anthonyb 21.09.11, 15:23 Czy ktos moglby mi pomoc. Chcialabym zrobic krowki, kruche o ile to mozliwe. Juz sama zdurnialam mleko, smietana, mleko kondensowane, maslo... Moze ktos ma sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: kruche krowki 21.09.11, 16:13 anthonyb napisała: > Czy ktos moglby mi pomoc. Chcialabym zrobic krowki, kruche o ile to mozliwe. > Juz sama zdurnialam mleko, smietana, mleko kondensowane, maslo... > Moze ktos ma sprawdzony przepis? Koleżanka robiła wg tego przepisu strawberriesfrompoland.blogspot.com/2011/01/love-krove.html Podobno faktycznie bardzo kruche wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthonyb Re: kruche krowki IP: 94.166.170.* 22.09.11, 16:59 dziekuje za przepis. jutro kupie smietane i zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: kruche krowki 21.09.11, 23:39 A jak zrobić ciągnące krówki? Bo mi się marzą takie prawdziwe mordoklejki. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: kruche krowki 22.09.11, 13:41 Każda krówka jest najpierw ciągnąca a potem kruszeje. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: kruche krowki 22.09.11, 14:08 Podobniez właśnie nie, kruchość zalezy od tego, jak długo się masę gotuje/miesza albo jedno i drugie, googlam na ten temat od wczoraj. Koleżanka z podanego przepisu uzyskała świeże, bardzo kruche krówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 lubie tylko ciagnace, jak kazde dziecko? 22.09.11, 14:13 anthonyb napisała: > Czy ktos moglby mi pomoc. Chcialabym zrobic krowki, kruche o ile to mozliwe. > Juz sama zdurnialam mleko, smietana, mleko kondensowane, maslo... > Moze ktos ma sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthonyb Re: lubie tylko ciagnace, jak kazde dziecko? IP: 94.166.170.* 22.09.11, 17:00 ja stara baba mhr2 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: lubie tylko ciagnace, jak kazde dziecko? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 00:16 Jako dziecko lubilam wylacznie kruche. Teraz musze miec przynajmniej kruche z wierzchu, a w srodku takie kulki kruche zatopione w ciagnacym. Anthonyb, jezeli ci sie udadza, prosze daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anthonyb Re: lubie tylko ciagnace, jak kazde dziecko? IP: 2.159.110.* 25.09.11, 16:15 Zrobilam i wyszly mi krowki mordoklejki. Mieszalam mase dopoki byla na tyle gesta ,ze zaczela przywierac i lekko przypalac sie do dna. Smaczne, ale mordoklejki. Sprobuje jeszcze raz z inna smietana. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: lubie tylko ciagnace, jak kazde dziecko? 26.09.11, 00:39 Gość portalu: anthonyb napisał(a): > Zrobilam i wyszly mi krowki mordoklejki. Mieszalam mase dopoki byla na tyle ges > ta ,ze zaczela przywierac i lekko przypalac sie do dna. Smaczne, ale mordoklejk > i. > Sprobuje jeszcze raz z inna smietana. Zmobilizowałaś mnie, poleciałam do sklepu i zrobiłam, wyszły kruche (nie lubię kruchych, więc prawdę mówiąc liczyłam na mordoklejki :/), mam nadzieję, że to faktycznie kwestia śmietany, moje nie kleiły sie ani trochę, mieszałam bardzo długo na małym ogniu. Przykro mi, że podany przepis Cię zawiódł, tym bardziej, że sama zawdzięczam Ci przepis na świetne bakłażany :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas to pieniądz Re: kruche krowki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 09:58 a nie prościej-iść do sklepu i kupić? nie ma bałaganu,sprzątania,marnowania wody na mycie naczyń . W końcu ile możecie zjeść tych tuczących krówek-30 dag, 50 dag? bo nie sądzę że więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: kruche krowki IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.11, 10:51 Anthonyb mieszka kolo Neapolu, pewnie tam nie ma krowek w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś