Dodaj do ulubionych

Chińskie desery

26.11.11, 16:27
Albo koreańskie, tajskie czy wietnamskie. Są takie? Na pewno są. Zarzućcie przepisami, bo gógl wypluwa wyłącznie reklamy.
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Chińskie desery 26.11.11, 16:33
      Kojarzę tylko tajski ryż kleisty na słodko, coś takiego jak tu
      kuchniaalicji.blogspot.com/2010/06/tajski-lepki-ryz-z-truskawkami.html
      a z kuchni chińskiej smażone w karmelu jabłka i lodową górę owoców (z książki "Kuchnia chińska" K. Pospieszyńskiej, mogę wrzucić te przepisy w wolnej chwili.
    • Gość: India Re: Chińskie desery IP: *.globalconnect.pl 26.11.11, 16:56
      Indyjski może być?
      Jeśli tak, to polecam ryż z kardamonem i wodą różnaną. Jadłam w restauracji, potem robiłam sama. Bardzo dobry:)

www.india.pl/wyroznienia/pascal3.jpg
    • Gość: Mirabelka Re: Chińskie desery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.11, 16:58
      Z tajskich najbardziej lubię banany gotowane w mleku kokosowym. Z chińskich najbardziej popularne są smażone banany w cieście, ale ostatnio robiłam też gruszki w syropie pomarańczowym i smażone won tony :) wklejam linki... :)
      Banany w mleku
      Gruszki w syropie
      Smażone won tony
      Banany w cieście
      i jeszcze Jabłka w karmelu
      • ania_m66 Re: Chińskie desery 26.11.11, 17:19
        kawalki banana lub ananasa w ciescie smazone w glebokim oleju i polane odrobina miodu i salatka owocowa z przewaga litchi to klasyka niemieckich bud z chinskim jedzeniem.
    • Gość: zua Re: Chińskie desery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 19:19
      Pączki z mąki ryżowej polane karmelem.Przepisu nie znam, może wujek Gugiel pomoże.
      • betaeta Re: Chińskie desery 26.11.11, 19:47
        Uwielbiam gulab jamun - indyjskie paczusie w cieplym syropie, przepisow 'gógiel';) daje sporo ale to indyjski specjal wiec nie wiem czy sie nada.
        • lonely.stoner Re: Chińskie desery 26.11.11, 19:59
          to wpisz po angielsku: chinese desserts w googla - najlepiej jakbys miala chroma zainstalowanego to zapyta cie czy chcesz zeby przetlumaczyl strone ( jesli nie potrafisz po angielsku zrozumiec). chinesefood.about.com/od/desserts/Desserts_and_Snacks.htm

albo wpisz sobie w google translate desery przepisy, zamien na chinski, to co wyskoczy wklej w googla, i potem sobie tlumacz strony, ja znalazlam taki blog ( po chinsku jest, ale google chrom tlumaczy jesli sie wcisnie opcje tlumacz) shechipin.baike.com/article-40427.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka