triismegistos 26.11.11, 16:27 Albo koreańskie, tajskie czy wietnamskie. Są takie? Na pewno są. Zarzućcie przepisami, bo gógl wypluwa wyłącznie reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Chińskie desery 26.11.11, 16:33 Kojarzę tylko tajski ryż kleisty na słodko, coś takiego jak tu kuchniaalicji.blogspot.com/2010/06/tajski-lepki-ryz-z-truskawkami.html a z kuchni chińskiej smażone w karmelu jabłka i lodową górę owoców (z książki "Kuchnia chińska" K. Pospieszyńskiej, mogę wrzucić te przepisy w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Chińskie desery IP: *.globalconnect.pl 26.11.11, 16:56 Indyjski może być? Jeśli tak, to polecam ryż z kardamonem i wodą różnaną. Jadłam w restauracji, potem robiłam sama. Bardzo dobry:) www.india.pl/wyroznienia/pascal3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirabelka Re: Chińskie desery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.11, 16:58 Z tajskich najbardziej lubię banany gotowane w mleku kokosowym. Z chińskich najbardziej popularne są smażone banany w cieście, ale ostatnio robiłam też gruszki w syropie pomarańczowym i smażone won tony :) wklejam linki... :) Banany w mleku Gruszki w syropie Smażone won tony Banany w cieście i jeszcze Jabłka w karmelu Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Chińskie desery 26.11.11, 17:19 kawalki banana lub ananasa w ciescie smazone w glebokim oleju i polane odrobina miodu i salatka owocowa z przewaga litchi to klasyka niemieckich bud z chinskim jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zua Re: Chińskie desery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 19:19 Pączki z mąki ryżowej polane karmelem.Przepisu nie znam, może wujek Gugiel pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
betaeta Re: Chińskie desery 26.11.11, 19:47 Uwielbiam gulab jamun - indyjskie paczusie w cieplym syropie, przepisow 'gógiel';) daje sporo ale to indyjski specjal wiec nie wiem czy sie nada. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Chińskie desery 26.11.11, 19:59 to wpisz po angielsku: chinese desserts w googla - najlepiej jakbys miala chroma zainstalowanego to zapyta cie czy chcesz zeby przetlumaczyl strone ( jesli nie potrafisz po angielsku zrozumiec). chinesefood.about.com/od/desserts/Desserts_and_Snacks.htm albo wpisz sobie w google translate desery przepisy, zamien na chinski, to co wyskoczy wklej w googla, i potem sobie tlumacz strony, ja znalazlam taki blog ( po chinsku jest, ale google chrom tlumaczy jesli sie wcisnie opcje tlumacz) shechipin.baike.com/article-40427.html Odpowiedz Link Zgłoś