gliniaste. - może nie bubel ale... mój ulubiony sos sambal (marynowane, roztarte chili) poddają coraz większemu rozwodnieniu i złagodzeniu. Efekt: kiedyś słoiczek starczał na wiele miesięcy (dodawało się jedną KROPLĘ do potrawy) teraz zajadam się jak pikantniejszym ketchupem. 2. Bubel sprzętowy: - Maszynka do mielenia mięsa na przyssawkę (szczyt kretynizmu!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: BUBEL IP: 193.111.166.* 05.04.04, 11:06 Tłuczek do mięsa cały drewniany (łącznie z tą częścią tłukącą) - przy twardszych i grubszych mięsach zupełnie nieskuteczny, ponadto trudny do umycia, ja zawsze mam wrażenie, że jakieś włokienka mięsa pomiędzy drewnianymi zagłębiemniami pozostały. Bublem spożywczym są dla mnie gotowe budynie w kubeczkach (np. Bakomy) - obrzydliwie słodki, bez żadnego innego smaku kit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dill Re: BUBEL IP: *.acn.waw.pl 05.04.04, 11:57 ....tragedia to taki deser waniliowy lub czekoladowy...sonata czy fantazja...z wisniami niby...nie pomne nazwy ale po otwarciu smrod Mendelejewa i plastiku...dramat! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: BUBEL 05.04.04, 12:03 Ja jeszcze dodam (do bułeczek brunona) wszelakie pieczywo na ulepszaczach - syf, który po wystygnięciu zamienia się glinę, albo kruszy pod nożem. Koszmar. O wędlinach składających się w 34% z mięsa litościwie nie wspomnę, bo ten temat był wałkowany wiele, wiele razy. Śmietana Szefa Kuchni - nie wiem do czego się nadaje, ale raczej nie do celów, do których zwykło się śmietanę używać. Buble kuchenne - popieram brunona co chodzi o maszynki na przyssawkę, bo z wielkim trudem udaje się w nich zemleć ser. Z mięsem (nawet ugotowanym) jest już znacznie gorzej. Drewniany tłuczek do mięsa, można sobie zawiesić dla ozdoby rustykalnej kuchni, bo do niczego innego się nie nadaje. Dodam jeszcze noże firmy Drago czy Dragon - tępią się w tempie rekordowym. Odpowiedz Link Zgłoś
anlukas Re: BUBEL 06.04.04, 01:59 Dam ci rade;przed tłuczeniem wkładaj to mięso do torebki foliowej,tłuczek będzie czysty i nie będziesz zeskrobywać mięsa z sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: tluczek do miesa 22.04.04, 11:42 Nie tylko. Przede wszystkim niszczy wlokna miesa. Tak wyglada tluczek prawidlowy / mieso nalezy zawinac w folie przezroczysta i uderzac tluczkiem dosc delikatnie /: www.toninelli.it/AreaPubP/HCGIP01R.pgm?ACTION=ExeRicerca&TipoRic=RicCateg&NRJOB=&ATP=BTT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARFA Re: BUBEL IP: *.citibank.com 26.11.04, 11:08 mięsko wystarczy przykkryć przezroczystą folią, strłucze się ładnie, a przyrząd jak nieuzywany, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: BUBEL 05.04.04, 14:49 Ketschup Roleski - pomarańczowa bryja o konsystencji kisielu i plastikowym smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: BUBEL IP: *.ipt.aol.com 05.04.04, 19:40 Ketchup Roleski u mnie rowniez, jeszcze nigdy nie probowalem czegos bardziej obrzydliwego. Wedlowskie pierniki i delicje - "schna" w tempie sekundowym "mozna sobie zeby polamac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: BUBEL IP: *.autocom.pl 22.04.04, 11:36 zgadzam sie w 100% nie ma nic padkudniejdszego niż Ketchup Roleski i wszelkie obrzydlistwa typu budyń-gorący kubek!! Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: i do tego kiepsko sie wylewa 14.08.05, 08:43 i do tego kiepsko sie wylewa Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 05.04.04, 12:07 Danao o smaku brzoskwiniowo-morelowo-winogronowym, przeciez to śmierdzi gumą do żucia Turbo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 24.08.05, 15:14 z tej samej chyba serii (jakiś serek nowy danona) limitowana seria z limonka - limonki nie czuć w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 05.04.04, 19:07 Kefiry z mlekiem w proszku galaretki Gellwe które nie tężeją majonez Roleski przecier Kotlin i Pudliszki sprzed roku (galaretowato-żelatynowe, bleee), może się polepszyli mixy masła i margaryny w kostkach jak masło (w sumie nic nie mam przeciwko ich istnieniu, tylko na litość , doszukanie się na kostce że to jednak jest mix zabiera sporo czasu, próba oszustwa?) serki smakowe(większość) tarty "parmezan" w woreczku foliowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz kotlin .. pudliszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:17 kotlin .. pudliszki ... TAK miałem taki koncentrat przecier ze dwa lata temu gowno mąką zaprawiane jak klej dramat zupełny jak koncentraty pomidorowe tylko madżiarskie [lub greckie lub wloskie] bo nie gorzkie Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: koncentraty pomidorowe 22.04.04, 11:45 Im bardziej przerobiony pomidor, tym gorszy produkt zostal uzyty do produkcji. Koncentratow najlepiej w ogole nie uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz dobre są poludniowe koncentraty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 19:38 tam mają szacunek do warzywa węgierskie, greckie, włoskie koncentraty są przyzwoite nie są gorzkie, nie są kwaśne Odpowiedz Link Zgłoś
loel Re: dobre są poludniowe koncentraty 24.04.04, 15:20 Tam są słodsze pomidory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.04, 18:35 W jogurcie Jogobella z (podobno) duzymi kawalkami owocow (np. papaja; owoce egzotyczne) mozna znalezc... dynie! Wystepuje w roli owocow ezotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.aster.pl 10.07.04, 13:26 do lu: nie słyszałaś/eś o dżemie brzoskwiniowym z dyni, albo o chrzanie z pietruszki :) piękna rzecz z przed lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:24 Dokładnie Aremo - jak mnie wkurzają te miksy - teraz - jak jestem w innym sklepiei nie widzę masła z krówką to odkładnie oglądam kostkę masła czy to aby nie MIX. Mixy i margaryny są ohydne. bubel 2 - sok pomarańczowy Frutini , chyba firmy Tymbark - podobno jest z wapniem - smakuje jak najgorsze rozwodnione peerelowskie landryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym IP: 202.95.14.* 05.04.04, 19:27 makdonaldowe frytki koloru k bladej rowniez keczup pomidorowy kazdej masci sajgonki z miesem aspartam polskowietnamska kuchnia chinska i golabki w sloiku kazdej firmy bublem kuchennym sa oczywiscie soc-kuchnie metr na metr bez okna i palniki elektryczne nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym 06.04.04, 01:42 zupa pt flaki, goracy kubek czy jakostak- szkoda sobie robic apetyt i tak wyladuje w zlewie fuuujjjjj musztarda chrzanowa Vavel- kwasibor nie musztarda paprykarz szczecinski pt Polski Smak z orzelkiem !!!!!!! na etykiecie, zjesc sie to to nie da a mialam nadzieje ,ze przypomni smak wakacji pod namiotem dodam,ze wszytskie te produkty kupilam w NY na Grenpoincie, zostaly sprowadzone z PL...... z kuchennych ulatwiaczy- wiekszosc nozykow do obierania ziemniekow i warzyw nadaje sie do podciecie zyl ewentualnie bo bezskutecznie :) najlepsze maja w Ikei, zawsze kupuje kilka. aaaa jeszcze wszelkie produkty czystosciowe Leader Price..... takie mleczko do czyszczenia np..... od razu mozna wyrzucic - skutecznosc zerowa pod warunkiem, ze mozna to w ogole wydostac z butelki- bywa skamieniale :) Odpowiedz Link Zgłoś
neviska Re: mcakdonaldowe hamburgery Z miesem wolowym 23.04.04, 12:46 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > makdonaldowe frytki koloru k bladej Do wszelkich McDonaldów radzę się nie zbliżać, jak ładnie by te świństwa nie wyglądały. --- Tylko pstryk! i już nie ma mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.04, 23:47 Dla mnie bublem są wyroby fackelman'a- ich praska do czosnku nie przetarła ANI JEDNEGO ząbka czosnku- przy pierwszym rączki się złamały- kurczę, co to był za czosnek? Bublem spożywczym są wyroby dla dzieci niby zdrowe, ekologiczne, bez konserwantów a trwałość ich to 2 lata. Poza tym, moim zdaniem, niepotrzebnie wzbogacają je wit C, często cukrem. I jeszcze keczupy pikantne a w rzeczywistości łagodne jak dla dzieci. Nie macie wrażenia, że często na początku nowy produkt jest w miarę dobry a potem jak już zdobędzie klientów, to producent opuszcza skrzydła? A może to ja się zrobiłam wybredna. Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 08.04.04, 11:08 taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak... też MIAŁAM taką praskę, dwa dni bydlaki... Odpowiedz Link Zgłoś
crazysexysugarhoneybabylove Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 08.04.04, 13:41 Moja praska tej samej firmy skutecznie działa już trzeci rok...To samo z ich tarką. Bublem spożywczym dla mnie są wszelkiego rodzaju gorące kubki, słodkie chwile, słodkie kubki itd itp czyli wszystko, co się tylko zalewa wodą i...tworzy się po prostu glut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.04, 14:01 A to Ty szczęściarz/ra jesteś! Ja do produktów fackelmana mam widocznie pecha. I jeszcze przypomniało mi się;) kawa bez kofeiny- ile w tym chemii! piwo bez alkoholu papierosy tzw lekkie MLEKO bez TŁUSZCZU i tego typu inne Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Fackelmann 22.04.04, 11:47 Podobno dobre sa tylko formy do muffinow. Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 14.08.05, 08:48 mój mąż zaniósł z powrotem do sklepu (makro)- szybko oddali kasę. Widać nie byl ani pierwszy i jak widzę nie ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 22.04.04, 20:21 Łe jej, a ja taką praskę mam już parę lat i pięknie przeciera czosnek. Ja bardzo tęsknię do polskiego jedzenia więc nie nominuję niczego chyba że kisiele firmy Gellwe czy jakoś tak. Raz kupiłam do wzięcia na obczyznę i rzeczywiście ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jackussi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 23.04.04, 05:52 Gość portalu: Adrian napisał(a): > Gdzieś o tym czytałem. To ma być zdrowa woda! Nie lejmy wody tylko mówmy o konkretach.A woda ze służewca przemysłowego czerpana z kilkuset metrów może byc tak samo dobra (zła)jak ta z zielonych krain.I tak wszystkie wody przechodzą proces filtracji i uzdatniania a dzielą się na mineralne i stołowe.Bardzo duzo tanich wód to sa stołowe wody Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 10.07.04, 12:13 A ja kupiłam ostrzałkę Fackelmanna- nie wie, co ona ma ostrzyć, bo noży na pewno nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaxxi Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 09.04.04, 11:35 Kostka rosołowa KUCHAREK - wiem, wiem, nie powinnam się nawet odzywać, bo osoby na tym forum tego typu produktów nie używają, ale ja od czasu do czasu potrzebuję szybki wywar... a ten rosół ma barwę zieloną, sztuczny zapach i odrzucający smak......fuuuuuuuj :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kostki rosolowe miesne 22.04.04, 11:49 Wg najnowszych norm europejskich kostki miesne nie musza miec w swym skaldzie nawet sladowych ilosci miesa. Wystarczy tylko aromat. Wszelkie kostki glownie skladaja sie z soli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.bci.net.pl 09.04.04, 12:30 Dodałabym jeszcze: 1.kuchnia "chińska" w Polsce - z dodatkiem kapusty kiszonej i mrożonki warzywnej Hortexu - fuj, bez oryginalnych przypraw. 2. "soczyste" wędliny nasączone chemią, zwłaszcza te pakowane; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz sery żółte krajowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 13:40 podpuszczkowe, sery twarde, już nie w wosku jak za komuny, ale w szczelnym igielicie ser nie oddycha nie psuje się data waznosci na rok do przodu przeczytaj czasem co ma środku po wizytach w UE w Holandii, Francji (Comte!), Niemczech kupuje ser żólty okazjonalnie, wypisalem go z jadłospisu, brak mnie sera .... brak praewdziwego sera, w wosku, albo skoorce naturalnej, pachnące, dojrzalego zawinietego w papier jak dawniej Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 sery - litości 23.08.05, 11:52 Litości, toż ja już od kilku miesięcy nie jem wędlin i tylko sery, pasty i twarogi mi zostały !! Niby wiem, że to nie francuskie sery są, ale zawsze sobie mowię, że lepsze to niż produkty wędlinopodobne. Nie wiem jak z ta trwałością sera, bo po kilku dniach w lodowie cos bialego mu rośnie na brzegach. Dlaczego w Polsce nie można zrobić porządnego sera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz wędliny parzone i pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 19:22 w większości 'napomwoany' wodą i śrutą sojową dramat masarza a wszystko zgodne z tak zwaną NORMĄ ZAKŁADOWĄ ZN -234324FGUI234 łamane na osiem i pół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz... Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 01:40 Marka własna Makro... To ci dopiero bubel. Parówek nie powąchał nawet pies, a wraz z paczkowanymi rodzynkami kupujesz szypulki na których kiedyś wisiały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.04, 02:07 torciki Wedla w wersji mini ktore pojawily sie niedawno - nie maja nic wspolnego z duzymi torcikami wedlowskimi i sa okropne, co za oszustwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 15:57 jej a ja sie tym zajadam torciki sa pyszne i kroic nie trzeba jak tych duzych co sie niemozebnie kruszyly. Moze mialas przeterminowane?;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.acn.waw.pl 25.04.04, 04:51 ja sie dolaczam. Torciki to moj przeboj ostatnich tygodni, ale chyba juz czas przystopowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 15:21 Torciki naprawde nie maja nic wspolnego ze znanymi wszystkim torcikami Wedla. Nazwa to tylko chwyt reklamowy, a smak zupelnie inny, paskudnie slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... IP: *.aster.pl 10.07.04, 13:34 a mnie smakują, są słodsze od oryginalnych, które wolę w wersji tańszej czyli skrawki ich na wagę, nie lubię ich gorzkiej czekolady z zewnątrz :) Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Bubel spożywczy lub kuchenny... 24.08.05, 12:29 tak, te skrawki na wagę są naprawdę super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny IP: *.proxy.aol.com 12.04.04, 02:24 Ależ oczywiście: "poprawiacz smaku" (gdy takiego i tak brak), osławiony glutaminian sodu, MSG! Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: BUBEL spożywczy lub kuchenny 21.04.04, 10:17 galaretki Delecty smierdzace gnojowka - rzyg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz KAMIS nadęty i expansywny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 17:57 firma Kamis nadęta i expansywna jednocześnie ta zacna firma nie ma taki podtsawowych produktów jak: - biały pieprz w całości - gałka muszkatałowa w całości - kora cynamonu w całości ... a Kotany ma! i inne pomniejsze firmy także Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re:paskudztwa 21.04.04, 19:34 1. wędliny popularne-wszystko takie same w smaku po 24h robi się zielonkawe i oślizłe jak potwór z loch ness(o ile istnieje takowy-jeżeli nie to wędliny poularne także powinny zniknąć) ja mam szcęście,znajomych na wsi,którzy robią tradycyjne wędlinki.szynkę można powiesić na kołku i ładnie podeschnie a pachnie pół domu.podobnie z kiełbasami.palce lizać.bez tych wszystkich E-? itd. i o dziwo te wędliny się nie psują ;) tylko wysychają na kość. 2. mięso w marketach.myślę,że samo hasło 'czwarty żywot kurczaka' wystarczy. 3. holenderskie'nowalijki'-a w szczegolności rzodkiewka pakowana w rożki.kto to świństwo wogóle kupuje?! 4. margaryny,masmixy itp.wynalazki. kto ma dostęp do prawdziwego klepanego masła ten wie o czym piszę...masełko pachnące serwatką... 5. automatycznie po maśle nasuneło się mleko.co tojest ta ciecz w kartonach,która nie chce się zsiąść tylko śmierdzi,a nawet jak jest świeżootwarta to podejrzanie pachnie? tak mogłabym mnożyć bez końca.wiem,że wiele osób może pomyśleć,że uprawiam propagandę wsi-być może.mieszkam w wielkiej aglomeracji i zapewnienie sobie smacznej,świeżej i zdrowszej żywności nie jest jakimś kosmicznym problemem.pewnie,że nie są to rzeczy tanie ale naprawdę warto. a!nie robię wogóle zakupów w marketach,więc może nie jestem aż tal bardzo narażona na kuchenne buble. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re:paskudztwa 21.04.04, 23:44 fritzek napisała: 5. > automatycznie po maśle nasuneło się mleko.co tojest ta ciecz w kartonach,która > nie chce się zsiąść tylko śmierdzi,a nawet jak jest świeżootwarta to > podejrzanie pachnie? pochodze z zielonych pluc polski (hihi), ale co do tego mleka, to ono siakies dziwne sie zrobilo, byl to proces co prawda stopniowy, ale teraz juz tego tknac nie mozna, ze juz nie wspomne o tych wszystkich kartonowych Laciatych czy innych, jak nie woda to smierdzi jak sto diabli, najlpesze jest te w folii z naszej spoldzielni lokalnej, ale i oni cos sobie odpuscili, mleko wogole nie chce sie zsiasc, co do ciasta sie doda? no hcyba nie te smietany?! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii... Re:paskudztwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:21 Ja sie od paru miesięcy zastanawiam, jak by tu wogóle zrezygować z jedzenia.... Bo to co nam ostatnio handel dostarcza to sie do jedzenia nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 00:00 Chyba pojawiła się taka "ekskluzywna" seria i jest w niej szafran, wanilia i cynamon w całości. Znając Kamis będzie to wywindowana cena za normalną jakość. Widziałam gdzieś reklamę , ale w sklepach jeszcze nie. Nad białym pieprzem w całości nie ubolewam bo jest w sporym wyborze innych firm (akurat kupowanie mielonego białego to pomyłka, czarny czasem ujdzie), ale nad gałką tak, bo nie widziałam . Mam przywieziony zapas gałki w całości. A nawiązując do przypraw poszukajcie w sklepach ze zdrową żywnością lub Herbapolu ekologicznych mieszanek bez chemii firmy Dar Natury (proszę mnie nie przekonywać że mozna zrobić samemu bo 20 składników umiejętnie nie potrafię połączyć). 0% glutaminianu tylko zioła i przyprawy. Ta firma ma też przyprawy solo i w całości w dużym wyborze. Opakowania skromne, bez nadecia:-)Zwykły foliowy woreczek zgrzany i do tego kawałek tektury z opisem. Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 09:52 Aremo, niech ja Cię ucałuję ;) przechodzę czsem obok herbapolu, ale nie wpadłam na to, żeby przypraw tam szukać a w rozpaczy ostatnio biegam po ościennych miastach, usiłując kupić resztki wycofywanego Ducrosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: KAMIS nadęty i expansywny 22.04.04, 11:02 ka2 napisała: > Aremo, niech ja Cię ucałuję ;) > przechodzę czsem obok herbapolu, ale nie wpadłam na to, żeby przypraw tam szuka > ć Ja też natknęłam się na nie zupełnie przypadkiem , bo akurat w sklepie ze zdrową zywnością marny wybór. A w Herbapolu cała wysoka drewniana półka z tymi przyprawami, tylko nie wiem czy w Twoim mieście również. Ale poszukać warto. Są tam nawet rzadko spotykane przyprawy jak czarnuszka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz KAMIS - sramis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:44 kiedyś do nich napisałem na e-mail'a ze strony webicznej; że nyndza, że brak pieprzu w kuleczkach, że cynamonu brak w kawałku, gałki .. miła pani z PIR napisała, że dziękuje za głos z nizin, ze wprowadzają nowe asortymenty .... napisałem żeby się męczyli ... że u konkurencji są owe asortymenty i już! Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa przyprawy 09.12.04, 16:40 Moze wybieracie sie, albo Wasi znajomi na wczasy do Turcji. Dajcie sobie spokój z podróbami portfeli Vuittona. Przyprawy i mBynki oto co nalezy stamtad przywiezc. Na targach az kreci w nosie od aromatycznych ziol i korzeni. W sprzedazy sa gotowe zestawy -15-20 woreczkow z róznymi przyprawami +mosiezny mlynek na drewnianej tacy. Wszystkim znajomym poprzywozilam bo kosztowalo ojkolo 20 zl w przeliczeniu. Naprawde "tutejsze" przyprawy nie umywaja sie nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: KAMIS nadęty i expansywny 23.08.05, 12:16 Dzieki, ja też zajrzę do Herbapolu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: KAMIS nadęty i expansywny IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:29 kamis za to nareszcie wziął się za musztardy i jedna mu wyszła - piekło w gębie, dijon się chowa ;) - musztarda rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: KAMIS nadęty i expansywny IP: 149.250.252.* 18.11.04, 11:23 Pieprzu bialego, to faktycznie z Kamisa nie widzialam, ale galke w calosci i kore cynamonowa, to na 100% maja. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pinejro Budynie 'Slodka chwila' 21.04.04, 18:04 Rozwarstwiaja sie. Woda nie laczy sie dobrze z proszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lomas Roleski 22.04.04, 01:43 wszystko firmy Roleski,a zwłaszcza ketchup, no czegoś bardziej paskudnego jeszcze w zyciu nie jadłam i bazylia suszona Kotany, no zapach to ma wszystkiego tylko nie bazylii ale na szczęście już świeżuchna rośnie na okienku :) Odpowiedz Link Zgłoś
jackussi Ogórki na wiosnę 22.04.04, 06:16 <a heref="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=12054025>Ogórki teraz to świństwo<a/> Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby podróby masła 22.04.04, 09:11 marne imitacje podszywające sie pod prawdziwe masło. Opakowane prawie identycznie, podobnieponazywane, i trzeba doszukiwać sie składu, często sprytnie "zawinietego", żeby sie przekonać, że dodano do tego jakiegos syfiastego oleju. Przeciez jakies organizacje konsumenckie powinny się tym zająć! Ponadto, soro magaryna jest tak pyszna i zdrowa to czemu ciagle ja przyrówniją do tego niezdrowego i niedobrego masła. gdzie tu logika?! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_lotosu więcej bubli 22.04.04, 09:47 co za mleko, jesli pozostanie na dłuzej otwarte to zamiast kwasniec , jest gorzkie i cuchnące.Buble to wszytkie te produkty w supermarketach, najtansze majonezy, keczupy, musztardy, jogurty, firma Tsm robi niezłe buble,parowki są odrzutemm kosci i ryja swiniaczka, natomist do pasztetów drobiowych wali sie kosci ,powoli zaczynamy jadac mączkę kostną , hehehe.Uważam ,ze nas-konsumentiw nie szanują i dlatego warto wrocic do grochowek, kapusty, burakow, a te dania gorace i zimne , kubki błyskawiczne niech zjadaja producenci, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p102 Re: więcej bubli IP: *.net-serwis.pl 09.09.04, 18:02 caly urok uht polega na tym ze jest jałowe, kozysc z tego taka, ze nie trza gotowac wada.. no coz gnije a nie kisnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: podróby masła 22.04.04, 11:49 Też mnie to wkurza. Parę razy nacięłam się bo tylko "macałam' i kostka była twarda (łudziłam się, że to masło). A gdzie tam, chłodnia działała za dobrze i przyniosłam ohydny mix z którym nie wiedziałam co zrobić. Teraz kupuję jednego producenta, a jak nie ma to dokładnie czytam każdy napis na opakowaniu. Czasem w niespodziewanym miejscu jest maczkiem informacja że zawiera domieszkę oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz za te maślane podróby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:39 za te maślane podróby to ja bym chętnie jakiegoś mleczarza dla przykładu w kadzi maślanej skąpał Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 chodzi tu o kasę 23.08.05, 12:38 i to nie tylko tę z naszej kieszeni, lecz o różnicę w płaconym przez nich podatku. Kiedys juz o tym było. Ponoć skarbówka się wzięła za nich i od tej pory mix nie można nazywać masłem. Zwróćcie uwagę, że teraz są" masłowe", "maślane", "osełkowe", ale nie masło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Ice tea liptona IP: *.kutno.mediaclub.pl 22.04.04, 10:44 Takie badziewie do smażenia w lynie że to niby margaryna co nie pryska: Ramy i chyba Kamy. Vegeta w której jest więcej soli niż przypraw. Sos z cebulką do pieczeni! Zupki chińskie z RRRRadomia W ogóle zupki.... A ! I takie sprzedawane na wagę zmielone rybki chyba razem z wnętrznościami formowane w wielorbki i inne morkie sworzonka I niestety większość mrożonych warzyw I mrożona Ice tea liptona. Co to w ogóle jest herbata mrozona?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: tluszcz w plynie 22.04.04, 11:54 Kupilam ostatnio forme do ciasta z ostrzezeniem, aby do natluszczania nie uzywac tluszczu w plynie / w moich sklepach i tak go nie ma /. Moze wejsc w reakcje z powloka formy i ja zniszczyc. Ciekawostka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgoska Re: Ice tea liptona IP: *.client.comcast.net 11.07.04, 19:39 Iced tea to sie zupelnie dobrze popija jak termometr wyjezdza powyzej 85F (pewnie ok. 30C). Liptona to osobiscie unikam, wole Tetley jak tylko mozna dostac. Trzeba zrobic b.b.b. silna esencje. Zalewa sie goraca na kostki lodu (3/4 szklanki lodu, reszta herbaty) slodzi do smaku, najlepiej slodzikiem bo cukier sie leniwie rozpuszcza). Mozna dorzucic listek miety w czasie parzenia, albo wetknac pognieciony listek do szklanki w ten lod. Z malym plasterkiem cytryny tez b. dobre. To tak jako ciekawostka. Z polskimi bublami kuchennymi nie jestem dobrze zaznajomiona, natomiast amerykanskich to bym miala cala litanie, ale to chyba nie w tym watku.... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Mój wątek na głównej stronie HUURRRAA!!! 22.04.04, 13:19 dziękuję wszystkim, którzy dopisują swoje spostrzeżenia - za jakiś czas malutkie podsumowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz tu nie Europa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:47 tu nie Europa zapadnaja tu nie Francja czy Niemcy gdzie grosz w porfeliku i szacunek dla jakosci towaru spożywczego tu kiełbasa parzona za cene kilograma żywca w skupie w supermakecie i śmietana z zagęstnikiem trzecia liga Odpowiedz Link Zgłoś
sliwkaa prawie wszystkie PARÓWKI 22.04.04, 17:09 i Kielbasy z niższej i średniej półki. Parówki z wiekszosci zakladow miesnych- największe świństwa i odpady tam trafiają. Słyszałaam nawet o praktykach, ze parówki przeterminowane z sklepu trafiaja znowu do producenta, tam sie znowu dodaje troche swiezego swinstwa: wymiona, uszy, ryje- mieli sie ten caly syf, wiąze sie jakąs chemią - tak ze polowa skladu to woda .. i jazd w nowe opakowanie. A parówki cielece to juz chyba jakis wymysl marketingowy ;-) Kiebasy tansze - to samo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz cena < 6 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:31 jeżeli wędlina kosztuje tyle co kilogram zwierzęcia w skupie to musi być napchana czym innym ... i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk W PRL była "kiełbasa z pierwszego pisku"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 00:10 ...kiedy do maszyn w zakładach mięsnych nocą właziły szczury, a rano uruchamiano linię produkcyjną... palce lizać :) a może nadal ją produkują? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 cielęce parowki 23.08.05, 12:41 Kiedyś pewien masarz śmiał się z nich, bo w Polsce od kilku lat zabija się minimalne ilości cieląt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Woda Nestle lana na Sluzewcu Przemyslowym IP: *.chello.pl 22.04.04, 19:35 Gdzieś o tym czytałem. To ma być zdrowa woda! Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica wczoraj w sklepie widziałam ją po raz pierwszy, 22.04.04, 19:37 ale jakoś nie wzbudziła mojego zaufania. intuicja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniel przyprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 19:56 wlasnie, dlaczego nie ma nigdzie Ducrosa? uwielbialam bo 100% ziol bez soli, :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: przyprawy IP: 82.210.144.* 03.05.04, 18:35 Ducors wucofuje się z polskich sklepów. Gdzieniegdzie jeszcze można kupic. Ja natknęlma się na wyprzedaż w tzw.Leclercu. Może jeszcze coś tam zostało. PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: przyprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:05 Makrela lub morszczuk mrozony do pieczenia zakupiony w Realu.Nie rozmrozi sie w normalnych warunkach bo tak glebko jest zamrozony. Po rozmrozeniu nalezy wykrecic filety aby woda wyciekla , a wowczas ryba ma wyglad "scierki", a po upieczeniu w niczym nie przypomina smazonej ryby. Obrzydlistwo.W Realu wedliny "spod strzechy" czy jakos tak .Jak przejde kolo tego stoiska , smrod saletry wzbudza u mnie odruch wymiotny i tak za kazdym razem. Mysle , ze przetwarzaja zepsute mieso , zabijac zapach przyprawami i saletra. Odpowiedz Link Zgłoś