Dodaj do ulubionych

Pomocy....!!!!

22.01.11, 18:07
Mam jutro wyjątkowo ważną kolacje... taką wiecie wino świece i facet itp... może do śniadania.. ale mam pewien problem...
On lubi karkówkę... taka kretynka nie jestem żeby nie wiedzieć jak ją zrobić bo wiem.. problem w tym że nie wiem z czym ją podać... Ziemniaczki i buraczki wydają mi się takie.... całkowicie zwykłe... Może ktoś ma jakiś pomysł ciekawy ........ ???
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Pomocy....!!!! 22.01.11, 18:16
      Kiszony ogorek a jeszcze lepiej zasmazana kapusta...duuuzo kapusty ;) I czosnek ;)
    • Gość: sylwia Re: Pomocy....!!!! IP: *.ds3.agh.edu.pl 22.01.11, 18:23
      zamiast zwykłych ziemniaków z wody podaj pieczone-wyszoruj dokładnie,zawiń w folię i wrzuć do pieca.niech pieką się równocześnie z mięsem.potem tylko przekrój na pół,dodaj odrobinę masła i soli i włala.
    • Gość: aqua48 Re: Pomocy....!!!! IP: *.aster.pl 22.01.11, 18:26
      Nie bardzo rozumiem, zależy Ci żeby podziwiał Ciebie, a nie kolację, prawda? To nie cuduj, podaj normalnie z ziemniakami. Ale buraczki nieestetycznie zostają na zębach...
    • Gość: pasqda Re: Pomocy....!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 19:21
      Ziemniaki pieczone jak najbardziej. Można też bardziej finezyjnie - np. tak:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101909554,101935502,0,2.html?v=2
      A jako dodatek dałabym raczej jakąś lekką sałatę, żeby kolacja nie była zbyt ciężka, zwłaszcza jeśli miałaby się do rana przeciągnąć :)
    • olejanka Re: Pomocy....!!!! 22.01.11, 21:29
      Karkówkę smażysz czy dusisz?
      Do smażonej / grillowanej - jak wyżej - pieczone ziemniaki w mundurkach, a do nich twarożek wymieszany np z czosnkiem i drobno krojoną natką; albo zamiast ziemniaków sałatka: blanszowane brokuły, drobno krojone, pokruszona feta, garść prażonych bez tłuszczu ziaren słonecznika, wymieszać z odrobiną oliwy. Lżejsza opcja do smażonego mięsa i ładnie komponuje się na talerzu.
      Do duszonej polecam kluski kładzione / spatzle z ziołami - w moim domu to ulubiona wersja. I buraczki. Czemu nie.
      Ale karkówka nie za bardzo kojarzy mi się z romantyczną kolacją... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka