Dodaj do ulubionych

Muffinki czekoladowe

IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 10:52
prośba o sprawdzony przepis:) mam jeszcze pytanie czy blache do muffinek trzeba wysmarować masłem i posypać bułka tartą? nie mam papierowych torebek.
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: W y s z u k i w a r k a - nadal działa... 20.02.12, 11:01
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=Muffinki+czekoladowe&s.sm.forumXx=77&sf=tresc&s.sm.author=&s.sm.title=Muffinki+czekoladowe
    • zia86 Re: Muffinki czekoladowe 20.02.12, 11:48
      Ja piekłam ostatnio te - Muffinki mocno czekoladowe
      Wyszły super! :) Są naprawdę mocno czekoladowe, uważam, że można dodać do środka jakąś konfiturę lub dżem i tak zrobię następnym razem. Podawałam je z sosem czekoladowym i bitą śmietaną. Czekoladę do kremu dałam pół na pół gorzką z ciemną, bo my lubimy na dość mocno słodko.
    • Gość: qawa Re: Muffinki czekoladowe IP: 212.160.148.* 20.02.12, 11:50
      wysmarowac ale nie wysypaywac
      sprawdzone przepisy:
      podwojnie czekoladowe
      z marshmallows
      z czekolada-wilgotne
    • Gość: Kasia Re: Muffinki czekoladowe IP: *.aster.pl 20.02.12, 22:47
      piekłam te wyśmienite:)
      mojewypieki.blox.pl/2008/11/Muffiny-mocno-czekoladowe-z-wisniami.html
    • para-buch Re: Muffinki czekoladowe 22.02.12, 09:18
      Silikonowej ani nie smarujesz, ani nie wysypujesz. Blaszkę tradycyjną, choć w kształcie do muffinek możesz wyłożyć papierem do pieczenia lub - wygodniej wysmarować. Tych nowych gładkich nie obsypywałabym już bułka, ale starsze - metalowe (może bardziej formy do babeczek niż muffinek, choć dla mnie to jeden pies, a polskie słowo ładniejsze) - tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka