Dodaj do ulubionych

ZAKOPANE - dobry obiadek

01.06.04, 12:41
Mam dużą prośbę - wybieramy się do Zakopanego w najbliższy weekend, przy
okazji jest to weekend urodzinowy mojego męża. Chciałabym go zabrać do
jakiejś fajnej knajpki na dobre jedzonko - polecacie coś?
Dzieki wielkie, buziaki, a.
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 01.06.04, 15:42
      w zakopanem moge z czystym sumieniem polecic Dworek Bawarski. to restauracja i
      hotel. jedzenie bardzo dobre. mozna posmakowac kuchni regionalnej, ale tez
      prawdziwych bawarskich dan, bo wlascicielami sa Polka i Bawarczyk. za obiad dla
      dwoch osob zaplacicie ok. 100 zl (moze byc i wiecej, zalezy co bedziecie jesc),
      ale moim zdaniem warto, bo atwosfera bardzo mila, obsluga uczynna i nie ma
      tlumow turystow, a to w zapopcu wazne, przynajmniej dla mnie. acha, jeszce
      adres: Dworek Bawarski, ul. Bogdanskiego 5. mozesz zajrzec tez na ich strone -
      www.bawaria.pl

my bylismy zima i to bylo nasze najpyszniejsze odkrycie w zakopanem. smacznego
      i wszystkiego naj dla meza :-)
      • joannamazury Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 01.06.04, 15:45
        Sałas Holny na Krzeptówkach..Pyszne regionalne przysmaki.
      • tropiciel_blednego_aha Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 10.06.04, 13:25
        eliszka25 napisała:

> w zakopanem moge z czystym sumieniem polecic Dworek Bawarski. to restauracja i
        > hotel. jedzenie bardzo dobre. mozna posmakowac kuchni regionalnej, ale tez
        > prawdziwych bawarskich dan, bo wlascicielami sa Polka i Bawarczyk. za obiad dla
        >
        > dwoch osob zaplacicie ok. 100 zl (moze byc i wiecej, zalezy co bedziecie jesc),
        >
        > ale moim zdaniem warto, bo atwosfera bardzo mila, obsluga uczynna i nie ma
        > tlumow turystow, a to w zapopcu wazne, przynajmniej dla mnie. acha, jeszce
        > adres: Dworek Bawarski, ul. Bogdanskiego 5. mozesz zajrzec tez na ich strone -
        > www.bawaria.pl
        >
        > my bylismy zima i to bylo nasze najpyszniejsze odkrycie w zakopanem. smacznego
        > i wszystkiego naj dla meza :-)

aha samo "h" grrrrr;-/
    • an_ni Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 01.06.04, 15:56
      nic na glownej ulicy
      schodzac z Krupowek i skrecajac przed Gubalowka w prawo , po jakis 300 m
      znajdziecie po lewej stronie knajpke (reginalny parterowy dom z drewna), nazwy
      nie pamietam ale tanio i obficie
      typiwy folklor ale chyba tego sie szuka w Zakopanem
      nie wiem cy na specjalna okazje to bedzie to ale na kazda inna polecam!!
    • wedrowiec2 Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 01.06.04, 16:07
      Jako była wieloletnia zakopianka z czystym sumieniem polecam Karczmę Regionalną
      Obrochtówka, ul. Kraszewskiego 10. Ulica jest boczną od Zamojskiego -
      przedłużenie Krupówek idąc pod górę.
      www.obrochtowka.zakopane.biz/
      • Gość: b. Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 16:28
        polecam Karczme Dujawice- u stóp Nosala - ceny bardzo !!! zachecajace, porcje
        duuuuze, a wszystko bardzo swiezutkie!! super! szczegolnie polecam grzybowa [z
        prawdziwkow? nie pamietam] w chlebie, smazony oscypek, smazony ser, szarlotke.
        mniaaam.
        aha, tak bylo tam w sierpniu 2003, mam nadzieje, ze trzymaja poziom! :)
        • Gość: dalloway Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.chello.pl 01.06.04, 19:13
          mi sie bardzo podobalo w nosalowym dworze, oczywiscie jest szopka dla turystow,
          ale jedzenie pyszne, srednio drogo
          doskonale jest grzane wino ze sliwowica, ale nie wiem czy to ta pora roku... my
          tam tym winem oblewalismy malysza, jak bylo grubo minus
          • Gość: Camille Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.06.04, 20:59
            Nosalowy dwor jest fajny, rowniez pod samym Nosalem/pod samym stokiem, ten sam
            wlasciciel/jest fajna knajpka gdzie lowilismy wlasne swiezutkie pstragi na
            obiad. A tak w ogole to uwielbiam Kolibe w Murzasichlu jezeli chce Wam sie
            wyjechac poza Zakopane.
            • Gość: triss Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 01.06.04, 21:07
              wydaje mi sie , ze to to samo co Dujawica?? nie? u stóp nosala, pod samymi
              wyciagami jest chyba tylko to- i znak charakterystyczny- mozna sobie sameu
              złowić pstragi, obok zagródka z kózkami, aaa, koło pstragow- obracajace sie
              koło młynskie :) nie??
              • Gość: Camille Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.06.04, 21:21
                Dokladnie to! Nie pamietalam nazwy, ale bylismy tam bo prowadzi to kolega
                znajomych i spedzilismy z nim kilka wesolych wieczorow. Chociaz zastanawiam
                sie, co oni robia z tymi biednymi pstragami w zimie!
                • aggu Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 02.06.04, 00:30
                  Rany, jesteście cudowni!
                  Wchodzę na forum sprawdzić, czy ktoś przypadkiem odpowiedział, a tu taka masa
                  odpowiedzi, że chyba powinniśmy zostać w Zakopanem co najmniej tydzień, żeby
                  odwiedzić te wszystkie miejsca. Naprawdę nie mam pojęcia, co wybrać. No cóż,
                  wydrukuję sobie Wasze rady, będziemy decydować na miejscu:)

Dzięki wielgachne!
                  buziaki,a.
      • Gość: baboon Re: Obrochtowka IP: *.anu.edu.au 02.06.04, 04:07
        W latach osiemdziesiatych zeszlego stulecia Obrochtowka byla naprawde godna
        polecenia, przede wszystkim sledz po japonsku na zakaske, zur z kielbasa i
        jajkiem i potem koniecznie cos z barana...
    • milluna Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 02.06.04, 09:04
      Ja z kolei z czystym sumieniem polecam Karczmę Sopa (www.sopa.pl ). Wspaniałe
      menu, góralski klimat no i super muzyka na żywo, nie tylko góralska ale równiez
      jazz. Ceny jak na Zakopane bardzo umiarkowane.W zaufaniu powiem Wam że często
      bywaja tam baaardzo znani goście.. Jeszcze tylko adres: ul.Kościeliska 52
      Pozdrawiam!!
      m.
    • Gość: anek bakowa zochlina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:50
      czy jakos tak :) tradycyjne jedzonko, pyszne, stroje goralskie i takiz wystroj,
      nawet kapela gra, na srodku palenisko. o ile pamietam takie knajpy sa dwie
      jedna chyba w okolicy krupowek, mysle ze kazdy taksowkarz i zakopianczyk wskaze
      droge
      smacznego :)
      • Gość: triss Re: bakowa zochlina IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 02.06.04, 19:27
        uuu, nieee, zarowno zohylina wyzno jak i nizno ciagna dalej na opinii z lat
        swietnosci... zostal wystroj... ceny jedzenia sa niestosowne do jakosci, a
        kapele doliczaja do rachunku. ostatnio bardzo mi sie nie podobalo :\
        • wedrowiec2 Re: bakowa zochlina 02.06.04, 19:35
          Po okresie entuzjazmu do "Bąka" - trochę powyżej Krupówek zniechęciłam się do
          tej restauracji. Jedzenie mierne, często zimno na salach. "Bąkowa Zohylina"
          została wybudowana na terenach otuliny parku narodowego, bez odpowiednich
          zezwoleń. Powinna być rozebrana jako samowola budowlana, ale układy i układziki
          sprawiają, że pewnie jeszcze długie lata postoi. Jej obecność uwiarygodniają
          liczne osoby z pierwszych stron gazet goszczące tam na przyjęciach:(((
      • ja275 Re: bakowa zochlina 09.06.04, 23:52
        najlepiej u mojej tesciowki:))) a tak naprawde to ja juz sie nie stoluje w
        miescie tylko w domeczku u rodzinki
    • Gość: zainteresowana Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: 213.17.230.* 08.06.04, 13:59
      Mam w Zakopanem spędzić 14 dni w lipcu - ja, mąż, 11-latek. Z wyżywieniem
      idziemy na żywioł. Zero rezerwacji. Skorzystam ze wskazówek powyżej, ale gdzie
      jeść tak 3xdziennie, żeby nie zbankrutować a jednak zachować przewód pokarmowy
      na resztę życia, tzn. bez szwanku??????
      Pozdrawiam
      • wedrowiec2 Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 08.06.04, 15:05
        Obawiam się, że jest to nie do zrealizowania:( Jedynym wyjściem jest żywić się
        w pensjonatach lub domach wczasowych. Zawsze jednak można spotkać się ze
        zdaniem "to zamieszkajcie u nas". Na śniadania w restauracjach lub barach nie
        ma co liczyć, bo takowe późno otwierają swoje podwoje...
      • Gość: triss Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 08.06.04, 17:42
        z w miare tanich i szybkich miejsc jedzeniowych polecam jeszcze Góral Burgera
        na krupowkach- zawsze chodziłam tan na wielkieeeeego pstrąga z grilla +
        surówki+ góra frytek za 15 zł !! :)
    • Gość: monka Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 16:26
      w Poroninie_ Chata Zbojnicka. nie tylko jedzenie, ale i goralska przygoda.....
    • Gość: zainteresowana Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: 213.17.230.* 09.06.04, 09:27
      cd. moich pytań i watpliwości.
      Śniadanie będziemy robić sami, bo to w dzisiejszych czsach "bezkartkowych" moim
      zdaniem niewielki problem. Poza tym będziemy mieli warunki do gotowania, z
      których jednak nie mam zamiaru nadmiernie korzystać. Interesuje mnie możliwość
      zjedzenia obiadu i kolacji.
    • Gość: cirrii Re: ZAKOPANE - dobry obiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:55
      jesli chcesz chodzic na dobre obiadki w miare cenowo, to polecam "Maleńką" u
      szczytu Krópówek przy wylocie na Zamoyskiego, knajpa w wielkosci jak nazwa
      wskazuje zestaw obiadowy 12 zl (zupa, drugie danie na wielkim talerzu, bardzo
      smacznie) zwykle przed ogrodkiem jest menu na dany dzien wypisane na drewnianej
      tablicy, acha i polecam grzane piwo z miodem............! po dlugiej wedrowce
      super relaksuje!!!
      • wedrowiec2 Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 09.06.04, 17:11
        Po drugiej stronie "Maleńkiej" jest Gyros-Bar. Jedzenie jest smaczne, raczej
        tanie, czysto. Można zamawiać i gyrosy i dania obiadowe, i pełne, gotowe
        zestawy obiadowe. Dane mam z ubiegłego roku:)
    • ampolion Re: ZAKOPANE - dobry obiadek 10.06.04, 15:37
      Polecam forum RESTAURACJE:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=287
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka