Dodaj do ulubionych

Do czego moze sluzyc zmywarka

22.10.11, 10:29
O jakie bylo moje zaskoczenie, kiedy w ksiegarni wpadla mi w rece ksiazka 'Cucinare in lavastoviglie', czyli gotowanie w..... zmywarce.
Ksiazka jest zbiorem przepisowa jak przyrzadzic potrawy, ktore zamkniete w sloiku lub w prozniowym woreczku, mozna ugotowac w zmywrace (podczas mycia talerzy.... ). Rozwiazaje jakby nie patrzec, ekologiczne.
Nie mam narazie kompletnie zdania na ten temat, jestem lekko zaskoczona takim pomyslem.
Informacje o ksiazce znalazlam m.in. na tej stronie (niestety tylko po wlosku, bo dzielo chyba sie jeszcze tlumaczen nie doczekalo).
Ciekawa jestem co o tym sadzicie.
Obserwuj wątek
    • mhr2 znane od lat , ale nie "podczas mycia talerzy", 22.10.11, 11:30
      cucinissima napisała:

> O jakie bylo moje zaskoczenie, kiedy w ksiegarni wpadla mi w rece ksiazka 'Cuci
      > nare in lavastoviglie', czyli gotowanie w..... zmywarce.
    • ania_m66 Re: Do czego moze sluzyc zmywarka 22.10.11, 12:05
      jeszcze bardzo, baaardzo dawno temu, kiedy bylam posiadaczka telewizora widzialam w niemieckiej prywatnej tv reportarze na ten temat.
      chyba w stern tv kucharz gotowal na oczach widzow w zmywarce cale menu. o ile pamietam, na glowne danie byl losos z warzywami.
      musialo to byc na poczatku lat 90tych, wiec az tak nowa ta metoda nie jest.
    • marghe_72 Re: Do czego moze sluzyc zmywarka 22.10.11, 15:13
      jak dla mnie za długo trzeba by czekać na posiłek ;)
      • azjaodkuchni Re: Do czego moze sluzyc zmywarka 22.10.11, 17:56
        Jedzenie ze zmywarki... jakoś do mnie nie przemawia chociaż nie ma wielu rzeczy których nie lubię.
    • matylda1001 Re: Do czego moze sluzyc zmywarka 22.10.11, 21:23
      Dawno temu, jedna pomysłowa pani robiła masło w pralce "Frania" i dostarczała to masło do internatu pewnej szkoły rolniczej. Na produkcji masła się nie znam, może i dobry był to pomysł, ale ta pani nie miała osobnej pralki do prania.
      • mhr2 no wlasnie w tym jest cos, nie? 23.10.11, 10:00
        matylda1001 napisała:

> Dawno temu, jedna pomysłowa pani robiła masło w pralce "Frania" i dostarczała t
        > o masło do internatu pewnej szkoły rolniczej. Na produkcji masła się nie znam,
        > może i dobry był to pomysł, ale ta pani nie miała osobnej pralki do prania.
    • mhr2 a gdzie kupiles ja w waszych wymiarach? 23.10.11, 12:32
      Gość portalu: kkk napisał(a):

> bee, mam juz pomysl na romantyczna kolacje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka