linn_linn 25.11.11, 09:54 Macie doswiadczenia z taka mieszanka? Chodzi mi o pieczenie w piekarniku oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 10:12 Ja się kiedyś skusiłam i muszę przyznać, że nie była to dobry wybór. Chleb piekłam w maszynie. Już w trakcie pieczenia czuć było intensywny jakby octowy zapach, w smaku był on również wyczuwalny. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 11:06 ...czyli jako zakup: niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 11:30 zdecydowanie nie, mają tam dużo innych na prawdę smacznych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:13 Nie znalazlam. Pewnie u mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:16 Nie polecam ŻADNYCH gotowych mieszanek. Nie sprawdzają się. Mało tego - na niektórych z nich jest instrukcja jak je wykorzystać w jednym z nachalnie na tym forum reklamowanych kombajnów kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 16:47 Nazywa sie "brödmix flerkorn". Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 18:16 Nie ma, Linn. Widac, tylko na zagranice ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 19:29 jakis czas temu (poze rok?) kupilam w IKEA mieszanke chlebowa w kartonie (takim jak na sok). Kosztowalo to moze £2. O ile pamietam dolewalo sie tylko wody. Chelb byl z ziarnami. Po upieczniu byl gesty i ciezki jak pumpernikel i bardzo smaczny! Pieklam go w maszynie. Szukalam pozniej tej mieszanki, ale jej nie bylo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 19:41 Te mieszanki sa rozne. Ja szukalam i znalazlaam, ale innego rodzaju. Tu jest chyba z mieszanki, ktora mialam na mysli: polpettaperfetta.blogspot.com/2010/09/una-lunga-estate-pigra-pane-nero.html Tu jest mieszanka sprzedawana chyba wczesniej. blog.donnamoderna.com/duecuorieunfornello/files/2009/06/pane-segale.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: prawie na pewno to ta 2ga 25.11.11, 21:43 nam ten chleb bardzo smakowal :) Od lat pieczemy pieczywo sami, wiec chyba tak zle nie jest z naszym smakiem :) Zadnych podejrzanych zapachow nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 23:26 A nam smakował. Od czasu do czasu można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 25.11.11, 23:29 o tym mówię blog.donnamoderna.com/duecuorieunfornello/files/2009/06/pane-segale.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
monkabe Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 09:54 Widzicie, ta mieszanka, którą ja kupowałam w polskiej IKEI była zupełnie inna. Pakowana tak, jak mąka w papierową torebkę, z dołączonymi dwoma paczuszkami drożdży, bo z jednego opakowania wychodzą 2 bochenki. Chleb był dość ciemny o ile dobrze pamiętam ale w żadnym wypadku nie tak, jak ten z pudełka zlinkowany przez marghe i był z żurawinami, taką miał zresztą nazwę: chleb cośtam, cośtam z żurawinami. No coś w ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 10:20 Te mieszanki sa chyba wciaz inne. Twoja to pewnie ta: 4.bp.blogspot.com/_AUYI9QdsVNo/S_1MN5yh8NI/AAAAAAAAFog/1KKc50v0lLw/s1600/LingonBerry+Bread+Mix.JPG Teraz sprzedaja mixy w kartonach: trzeba nim porzadnie potrzasnac / aby maka oddzielila sie od dna /, dodac 600 ml wody o tempo. 40°C, zacisnac otwor, jeszcze raz porzadnie potrzasnac / 45 sekund /, prezlozyc do natluszczonej formy i piec. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Mieszanka chlebowa z IKEI 26.11.11, 10:35 Jesli IKEA sprzedaje mieszanki "Finax", to mozna na nich polegac. To jedna z lepszych firm. Sadzilam, ze Ikea zabrala sie za produkowanie wlasnych mieszanek. "Finax" kupuje, szczegolnie ich Durum i Manitoba Cream. Kolezanka byla latem w Caorle na dwutygodniowym kursie produkowania i pieczenia pizzy. Zabrala ze soba make Finax, ktora tamtejsi piekarze bardzo chwalili. Odpowiedz Link Zgłoś