Dodaj do ulubionych

Mieszanka chlebowa z IKEI

25.11.11, 09:54
Macie doswiadczenia z taka mieszanka? Chodzi mi o pieczenie w piekarniku oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 10:12
      Ja się kiedyś skusiłam i muszę przyznać, że nie była to dobry wybór. Chleb piekłam w maszynie. Już w trakcie pieczenia czuć było intensywny jakby octowy zapach, w smaku był on również wyczuwalny.
      Nie polecam.
      • linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 11:06
        ...czyli jako zakup: niekoniecznie.
        • monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 11:30
          zdecydowanie nie, mają tam dużo innych na prawdę smacznych rzeczy
          • aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:13
            Nie znalazlam. Pewnie u mnie nie ma.
    • kosmopolitesiorbut Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:16
      Nie polecam ŻADNYCH gotowych mieszanek. Nie sprawdzają się. Mało tego - na niektórych z nich jest instrukcja jak je wykorzystać w jednym z nachalnie na tym forum reklamowanych kombajnów kuchennych.
    • linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:47
      Nazywa sie "brödmix flerkorn".
      • aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 18:16
        Nie ma, Linn. Widac, tylko na zagranice ;-)
    • rozyczko Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 19:29
      jakis czas temu (poze rok?) kupilam w IKEA mieszanke chlebowa w kartonie (takim jak na sok). Kosztowalo to moze £2. O ile pamietam dolewalo sie tylko wody. Chelb byl z ziarnami. Po upieczniu byl gesty i ciezki jak pumpernikel i bardzo smaczny! Pieklam go w maszynie.

Szukalam pozniej tej mieszanki, ale jej nie bylo :/
      • linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 19:41
        Te mieszanki sa rozne. Ja szukalam i znalazlaam, ale innego rodzaju.
        Tu jest chyba z mieszanki, ktora mialam na mysli:
        polpettaperfetta.blogspot.com/2010/09/una-lunga-estate-pigra-pane-nero.html
        Tu jest mieszanka sprzedawana chyba wczesniej.
        blog.donnamoderna.com/duecuorieunfornello/files/2009/06/pane-segale.jpg
        • rozyczko Re: prawie na pewno to ta 2ga 25.11.11, 21:43
          nam ten chleb bardzo smakowal :) Od lat pieczemy pieczywo sami, wiec chyba tak zle nie jest z naszym smakiem :) Zadnych podejrzanych zapachow nie bylo
    • marghe_72 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 23:26
      A nam smakował.
      Od czasu do czasu można kupić
      • marghe_72 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 23:29
        o tym mówię blog.donnamoderna.com/duecuorieunfornello/files/2009/06/pane-segale.jpg
        • monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 09:54
          Widzicie, ta mieszanka, którą ja kupowałam w polskiej IKEI była zupełnie inna. Pakowana tak, jak mąka w papierową torebkę, z dołączonymi dwoma paczuszkami drożdży, bo z jednego opakowania wychodzą 2 bochenki. Chleb był dość ciemny o ile dobrze pamiętam ale w żadnym wypadku nie tak, jak ten z pudełka zlinkowany przez marghe i był z żurawinami, taką miał zresztą nazwę: chleb cośtam, cośtam z żurawinami. No coś w ten deseń.
          • linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 10:20
            Te mieszanki sa chyba wciaz inne. Twoja to pewnie ta:
            4.bp.blogspot.com/_AUYI9QdsVNo/S_1MN5yh8NI/AAAAAAAAFog/1KKc50v0lLw/s1600/LingonBerry+Bread+Mix.JPG
            Teraz sprzedaja mixy w kartonach: trzeba nim porzadnie potrzasnac / aby maka oddzielila sie od dna /, dodac 600 ml wody o tempo. 40°C, zacisnac otwor, jeszcze raz porzadnie potrzasnac / 45 sekund /, prezlozyc do natluszczonej formy i piec.
            • monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 10:23
              o, dokładnie ta z linka
              • aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 10:35
                Jesli IKEA sprzedaje mieszanki "Finax", to mozna na nich polegac. To jedna z lepszych firm.
                Sadzilam, ze Ikea zabrala sie za produkowanie wlasnych mieszanek.
                "Finax" kupuje, szczegolnie ich Durum i Manitoba Cream.
                Kolezanka byla latem w Caorle na dwutygodniowym kursie produkowania i pieczenia pizzy. Zabrala ze soba make Finax, ktora tamtejsi piekarze bardzo chwalili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka