pyza15 31.05.04, 10:24 Jak zrobić, by było pyszne. To oczywiście dla mojego maleństwa z okazji Dnia Dziecka. Myślałam o czymś takim: biszkopt nasączyć, przełożyć bitą śmietaną i truskawkami. A moze macie inne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: ciasto z truskawkami IP: *.proxy.aol.com 31.05.04, 17:32 Bitą śmietanę można zastąpić pianą z białek, mniej tłuszczu i kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: ciasto z truskawkami 31.05.04, 18:02 Gość portalu: Pichciarz napisał(a): > Bitą śmietanę można zastąpić pianą z białek, mniej tłuszczu i kalorii. ale smak nie ten sam... a z okazji Dnia Dziecka mozna zaszalec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: ciasto z truskawkami IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 31.05.04, 20:21 W sobote bylismy u znajomych i podali wlasnie cos takiego- biszkoptowate w stylu ciasto, przekrojone na pol z bardzo delikatnym waniliowym kremem w srodku, na wierzchu bita smitana i surowe truskawki posmarowana truskawkowa glazura....Pycha! Niestety bylo z cukierni, wiec przepisu niet! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: ciasto z truskawkami 31.05.04, 20:46 Moje ulubione ciasto z truskawkami (mama robiła nam je zawsze na Dzień Dziecka): Na upieczony kruchy spód wysypać cieniutką warstwę tartej bułki, wyłożyć obrane truskawki bez szypułek i wszystko zalać pianą z białek ubitą z cukrem pudrem. Włożyć do piekarnika i w temperaturze 180 C piec aż piana nabierze złotego koloru. Podawać od razu, jeszcze ciepłe. Można z lodami waniliowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza15 Re: ciasto z truskawkami IP: 195.205.164.* 01.06.04, 07:05 Dzięki Wam kochani, dla odmiany spróbuję przepisu z pianą z białek. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś