IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:15
uwielbiam szpinak moje glowne potrawy to szpinak z omletem no i szpinak ze smietana i jajkiem wiem ze ejstbardzo duzo innych przepisow ze szpinakiem mnie jednak interesuja te sprawszone i ze tak powiem nietypowe czekam na wasze propozycje
Obserwuj wątek
    • Gość: P. Re: szpinak IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 23:19
      Tutaj?...
      www.szpinak.prv.pl/
    • Gość: P. Re: szpinak IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 23:24
      No i jeszcze - pod warunkiem, że nie boisz się szperania po linkach:
      www.google.pl/search?q=szpinak&hl=pl&lr=lang_pl&ie=UTF-8&oe=ISO-8859-2&inlang=pl&start=10&sa=N
      • aniutek Re: szpinak 04.05.04, 05:29
        zrobilam dzis taki i..... nawet moj synek zjadl sam mowil,ze trudno mu uwierzc iz zjada szpinak!!!
        peczek (tutaj to takie dwie spore garscie) mlodego szpinaku do osolonego wrzatku na 30 sek, pdcedzic
        przelac zimna woda
        polac takim oto przepysznym sosem:
        1/3 kubka ziaren sezamowych przpiec na suchej patelni, zmiksowac ( utrzec w mozdzierzu) z 1 lyzka
        sosu sojowego na paste polaczyc z 3 lyzkami sosu sojowego + 1 lyzka cukru+ 4 lyzki sosu mirin ( do
        upienia w tajskich, chinskich etc sklepach) doprowadzic do wrzenia, zredukowac. szpinak polac sosem
        ..... jest pyszny, my zjedlismy z krewetkami z czosnkiem + chili i kawalkiem bulki
    • Gość: dalloway szpinak po rzymsku? IP: *.chello.pl 04.05.04, 07:57
      Moja teściowa in spe robi szpinak który tak nazywa - jest leciutko słodkawy, z
      rodzynkami i prażonym słonecznikiem - absolutnie pyszny. Próbowałam robić z
      głowy, ale nie wychodzi taki jak powinien (i tak dobry, ale to nie to). Ona nie
      chce mi dać przepisu, bo to jej danie popisowe (ogólnie jest normalna, ale tym
      razem się uparła).
      Ktoś wiec o co chodzi i może podać przepis?
      • linn_linn Re: szpinak po rzymsku? 04.05.04, 09:25
        My sie tesciowej nie boimy.
        1 kg szpinaku, 60 g masla, 1 garsc orzeszkow piniowych, 1 garsc rodzynkow, 1
        zabek czosnku, oliwa z oliwek extravergine, sol
        Szpinak oczyszcic, dokladnie umyc, poddusic z dodatkiem pol szklanki slonej
        wody, odcedzic i odcisnac. Rodzynki namoczyc w niewielkiej ilosci cieplej wody.
        Na patelni z maslem i oliwa, podsmazyc czosnek / nie spalic /, wyjac go, dodac
        szpinak, odcisniete rodzynki, orzeszki piniowe, dusic razem przez okolo 10
        minut i podawac na cieplo. Smacznego!

• Gość: Dora Re: szpinak po rzymsku? IP: 80.72.35.* 04.05.04, 09:28
          www2.gazeta.pl/kobieta/1,24313,989748.html
          to sa przepisy Agnieszki Kreglickiej z Wysokich Obcasów.
          • Gość: dalloway Re: szpinak po rzymsku? IP: *.chello.pl 04.05.04, 22:34
            dziekuję!
    • Gość: odkrywca Re: szpinak IP: *.acn.pl 04.05.04, 22:22
      mój szpinak też robi furrorę wśród moich znajomych.kup 0,5 kg szpinaku, umyj,
      wyrzuć łodyżki, porwij na kawałki.Boczek wędzony lub gotowany pokroić na
      paseczki(ok.20dag)podsmażyć i ostudzić.przygotuj sos vinegre z odrobiną octu i
      solidną porcją wyciśniętego czosnku (3-4 ząbki). Wymieszaj szpinak z sosem,
      boczkiem i garścią ziaren słonecznika, możesz ozdobić cząstkami pomidora, jajka
      ( nie koniecznie).To wersja na kolację. Jako surówka do obiadu podaj bez
      boczku, też smakuje wyśmienicie.
    • Gość: Pichciarz Re: szpinak IP: *.proxy.aol.com 04.05.04, 22:38
      A ja do szpinaku często dodaję łyżkę dobrych, cierpkich powideł...
    • hania55 Re: szpinak 05.05.04, 09:51
      Szpinak z suszonymi pomidorami: świeże liście szpinaku umyć, oberwać łodyżki i
      wrzucić na 30 sekund do osolonego wrzątku. Odsączyć na sitku. Rozgrzać masło,
      wrzucić posiekany czosnek i szpinak, dodać poszatkowane suszone pomidory,
      skropić wszystko sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawić świeżo zmielonym
      czarnym pieprzem, dusić razem około 2 minut i natychmiast podawać.
      • Gość: M. Re: szpinak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:28
        Lasagne ze szpinakiem - płaty lasagne przekładane szpinakiem z czosnkiem i
        twarogiem, na to sos beszamelowy i ser - PYCHA.
        • Gość: jasiek Re: szpinak IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.04, 16:51
          a ja nie umiem przyrządzać lasagne.Mam je gotować przed pieczeniem?Ile?Czy piec
          bez podgotowywania?Krojąc przygotowane lasagne farsz wypływał bokami, makaron
          był osobno, farszosobno.Czy tak powinno być?
    • 12ada34 Re: szpinak 06.05.04, 22:41
      dodaj ugotowany, zmiksowany szpinak do ciasta naleśnikowego - do takich
      naleśników sos mięsny lub grzybowy - pycha
    • saiss Re: szpinak 09.05.04, 11:25
      Warstwami : ryż, odrobina śmietany, szpinak doprawiony czosneczkiem, sól,
      pieprz, jajka surowe wybite w zagłebiena w szpinaku, odrobinka żółtego sera.
      Smacznego!
    • xkropka Re: szpinak 09.05.04, 15:10
      Wczoraj zachwyciliśmy gości czymś prostym, a smacznym i ekspresowym w
      przygotowaniu.
      Kolorowy makaron + wędzony łosoś + szpinak uduszony na masle + sos śmietanowy.
      Oczywiście z czosnkiem i białym pieprzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka