paulina7171
27.01.11, 18:13
Słuchajcie mnie dziewczyny, bo mam kłopot i liczę na Waszą pomoc.
Od kilkunastu już lat mieszkam sama i jakoś do tej pory nigdy nie ciągnęło mnie w stronę kuchni - generalnie mam alergię na wszelkie prace domowe. Naprawdę, nigdy nie czułam potrzeby nauki gotowania. Z pracy wracam do domu późno - same rozumiecie, jak to jest - więc z reguły jadam na mieście lub kupuję sobie w sklepie gotowe jedzenie.
Problem w tym, że kilka miesięcy temu poznałam mężczyznę i wszystko wskazuje na to, że za jakiś czas zamieszkamy razem. Mam w domu kilka książek kucharskich, w jednej nawet obok opisów potraw są informacje o czasie przygotowania i stopniu trudności. Ale ja naprawdę nie mam bladego pojęcia o gotowaniu i boję się, że sporo produktów wyrzucę do kosza, zanim coś zjadliwego mi wyjdzie :-(
Chodzi mi zatem o to, żebyście podsunęły mi coś w rodzaju "kuchni dla początkujących". Na pewno wiele z Was pamięta, jak i od czego zaczynały :-) Jakie potrawy są w miarę tanie, proste w przygotowaniu i - co najważniejsze - nie mogące się nie udać? Od czego debiutowałyście? Tylko sobie nie róbcie wesołego miasteczka i nie piszcie, że mam kupić zupkę chińską... Tym się nawet najeść nie można.
Liczę na Waszą pomoc i dziękuję z góry.
Paulina