ami.tka 28.06.11, 14:08 Szukam fajnego przepisu na ciasto piknikowe - łatwe, niekoniecznie z owocami, no ale pyszne , oczywiście !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajer2 Re: Ciasto na piknik 28.06.11, 23:07 Zrób drożdżowe z posypką(można i z owocami).Łatwe to muffiny i wszystko można dodać do środka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kumite Re: Ciasto na piknik 30.06.11, 00:14 Muffiny razowe z brzoskwiniami, muffiny serowe czy może jakieś jeszcze inne. Keks, ciasto jogurtowe, babka cytrynowa. Albo jakieś rożki czy ciasteczka z cista francuskiego gotowego - z serem, owocami, budyniem i owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
upl Re: Ciasto na piknik 30.06.11, 14:00 Ja osytatnio na piknik zrobilam ciasto ucierane z truskawkamiTekst linka ale pojawily sie porzeczki, wisnie, agrest, jagody, wiec mozna poszalec, pomieszac... ciasto jest proste, szybkie i bezproblemowe a przy tym smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: Ciasto na piknik IP: *.aster.pl 30.06.11, 14:56 Ja robiłam niedawno drożdżowe z żurawiną i suszonymi śliwkami zamoczonymi na noc w alkoholu. Ciasto było z kruszonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Ciasto na piknik IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 30.06.11, 23:29 Kilka propozycji slodkie - keksy brzoskwiniowy,bananowy,z winogronem,czekoladowo - orzechowy,z suszonymi owocami -rodzynki,kandyzowana skorka pomaranczowa ,sliwki suszone,posiekane i zrumienione orzechy,pistaszki ,suszone figi(tyle odmian keksu ile tych wyliczonych owocow) z pokrojonymi jablkami,z manga,z figami swiezymi slone keksy z grzybami,kukurydza ipapryka czerwona,zielona,z oliwkami,z bazyliai pomidorami suszonymi,z drobno pokrojonymi podduszonymi warzywami,z zoltym serem,z krabami(z puszki)figi i suszona szynka,z boczkiem wedzonym, z kawalkami kurczakai curry.Jesli cos z tego Ci odpowiada to napisz i podam recepture, bo za duzo bym miala do pisania chcac wszystko opisac .Udanego pikniku Odpowiedz Link Zgłoś