Dodaj do ulubionych

czy pije ktos ocet jabĸowy?

IP: 82.139.156.* 05.02.11, 22:49
mam pytanie czy faktycznie jest taki zdrowy?? może ktos wie cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: *.dyn.iinet.net.au 06.02.11, 09:33
      Moj kolega pijal w celach dietetycznych.
      • Gość: gosc Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: 82.139.156.* 06.02.11, 10:09
        Pytam poniewaz duzo naczytałam sie na temat octu jabłkowego i sa sa same pozytywy.
    • mhr-cs Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 06.02.11, 10:25
      smaczny latem z woda sodowa,
      osobiscie wole ocet malinowy
      do wody sodowej,
      lyzka na szklanke
      • Gość: gośc Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: 82.139.156.* 06.02.11, 10:31
        Do tego 2 łyzeczki melasy podobno ma duzo zelaza i magnezu. A od octu sie chudnie obniża poziom złego cholesterolu itd. równiez oczyszcza organizm ze złogów.
        • roseanne Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 08.02.11, 19:15
          polacano mi melase, jako zrodlo zelaza, bo miesa nie moge wciaz
          ale smak mnie odstrasza, nawet z herbata nie daje rady

z tym octem smakuje lepiej?
      • qubraq Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 08.02.11, 15:49
        Czy rzeczywiscie pija sie ocet w celach leczniczych lub dla przyjemności ?
    • Gość: www Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: *.bredband.comhem.se 06.02.11, 11:43
      Znajoma popija taki ocet po to, aby schudnac. Szczegolnie jak spalaszuje cos kalorycznego.
      • Gość: bodzia Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: 89.230.84.* 06.02.11, 12:02
        Tak, ja pije ocet jablkowy lyzke na szklanke wody, w celach leczniczych i jak narazie sprawdza sie znakomicie.
    • mhr-cs ocet jablkowy 06.02.11, 12:16
      oczywiscie duzo pisza
      na temat odchudzania?
      z malinowym spotkalam
      sie pierwszy raz
      jako dodatek do szampana,
      jak sie nie myle
      to juz cos takiego pisalam,
      • Gość: pinia Re: ocet jablkowy IP: *.kaskada.net 06.02.11, 17:01
        Zrobiłam kiedyś ocet jabłkowy, bo chciałam się z jego pomocą odchudzać. Wyszedł OK. Przelałam do słoika zakręcanego zwykłą złotą nakrętką. Po kilku miesiącach nakrętka się rozpadła. Teraz już nie piję żadnego octu.
        • Gość: sss Re: ocet jablkowy IP: 213.199.253.* 08.02.11, 10:33
          A gdzie można kupi taki ocet jabłkowy?
          • mhr-cs Re: ocet jablkowy 08.02.11, 11:29
            Gość portalu: sss napisał(a):

> A gdzie można kupi taki ocet jabłkowy?

ja dostane wszedzie
            gdzie kupuje tez ten malinowy,
            przeciesz to podstawowy produkt
            kupisz wszedzie,
          • Gość: gosc Re: ocet jablkowy IP: 82.139.156.* 08.02.11, 16:17
            Ja kupuje w zdrowej żywnosci. melase też. Mozna pic z miodem również.
    • ladyjm Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 09.02.11, 11:14
      nie. to bzdury.
    • very.martini Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 09.02.11, 12:19
      Ja kiedys pilam, rano na czczo w celach orzezwieniowych, ale tez uzupelnialam sobie potas w ten mily sposob. Bardzo lubie octy poza szpirytusowym;) Gornicka duzo pisala o occie, nigdy w kontekscie chudniecia czy czegos takiego. Predzej wzmacniania, napakowania potasem i czyms tam jeszcze i oczyszczenia. Ja od tego odeszlam, bo przerzucilam sie na sposob jedzenia wykluczajacy picie zimnej wody z kwasami;)

Lyzeczke na szklanke przegotowanej zimnej wody, pol godziny przed sniadaniem. Samemu mozna wyrodukowac (obierki, o ile mnie pamiec nie myli), ale mnie sie nie chcialo.

16%VOL
      22%VAT
      • Gość: gość Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 15:13
        dr Górnicka w książce "Apteka natury " w dziale o niedoborach żelaza zaleca pić napój z octem jabłkowym.Na pół szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka miodu i 2 łyżki octu jabłkowego.
    • linn_linn Re: czy pije ktos ocet jabĸowy? 12.02.11, 15:28
      Nic nie jest absolutnie zdrowe, ani absolutnie szkodliwe: wszystko zalezy do dawki.
      szczuplejsza.pl/zdrowa-ywno/suplementy-diety/ocet-jabkowy/221-czy-ocet-jabkowy-pomaga-schudn.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka