Dodaj do ulubionych

Kawa z mlekiem sojowym

IP: *.152.155.58.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.07.11, 11:05
Poradźcie, jak zrobić kawę z mlekiem sojowym, żeby mleko się nie zwarzyło? Próbowałam z zimnym, gorącym, warzy się zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Kawa z mlekiem sojowym IP: *.adsl.alicedsl.de 23.07.11, 11:20
      mi sie nic nie warzy,wszystko wychodzi tylko jakos smak nieodpowiada,taki "trawiasty"smak ma:(
    • Gość: ad Re: Kawa z mlekiem sojowym IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 13:38
      Mnie tez sie nigdy nie zwarzylo, kupowalam francuskie.
    • Gość: Eia Re: Kawa z mlekiem sojowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 14:09
      Mnie też się nigdy nie zwarzyło (ja z kolei używam hiszpańskiego - dostępne w polskich marketach), więc Twoje nieudane podejścia spowodowane są pewnie rodzajem mleka. Jakie kupujesz? I przede wszystkim - co ma w składzie? Jeśli nafaszerowane jest zagęstnikami, maltodekstrynami i innymi skrobiami, to może różnie reagować. Moje składa się z wody i soi
    • roseanne Re: Kawa z mlekiem sojowym 23.07.11, 14:49
      u mnie to loteria
      "mleko" od dwoch producentow - zawsze tych samych, kawa najczesciej z pressa, czasami z maszynki , zwarza sie bardzo rzadko
    • znana.jako.ggigus ubijaj na piane 23.07.11, 18:19
      to jedyny sposób
      a zwarzone smakuje norlamie, trzeba je tylko przed wypiciem zameiszac, to znikaja ślady zwarzenia sie
    • poziomka001 Re: Kawa z mlekiem sojowym 23.07.11, 19:00

mnie się nie warzy, wlewam zimne do gorącej kawy. Może to od mleka zależy.
      • schiraz Re: Kawa z mlekiem sojowym 23.07.11, 20:12
        Używam dwóch marek mleka sojowego, jednej najpopularniejszej na a.... , a drugiej z Biedronki. Oba nie zważyły mi się nigdy, zawsze dolewam do gorącej kawy rozpuszczalnej.
    • Gość: Gienek Re: Kawa z mlekiem sojowym IP: *.net.azartsat.pl 29.11.13, 18:35
      Chemiku młody! Konieczne dla Ciebie są korepetycje z ortografii języka polskiego. A więc kup słownik ortograficzny i do nauki!!! Po polsku piszemy " reguła"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka