kalina01 18.01.11, 13:17 Pieklam 30 min. w temp. 200st. wg przepisu a zewnetrzna warstwa wyszla twarda jak kamien. Skladniki podstawowe: maka, drozdze, woda, maslo, przyprawy. Jak je ulepszyc zeby skorka byla miekka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_thy Re: Bułeczki drożdżowe 18.01.11, 13:34 Ja piekę 12-13 minut. W temperaturze ok. 220 stopni. Są miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.ja Re: Bułeczki drożdżowe 20.01.11, 15:11 Skrócić czas pieczenia o kilka minut, przykryć folią aluminiową i spryskiwać wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Bułeczki drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 15:58 piekłam akurat wczoraj, równo 13 minut na 200 stopni z termoobiegiem, moim zdaniem spiekłaś je za bardzo spróbuj też zamiast wody dać mleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Re: Bułeczki drożdżowe IP: *.enterpol.pl 21.01.11, 13:14 Moje bułki też wyszły twarde że mogłam nimi wybić szybę. Ale też musiałam piec ponad 30 minut bo z wierzchu były cały czas białe. Mam niestety piekarnik gazowy.Nie wiem czy kiedykolwiek wyjdą miękkie i chrupiące :-( A może pod spód pod blachę wstawić naczynie z wodą? Nie będą wtedy robiły się zakalce? Odpowiedz Link Zgłoś