Dodaj do ulubionych

OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallandu!

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.12, 22:38

Ostrzegam kupilam 2puszki i wyrzucilam, nigdy wiecej!
.Niechcialo mi sie gotowac mleka skondensowanego na mazurek i kupilam to swinstwo zachwalane przez innych.
musialam kupic i ugotować mleko ale teraz jest pyszny mazurek
Obserwuj wątek
    • Gość: GosiaGosia Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.internetia.net.pl 07.04.12, 14:37
      Bardzo zainteresował mnie twój wpis, a to dlatego, że jakiś czas temu, chyba w okolicach grudnia, kupiłam masę krówkową tej samej firmy i również wyrzuciłam - pomijam już, ze była pełna grudek - ale miała ohydny smak (nie wskazywał jednak na zepsuty produkt; oczywiście data ważności ok., puszka cała itp.).
      Byłam zaskoczona, bo jeszcze rok wcześniej (a pamiętam to doskonale) robiłam synowi wafle z tą dokładnie polewą i była przepyszna.
      A może wprowadzili "ulepszenia" smakowe?
      • Gość: alusia Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: 78.133.191.* 13.04.12, 11:27
        Trzeba postępować zgodnie z instrukcją – ja kupiłam ją przed świętami i była bardzo smaczna. Wcześniej używałam tez innych - nie było źle, ale pozostanę przy tej z Bakallandu.
        • Gość: Ja Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.rev.pro-internet.pl 07.10.12, 16:27
          Z czym? Nie ma żadnej instrukcji.
      • Gość: ewcia masa krówkowa bakallandu u mnie zawsze jest ok IP: *.play-internet.pl 13.04.12, 12:48
        a u mnie masa krówkowa jest zawsze ok. Używam ją do wafli i dzieciaki ją uwielbiają :) ja też chętnie zjem. To nasz ulubiony deser.
        • Gość: myszka mazurek z masa krowkowa :) IP: *.home.aster.pl 13.04.12, 12:52
          Wlasnie u nas tez to ulubiony deser. A swiateczny mazurek.... mniam mniam!
    • jhbsk Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 07.04.12, 15:07
      Stanowczo lepiej kupować skondensowane mleko. Sprawdzone.
      • Gość: mariin Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 15:25
        Kupiłam dziś dwie masy firmy Helio: zwykły kajmak+ czekoladową.

Odradzam. Nie wiem do końca co jest z nimi nie tak, mają coś dziwnego w smaku. Zdecydowanie gorsze od Bakalland czy Gostyń.
        • Gość: ankha Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.12, 21:11
          Dokładnie tak jak piszecie dziwny smak... ja moge go porównac do posmaku metalu(moze puszka?) oraz wrazenia posmaku plastiku jakby woreczek foiowy rzuć;-)
          Z datą wszytsko było ok. A dzis koleznak zdradzila mi , ze nie trzeba gotowac 2-3 godzinki w puszcce, wystarczy wlac slodzone skondensowane do rondelka i mieszać dość często jakies 20 minut i gotowe(to dla takich wytrwałych w mieszaniu i w expresowej potrzebie kremu kówkowego. Pozdarawiam światecznie.
          • Gość: pasqda Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.12, 23:04
            Gość portalu: ankha napisał(a):

> A dzis koleznak zdradzila mi , ze nie trzeba gotowac 2
            > -3 godzinki w puszcce, wystarczy wlac slodzone skondensowane do rondelka i mies
            > zać dość często jakies 20 minut i gotowe(to dla takich wytrwałych w mieszaniu i
            > w expresowej potrzebie kremu kówkowego. Pozdarawiam światecznie.

To ja ci zdradzę coś więcej - nie trzeba nawet mieć mleka skondensowanego - wystarczy zwykłe wlać do rondelka, dodać sporo cukru i mieszać.
            • yula Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 07.04.12, 23:21
              z tego co pamiętam z prób robienia krówek w domu, to takie zwykłe będzie sie gotowało dłużej niż 20 min :)
              • Gość: pasqda Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 18:03
                No nie twierdzę, że zwykłemu wystarczy 20 min., chciałam tylko zwrócić nieśmiało uwagę, że kajmak istniał już przed wynalezieniem mleka skondensowanego w puszce :)
                • Gość: dobrawa Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 18:23
                  Jasne,że istniał i radzono sobie technicznie.Wystarczy mleko z cukrem wlać do słoika lub butelki i umieścić w wysokim garnku,wypełnionym wodą.Wode w miarę parowania uzupełniać.Mleko na pewno sie nie przypali i nie bedzie waliło puszką.
            • linn_linn Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 08.04.12, 08:02
              ... mieszac 2-3 godziny / pilnujac, aby sie nie przypalilo /. Skondensowane krocej, ale tez pilnujac. Mimo wszystko najprosciej jest gotowac puszki: dlugo, ale mniejsze ryzyko przypalenia. Tylko wody musi byc duzo.
              • Gość: zyta Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: 109.95.203.* 08.04.12, 09:50
                Macie rację, myślałam, że tylko mnie trafiła się taka puszka. Zawsze wolałam produkty tej firmy
                od innych, np. mak w puszce, ale masa krówkowa Bakallandu była pełna grudek i raczej nie nadawała się do niczego.
              • Gość: GosiaGosia Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.internetia.net.pl 08.04.12, 10:15
                Tak, ale co do gotowania tych puszek - gdzieś słyszałam, że puszka podczas gotowania może strzelić. Wtedy zapewne jest trochę do sprzątania :)
                • linn_linn Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 08.04.12, 12:10
                  Tez sie balam... Na forum jest mnostwo historii o gotowaniu puszki. Trzeba zachowac pewne zasady: musi byc przykryta woda, na malutkim ogniu, nie wyjmowac i nie otwierac gorzacej. Zaczekac, az ostygnie.
                  Przy okazju: niektorych puszek nie wolno gotowac:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,77,18886931,,na_puszce_skondensowanego_mleka_.html?v=2
                  Komus wybuchlo, ale zostalo zapomniane.
                  forum.gazeta.pl/forum/w,77,39913388,,Mazurek_kajmakowy_z_mleka_w_proszku.html?v=2
          • Gość: kuchareczka masa Bakallandu dla mnie super! IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.12, 12:10
            Dziewczyny, ja zupełnie nie rozumiem skąd te opinie. Zawsze stosuje gotową masę krówkowa Bakallandu i nigdy nie miałam z nią problemu. Kiedyś próbowałam jeszcze innych, ale ta jest dla mnie bez porównania lepsza.
        • Gość: agniesia Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.adsl.alicedsl.de 08.04.12, 13:15
          tez ta mase kupilam i wyladowala w koszu a na ciasto rozpuszczalam krowki w smietance. czekoladowa smakuje jakos dziwnie chemiczne ale na pewno czekolady w niej nie czuc

masa z gostynia to chyba mleko i cukier. te z helio i z bakallandu to cukier, woda, mleko w proszku i chyba cos jeszcze.
        • annjen Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 11.04.12, 18:49
          ja kupiłam to samo, bo w sklepie nie było innej. obrzydlistwo, poza dziwnym smakiem spalenizny ma taki posmak, jakby dodano do niej surową mąkę ziemniaczaną. robiąc krem dodałam jej tylko mniej niż pół puszki, choć zawsze dodaję całą i jakoś na szczęście ten podły smak nie był wyczuwalny.
          • Gość: kaśkaM bardzo fajna gotowa masa Bakalland IP: 83.238.118.* 13.04.12, 12:21
            A jak dla mnie to tylko Bakalland robi najlepsze masy. Sama nie zrobiłam lepszej, choć uważam, że na ciastach sie znam :)
            • annjen Re: bardzo fajna gotowa masa Bakalland 14.04.12, 19:51
              ale ja napisałam o masie Helio. Bakalland jest całkiem znośny.
        • Gość: Katja Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.13, 20:31
          Też kupiłam Helio i żałuje. Nie chodzi o smak ( bo ten akurat dla mnie jest ok ) ale o to, że jest w niej mnóstwo paskudnych bryłek cukru. Tak samo keidys trafiłam z Bakallandem. Jednak lepiej nie byc wygodnickim i ugotowac swój własny kajmak.
    • mhr2 sprawdzac cos przed swietami? 08.04.12, 11:02
      Gość portalu: ankha napisał(a):

>
      > Ostrzegam kupilam 2puszki i wyrzucilam, nigdy wiecej!
      > .Niechcialo mi sie gotowac mleka skondensowanego na mazurek i kupilam to swinst
      > wo zachwalane przez innych.
      > musialam kupic i ugotować mleko ale teraz jest pyszny mazurek

to nie ma sensu,
      • jop Re: sprawdzac cos przed swietami? 08.04.12, 12:02
        Czy możesz choć raz, z okazji Świąt, zamknąć się i nie odzywać w temacie, w którym nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia?

Masy krówkowe z Bakallandu kupowałam dawniej i były OK., więc ja osobiście niczego nowego nie testowałam.
        • Gość: myszka dla mnie tez ok IP: *.home.aster.pl 13.04.12, 12:36
          Ja tez kupuje masę Bakallandu i dla mnie tez jest super.
          Niczego dziwnego w niej nie zauważyłam, a wręcz przeciwnie cała rodzinka zajada się waflami przekładanymi masą krówkową :) Polecam dla każdego łasucha! :D
    • jop Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 08.04.12, 11:59
      Potwierdzam - też to kupiłam i nigdy więcej, co za syf, grudki cukru, podchodzi jakąś wodą, w ogóle nie skleja wafli - po całym dniu w lodówce nadal się rozłażą.
      • Gość: cla Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 21:19
        przyłączam się do opinii autorki wątku - masa jest ohydna.
        Myślałam, że oszczędzę sobie czasu ( i gazu do gotowania ), ale wracam do gotowania puszki Już nigdy tego świństwa nie kupię.
    • anette444 Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 09.04.12, 08:36
      Też się kiedyś nacięłam, ale w tym roku udało mi się kupić rewelacyjny kajmak, więc się dzielę: jest to wyrób spółdzielni mleczarskiej w Gostyniu; to jest Wielkopolska, więc nie wiem czy do dostania w innych regionach. Puszka ma kolory beżowo-kremowe, napis "Mleko słodzone gotowane, gotowa masa". Jest naprawdę bardzo dobra, dokładnie taka jak po gotowaniu skondensowanego mleka. Nawet moja mama, choć też już uprzedzona do puszkowego kajmaku, stwierdziła, że ten jest pyszny i zapisała sobie producenta, żeby wiedzieć na przyszłość.

• Gość: agniesia Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.adsl.alicedsl.de 09.04.12, 11:05
        bo ta masa z gostynia sklada sie tylko z mleka i cukru.
        ja juz wiem ze trzeba patrzyc na sklad i wlasciwie kazda w ktorej sa tylko te 2 skladniki jest dobra.
        te z mleka w proszku maja jakies dodatki, emulgatory i inny sposob produkcji - bo chyba inaczej robi sie mase z mleka w proszku a inaczej z takiego zwyklego.
        • baba-baba Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 09.04.12, 13:01
          Też chciałam kupic ale stwierdziłam,że jak ciasto krówkę robię pierwszy raz i do tego jeszcze zacznę testowac nową masę to zbyt wiele "szczęścia" na raz przy 10 ciu gościach:)
        • momas Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 10.04.12, 16:26
          Gostyń rozprzestrzenil sie bardzo (i dobrze, bo warto)
          On "od zawsze" robi mleko skondensowane w puszkach (i slodzone i nie slodzone).
          Mase "krówkową" dluzej trzymaja w pasteryzatorach :) (czay jak tam sie to zwie..)
          I dlatego jest dobra, bo nie rozni sie skladem od mleka z ktorego w domu , zwykle robilo sie kajmak:)
          Firma godna polecenia :)

(nie, nie mam zadnego interesu w reklamowaniu ich :) )
      • Gość: ag_79 Masa z Gostynia IP: *.elk.mm.pl 10.04.12, 13:43
        Potwierdzam, ta gotowa masa z Gostynia jest super - kupiłam pierwszy raz na mazurek i wyszedł pyszny.
        Wcześniej miałam te odradzane przez Was masy kajmakowe, ale były smaczne (orzechowa bodajże)...
        • Gość: Zuza też nie polecam BLE BLE BLE IP: 194.181.198.* 10.04.12, 15:41
          Też mocno się zawiodłam na tych masach, zwłaszcza smakowych. Pełno w nich grudek, smak dziwny. Dwa miesiące temu wróciłam do gotowania mleka skondensowanego w puszkach. Ugotowałam od razu dwie, drugą zużyłam po miesiacu i też była w porządku.
          • pluskotka Re: Markomilk 10.04.12, 18:37
            Ja masę krówkową kupiłam z firmy Markomilk i mój pierwszy w życiu mazurek bardzo nam smakował. Mój dziadek kupuje ją do sklejania wafli i też sobie chwali.
            • Gość: Teresa Re: Markomilk IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 19:11
              Jak każdą żywność, tak i tę masę można reklamować. Gdyby każdy nabywca tego pożal się Boże produktu tak zrobił, to może producent by się "ocknął", a tak bubel będzie nadal wypuszczany na rynek. Inna sprawa, że ja już tej masy krówkowej nie kupię.
              • Gość: ankha Re: Markomilk IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.12, 20:35
                Do stwierdzenia i potwierdzenia jakosci produktu nie jest klient i jego reklamacja, a dział jakości w każdej firmie DZIAŁ JAKOŚCI......widac ze badania organoleptyczne nie bardzo im wychodzą....
    • Gość: eM. Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.toya.net.pl 11.04.12, 20:17
      Hm, może cała partia im nie wyszła? Przyznaję, że kupiłam pierwszy raz w życiu, na okoliczność tortu bezowego, zwykłą kajmakową z Bakallandu, i była ok. Żadnych grudek, smak mocno słodki bez naleciałości. Tą z Gostynia znajomi użyli do domowego likieru, też nie narzekali.
      • Gość: Ankha Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.12, 20:56
        Być może nie znasz właściwego smaku masy krówkowej takiej z mleka gotowanego osobiscie w garnku przez 2 godzinki i dlatego nie wyczułas specyficznego posmaku Bakallandu( bo tylko tę podkusiło mnie kupić i wywaliłam w kosz!) Albo trafiłas na partie o poprawionym składzie?
        pozdrawiam.
      • Gość: lula Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.159.29.98.static.crowley.pl 13.04.12, 09:54
        ja kilka razy kupiłam ją do wafli i była ok . dziwne, może to kwestia przechowywania w sklepach że jakość jest raz dobra a raz zła. dla mnie te masy są bardzo podobne ale głównie używam tej z bakallandu i jest ok.
    • Gość: AnkaKw Re: Kupuje się gotowca a potem ostrzega. IP: *.ennet.pl 12.04.12, 13:49
      Powiem Wam że ja właśnie taką masę zareklamowałam u producenta.
      Było to na jesieni ubiegłego roku.
      Zakupiona masa była "chrupiąca" i mocno scukrzona.Pomimo że na puszce był napis "produkt może ulec scukrzeniu" ja reklamowałam.
      Otrzymałam bardzo miłą odpowiedź oraz paczkę pełną bakalii wraz z przeprosinami.
      Ale to było kilka miesięcy temu.Nie wiem czy ta partia chrupiącej masy była tak duża że rozeszła się po całym kraju czy po prostu producent nadal wypuszcza na rynek bubel?
      Reklamujcie.
      • linn_linn Re: Kupuje się gotowca a potem ostrzega. 12.04.12, 14:12
        Moze po prostu usiedli na laurach:
        www.bakalland.pl/poznaj-nas/nagrody/certyfikat-dobry-produkt-wybor-ekspertow-dla-masy-krowkowej-bakalland,,172.html
    • Gość: rozalia moja ulbiona :) IP: *.itsa.net.pl 13.04.12, 10:49
      A ja masę krówkową Bakallandu kupuję często – uwielbiam eksperymentować w kuchni i przyznam, że nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Jest smaczna, dobrze się rozprowadza, nie ma w niej żadnych grudek i w dalszym ciągu będę jej używać. Wielu z Was wspomniało, że kupiło ją z polecenia więc w swojej opinii nie jestem sama.
      • linn_linn Re: moja ulbiona :) 13.04.12, 12:33
        Nie tylko z polecenia. Niektorzy kupowali, byli zadowoleni, a narzekaja na mase kupiona ostatnio. Widocznie cos sie zmienilo.
        • Gość: myszka Re: moja ulbiona :) IP: *.home.aster.pl 13.04.12, 12:39
          Ale na przykład ja masę kupowalam ostatnio na Święta WIelkanocne i była ok. Może to faktycznie kwestia przechowywania.... sama nie wiem. Ja nie zauważyłam w niej nic złego. Dla mnie i znajomych to hit na spotkania :)
      • paula.anna Re: moja ulbiona :) 14.04.12, 08:50
        Wpadłam tu przypadkiem, pisze pierwszy raz.
        MUSIAŁAM wystąpić w obronie masy krówkowej z bakallandu ;)
        Przed świętami kupiłam najpierw helio- i to był syf (wg mnie oczywiście)- grudki, kwaśno-gorzki posmak, smak daleki od krówkowego itp.
        Z bakallandu były ok- kokosową zjadłam po świętach samą, kajmakowa poszła do mazurka. I żeby nie było wątpliwości- znam smak gotowanego słodzonego mleka skondensowanego, bardzo dobrze znam :)
        Aha, kupowałam bakalland w biedronce, może to ma znaczenie?
        • Gość: ankha Re: moja ulbiona :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.12, 22:10
          No mój nieszczęsny pochodził własnie z biedronki.Co puszka to jnaczej jak się okazuje...
          • linn_linn Re: moja ulbiona :) 15.04.12, 09:20
            Byloby lepiej podawac date produkcji albo numer. Jakas partia mogla sie nie udac i miejsce zakupu nie ma raczej znaczenia.
        • Gość: mk Re: moja ulbiona :) IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.13, 16:52
          Ani Bakalland ani Helio nie mają prawa się równać Gostyniowi, bo są robione z mleka w proszku! Widzę, że wspomniany Markomilk ma skład jak Gostyń - jeżeli będę miała okazję to go chętnie wypróbuję.
          Takie syfy z proszku nie powinny w ogóle stać na półce... Nie bez powodu dwie lepsze firmy używają nazwy "kajmak", bo nie muszą oszukiwać klienta.
    • Gość: Adi Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.12, 11:56
      Gdzie się podziała ta polska zdrowa żywność. Unijna żywność jest wstrętna i szkodliwa dla zdrowia. Zamiast mleka sprzedają białą zawiesinę chemiczną, Ja mam tylko swojskie wyroby, swojskie mięso i wędliny bo to ze sklepów i marketów jest ohydne. Czym oni to wędzą ? kolor mięsa różowy ale sama sól, saletra i jakaś konserwanty rakotwórcze.
    • Gość: Maud Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.12, 18:47
      Witajcie, wyskoczył mi ten wątek po wpisaniu w google "masa kajmakowa helio jest ohydna". Kupiłam to dziadostwo w Carrefourze mając nadzieję na pyszności, a tu taki zonk. Masa ma smak KWAŚNY, do kajmaku nie podobny, do mleka zresztą też nie. Na opakowaniu powinno być "produkt krówkopodobny". Jestem wściekła jak nie wiem. Bakallandu nie jadłam, bo nie znalazłam (może i dobrze), ale widziałam Markomilk i mam pytanie, czy ktoś może polecić tę firmę, bo nie chcę znów ryzykować.
      • Gość: dumna mama Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.skynet.net.pl 28.06.12, 10:55
        czesc dziewczyny,
        po pierwsze chcialam sie pochwalic ze moje malenstwo konczy wlasnie pierwsza klase. szok jak ten czas szybko leci. na dobry poczatek jego pierwszych zasluzonych wakacji postanowilam mu wlasnie zrobic rogaliki z masa krowkowa, bo szybko, pysznie i przyjemnie. moj uczen je uwielbia i dzieki nim mam cos a la wlasnej roboty rogaliki 7 day's :) no i wlasnie - nie przychlam sie do niektorych komentarzy. moim zdaniem helio jest wlasnie OK, wiec ciesze sie ze pojawily sie ostatnio w moim carrefourze. odnosnie markomilka - nie wiem, nie jadlam. co do helio to mi pasuje. polecily mi ja dziewczyny na innym forum jak szukalam pomyslu na szybkie i proste "cos" na gwiazdke, a na to ze jest kwasna w zyciu bym nie wpadla. no ale coz - kazdy ma swoj smak wiec najlepiej byloby pewnie zeby kazdy robil po swojemu. szkoda tylko ze nie ma na to czasu, wiec niezdecydowanym i zabieganym polecam
      • Gość: Maud Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.13, 16:46
        Ponieważ byłam zniesmaczona tym z helio (się nacięłam), teraz z kolei zareklamuję (za darmo:) najpyszniejszy kajmak jaki właśnie zjadłam:) o smaku prawdziwie kajmakowym:))
        Dziś mama podarowała mi "kajmak tradycyjny" produkcji benedyktyńskiej. Jest taki jak kajmak być powinien, bez żadnych dziwnych posmaków. Jest w szklanym słoiku i jest po prostu przepyszny - w ciągu godziny ubyło pół słoika, bo wyjadamy go łyżkami.
        Mama kupiła go w sklepie stacjonarnym.
        • squirk Re: Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl 11.04.13, 16:50
          Gość portalu: Maud napisał(a):

> Ponieważ byłam zniesmaczona tym z helio (się nacięłam), teraz z kolei zareklamu
          > ję (za darmo:) najpyszniejszy kajmak jaki właśnie zjadłam:) o smaku prawdziwie
          > kajmakowym:))
          > Dziś mama podarowała mi "kajmak tradycyjny" produkcji benedyktyńskiej.

natemat.pl/4923,benedyktyni-grzesza-klamstwem-klasztorne-produkty-wprost-ze-zwyklej-fabryki ja podziękuję, mam silną alergię na ściemę.
          :-)
          • Gość: Maud Re: Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl IP: *.xdsl.centertel.pl 12.04.13, 10:14
            Wiesz co , też nie lubię ściemy. Kiedyś kupiłam u nich szampony - dopiero w domu przeczytałam na opakowaniu, że robi je dla nich bodajże Farmona (nie pamiętam czy była nazwa firmy, czy tylko adres, po którym rozpoznałam firmę), a ponieważ te benedyktyńskie wychodzą drożej, a poza tym nie widać różnicy, więc kupuję oryginały F.
            Natomiast tylko u nich spotkałam się z Eliksirem na wzmocnienie włosów - i bardzo go sobie chwalę.

Wracając do wątku - kajmak benedyktyński jest zwyczajnie bardzo dobry i dlatego go polecam; poza tym cena nie jest zawyżona i jest ładnie opakowany. Na etykiecie jest nazwa firmy, która go wyprodukowała: POLDER Sp. z o. o. z Łysomic. Jeśli uda się komuś trafić na oryginał tej firmy, to pewnie też się nie zawiedzie. Naprawdę dobry kajmak - bez ściemy:)
            • bene_gesserit Re: Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl 12.04.13, 12:04
              Można więc pewnie ominąć sprytnych braciszków i kupić kajmak bezpośrednio u producenta (albo u niego dowiedzieć sie, gdzie sprzedają w detalu). Rzeczywiście, wygląda bardzo fajnie, a skład jest bez ściemy: www.polder.biz.pl/pl/produkty_14,20_Kajmaki.html
              • Gość: id5 Re: Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl IP: *.31.39.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.15, 08:49
                Właśnie kupiłam zachwalany tu kajmak z Polder i jest niezbyt smaczny - za ciemny i za gorzki. Bakkaland wiele lepszy jak dla mnie.
                • bene_gesserit Re: Kajmak tradycyjny - Benedicte.pl 18.03.15, 19:34
                  A co, już pozbyliście się tego żużlu ze składu i twoim zadaniem jest ogłosić to światu, tak?
                  Cusz, pogratulować.
    • alcea3 Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 31.03.13, 09:08
      POtwierdzam masa krówkowa z Bakallandu jest obrzydliwa...

Jest jeszcze innej firmy i tamta jest pyszna kremowa, wcale nie trzeba gotowac mleka.
    • Gość: anka Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.giga-komputer.pl 01.04.13, 09:43
      też nie chcę więcej z bakallandu.W masie jest mnóstwo mniejszych i większych grudek, myślałam ,że to zbrylony cukier.
      Rozgrzalam , myśałam ,że się rozpuszczą , nic z tego .Próbowałam rozgryżć i nie jest to słodkie, smakuje jak piasek albo szkło.
      Nikt nie chce jeść ciasta z tą masą
      • bene_gesserit Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 11.04.13, 16:57
        Kajmak z Biedry - nazwa podobna do Bakalland, ale nieco inna, objawy dokładnie te same: kajmak zcukrzony i parszywy, do tego przedziwny czarny żużel, smakujący jak żużel. Jeden raz się poleniłam i kupiłam gotowy, mam nauczkę - nigdy więcej.
        • Gość: Zbyszek Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 07:26
          Masa "krówkowa" z Biedro. Jako podstawowy składnik likieru (zamiast uciążliwego gotowania mleka w puszce. Skutek - tragedia i zmarnowany alkohol. Do tej pory nie rozumiem jak można tak wrabiać ludzi. Fu
    • Gość: gość Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 21:03
      tylko idiota da się nabrać i kupi cokolwiek od spamera wysyłającego na fora nachalne trolle,szukaj naiwniaków gdzie indziej,spam to największe dno i wstyd dla firmy
    • Gość: Agnieszka bakalino z biedronki IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.14, 00:24
      fakt w grudniu zakupiłam mase kajmakowa w biedronce firmy bakalino,masa scukrzona z grudkami zrobiłam z niej ciasto 3 bit,goście te grudki wyjmowali z ust krzywiąc sie..nigdy wiecej takiego zakupu
    • mvszka Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 02.02.14, 19:59
      ale makowa jest pyszna- zjadłam całą puszkę ;)
    • Gość: Monka. Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan IP: *.opera-mini.net 04.02.14, 11:27
      Ludzie . Tej masy krówkowej z bakallandu sie nie Gotuje . Po otwarci i dokładnym wymieszani jest gotowa bo użycia . A przez gotowanie tylko to spieprzyliście -.- .
    • Gość: m Nie gotowałem tego "kajmaku" a grudy szklano- IP: *.xdsl.centertel.pl 20.05.14, 13:43
      -piaskowe są.Ohyda.
      Puszka kupiona pod koniec 2013r data przydatności do 10.2014
      NIGDY WIĘCEJ.
      Kwaśne (serwatka), szklane-ciekawe z czego to, bo raczej nie z cukru?
      Zna się ktoś na chemii? To jakaś sól, tylko niesłona :) czyli nie NaCl
    • anikssa Re: OStrzegam -Obrzydliwa masa krowowa z bakallan 17.03.15, 09:44
      i ja się kiedyś na nią nacięłam! wcześniej kupiłam w tesco jakąś inną i była dobra, ale niestety nie zapamiętałam firmy i później nie kojarzyłam co to było, wzięłam bakaland myśląc,że to dobra firma, a tu taki zawód... :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka