Dodaj do ulubionych

Sosy do ryżu

14.07.11, 10:04
Proszę o przepisy, linki do sosów do ryżu z kurczakiem. Jem go 3 razy w tygodniu po treningach i gotowanie jednego i tego samego sosu zaczyna być uciążliwe.
Obserwuj wątek
    • dzioucha_z_lasu Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 10:23
      Jakiego ryżu z kurczakiem? Ryż z torebki + kurza noga? Ryż wymieszany z gotowanym kurczakiem? Z pieczonym kurczakiem? Potrawka z kurczaka z ryżem..?
      • qubraq Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 10:29
        Nie wiem czemu ale od najwczesniejszych lat nie smakowal mi nigdy ryż "na mokro" - z jakimis sosami potrawkami czy - co gorsze jeszcze - w zupie... zawsze na sucho - risotto albo sam ryz odsmazany na cebulce albo z warzywami - ale "na sucho" - no jeszcze w czasie studiów kilka porcji ryżu na zimno z cukrem i smietaną - po treningu ...
        • dzioucha_z_lasu Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 10:34
          Ja jako zmorę dzieciństwa wspominam ryż gotowany na mleku - zawsze była to ohydna paciaja zalatująca przypalonym mlekiem...
          • linn_linn Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 10:41
            Pomyslec tylko, ze to samo / prawie / moze byc wspanialym smakolykiem: greckie risogalo. Inna sprawa, ze jak ktos przypala mleko, to powinien trzymac sie sie z dala od kuchni. :)
          • qubraq Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 18:20
            dzioucha_z_lasu napisała:

> Ja jako zmorę dzieciństwa wspominam ryż gotowany na mleku - zawsze była to ohydna
            > paciaja zalatująca przypalonym mlekiem...

mam tak samo choć niekoniecznie z przypalonym mlekiem - mielismy w domu dziecka w kuchni znakomity poniemiecki sprzet - garnki i kotły z wodnym płaszczem ...
    • 83kimi Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 18:46
      Na moim blogu znajdziesz kilka przepisów np. kurczak z pomarańczą i papryką, kurczak na ostro, sos paprykowy (nie ma w składzie kurczaka, ale można go dodać), paella z kurczakiem.
      Ale najlepiej wpisz w google kurczak z ryżem, na pewno znajdziesz setki ciekawych przepisów.
    • bobralus Re: Sosy do ryżu 14.07.11, 18:50
      sos słodkie chili jest git
      pomidorowy
      smietanowy z pieczarkami i porem
      paprykarz - pomidorowy z suszona papryką i śmietaną
      tajskie curry
      jogurt grecki z szafranem i papryką

z takich prostych szybkich dań
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka