Dodaj do ulubionych

Menu rybno-warzywne

IP: *.centertel.pl 29.02.12, 14:30
Spodziewam się gości na obiadku w sobotę. Wśród nich są dwie osoby które nie jedzą węglowodanów. Jako główne danie wymyśliłam sobie pieczoną rybę morska podaną na makaronie -wstążkach , dla tych na diecie wstążki chcę zrobić z cukinii i marchewki.
Może ktoś mi coś poradzi, jak przygotować jaką rybę i jak zapiec? Proszę o podzielenie się doświadczeniami, wyszukiwarką umiem się posługiwać i nie o to chodzi...A może inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: Menu rybno-warzywne 29.02.12, 14:40
      Warzywa (brokuł aż się prosi o wzięcie udziału) możesz zapakować w folię alu, doprawione na wierzchu ze strużynami masła lub skropione oliwą,, dla każdego z gości po jednej takiej "paczuszce" i możesz podać w rozchylonej folii, ryba pieczona tak samo (trzeba włożyć ją do piekarnika trochę później bo potrzebuje mniej czasu) ale podana bez folii. Mały trick oszczędzający czas i łamanie sobie głowy nad czasem pieczenia warzyw. Wcześniej można je podgotować na parze.
      • ania_m66 Re: Menu rybno-warzywne 29.02.12, 15:25
        zrob pure z cukinii startej, odcisnietej i podduszonej z ziolami, biala rybe o zwartym miesie usmaz na patelni po smazeniu dodaj maslo i po garstce kaparow, posiekanych pomidorow z zalewy i kilku oliwek. polej sosem ryby, posyp swieza bazylia.
        albo pure z pieczonego baklazana z karmelizowanym czosnkiem, sos z grillowanej czerwonej papryki i rynba z grilla czy patelni.
        • 5th_element Re: Menu rybno-warzywne 02.03.12, 10:54
          o matko jak to dobrze brzmi. Masz moze jakis zbioor przepisow?
    • Gość: Ja Re: Menu rybno-warzywne IP: *.acn.waw.pl 02.03.12, 09:19
      Wejdź na stronę kuchnia.tv a tam znajdziesz przepis na filet z kremolatą/to nie reklama/. Zamiast bułki tartej dodaj zmielone otręby owsiane. Do tego warzywa na parze z sosem bechamelowym z koprem i kurkumą.Danie jest proste i popisowe.
    • 83kimi Re: Menu rybno-warzywne 02.03.12, 11:20
      Pstrąga\łososia posyp solą i ziołami, zapakuj w folię ni do piekarnika na ok. 20 minut, na ostatnie 5 minut odchyl folię. Do tego kawałek cytryny.
    • cucinissima Re: Menu rybno-warzywne 06.03.12, 11:18
      Mozesz zapiec rybe pod sola morska. Nie ma prostszego sposobu.
      Tekst linka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka