Gość: giezik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 11:38 nasz rodzime, sprzedawane ze zdezelowanych fiatów 125 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szimiou Re: truskawki - są już 22.05.04, 11:43 są ale jakie drogie... ostatnio widziałem po 10 zeta za ćwierćkilo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: truskawki - są już IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 11:51 20 - 25 za kilogram M. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: truskawki - są już 22.05.04, 13:53 właśnie kupiłam - 16zł za kilogram (Poznań) ale jeszcze nie spróbowałam - to będzie deser:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: truskawki - są już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 14:28 Ale Wam dobrze, u mnie tylko te plastiki :( buuuuuuuu Smacznego zdobywcom życzę :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: truskawki - są już IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.05.04, 14:29 Z plastików (nacioągnięta przez dziecko..) zrobiłam truskawki a' la PAscal. Nie powiem bardzo smaczne.. tyle, ze z braku soku ananasowego do karmelu dodałam sok z pomaranczy, swiezo wycisnięty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: truskawki - są już IP: *.proxy.aol.com 22.05.04, 15:19 Aaaaa, podwarszawskie truskawki... smaczek polskiego dzieciństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: truskawki - są już 24.05.04, 09:37 Wczoraj jadłam - małżonek zakupił mały pojemniczek, a do tego niezłe wytrawne prosecco. Pogoda niestety sprzyjała raczej popijaniu gorącego, ale... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: truskawki - są już 24.05.04, 11:04 Dziś przechodząc obok sklepu Naszych Najdroższych Szantażystek, zwróciłem uwagę na łubianki z truskawkami. Na kartce napis: "najlepsze, najświeższe truskawki krajowe." Ceny, rzecz jasna nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: truskawki - są już 24.05.04, 11:13 W ubiegłym tygodniu psioczyliśmy na niego grupowo - warzywniak na Belwederskiej, przy Chełmskiej. Ceny WIELOKROTNIE wyższe od innych, jazgotliwa syrena alarmowa działająca na podczerwień w progu, opryskliwe babory wewnątrz, permanentny brak cen na etykietkach. A potem siurpryza - 15,60 za kilogram kiszonych ogórków w lipcu (nie zapomnę im tego!). Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: truskawki - są już 24.05.04, 11:46 Oj, brzmi to strasznie. Na szczęście - nie moje rewiry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: truskawki - są już 24.05.04, 12:35 Bruno bądź uczciwy (dla tych, ktorzy tamtego watku nie czytali) - na niemal każdej etykietce jest napisane: EXTRA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: truskawki - są już 24.05.04, 12:27 jakim cudem ten sklep istnieje? brak wystawionej na widok kliencki ceny jest niezgodny z przepisami i karalny. czyżby właścicielka miała plecy wyrastające ponad inspekcje handlową ? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: truskawki - są już 24.05.04, 12:42 Ona żyje w poczuciu pełnej bezkarności. Na brak cen zwróciłem (także jej) uwagę przed Wigilią, bo wybór bakalii tam jest spory. Odparła, że nie ma czasu, bo ruch w sklepie... Ale teraz mamy maj, pół roku minęło, a ona dalej czasu nie ma. A ceny owoców - to jak na złość - codziennie inne i nawet niższe, to co sobie będzie roboty dokładać. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: truskawki - są już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:50 jakie u was ceny w gdansku po 20pln, zgroza ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: truskawki - są już 24.05.04, 12:51 eee, skoro klient zwrócił uwagę, a pani nic, to klienci powinni zadzwonić do pih-u, albo do federacji konsumentów. pani zmieni zdanie, jeśli pojawią się u niej inspektorzy i w efekcie kary finansowe. no chyba, ze ma gigant plecy i chroni ja mafia. ale to tez dobrze wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: truskawki - są już 24.05.04, 12:53 tam, na prawde rzadko sa klienci. Czyli dziala najbardziej efektwne prawo rynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: truskawki - są już 24.05.04, 13:22 no to teraz trochę sie powściekam :) jacyś rzadcy klienci dają się robić w trabę, nie wykorzystuja swojego prawa, czyli de facto dają tzw. społeczne przyzwolenie, na draństwo i łamanie prawa. nic też dziwnego, że np. połowa kolejki do kasy w geancie chciała mnie zlinczować, gdy się awanturowałam o niezgodność ceny na półce, z ceną wybijaną przez kasę. kolejka miała pretensję, ze się awanturuję o 10 groszy:) tyle, że 'bład' w wysokości 10 groszy na tym produkcie, dawał sklepowi zysk kilku-kilkunastu tysięcy złotych - bez podatku. to jest stary numer, w usa jest scigany z urzędu, bo kwoty zdobywane na centowych przekrętach sa naprawdę spore. noale my jestesmy paniska i wolimy rzucić 10 groszy, niz zobaczyć prawidłowość i to, że nas skutecznie i niemal bezboleśnie doją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula__ Re: truskawki - są już IP: *.chello.pl 24.05.04, 14:26 Ja bym sie na Ciebie nie wściekała! - też robię zakupy w Geant i widzę głupawe uśmieszki kiedy podchodzę do kasy z kalkulatorkiem na którym mam już wyliczoną sumkę do zapłacenia i porównuję ją z tą co mi kasjerka "wybiła"!. A robię to już od pierwszych zakupów w tym sklepie kiedy to po przyjściu do domu i porównaniu rachunku z tym co wyjęłam z torby okazało sie że sumowanie kwot z metek nijak się miało do paragonu! Niestety to częste praktyki nie tylko w Geant, ale że ludzie robią tu z reguły duże zakupy to łatwo im coś dopisać , rzadko kto sprawdza czy rachunek się zgadza, wszyscy i tak są przekonani że zaopatrując się w dużych marketach robią wielkie oszczędności! A wracając do tematu to u mnie na Gocławiu truskawki są dzisiaj po 14 - 16 zł! Odpowiedz Link Zgłoś