Dodaj do ulubionych

Dzisiejszy Masterchef

02.09.12, 20:58
Jakieś komentarze?
Mój jest taki, że wygląda mi na to, że całość jest ściśle reżyserowana, a jurorzy mają chyba słuchawkę w uchu i ktoś im mówi, na kogo mają głosować. Głosują na "ciekawych" ludzi, a nie na tych, którzy potrafią gotować. Gdybym panierowanego schaboszczaka im podał, ale na głowę włożył czapkę świętego Mikołaja, pewnie miałbym spore szanse.
Dania mało ciekawe, nic azjatyckiego, polska kuchnia restauracyjna lub wręcz domowa. Błe.
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 21:28
      A gdzie i kiedy to-to "leci"?
      • Gość: beata_ Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 22:14
        Leciało... teraz możesz obejrzeć tu:

tvnplayer.pl/programy-online/masterchef-odcinki,996/odcinek-1,S00E01,14716.html
        • felinecaline Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 22:25
          Niestety, tam nie moge ze wzgledu na "zagranicznosc"
          • Gość: beata_ Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 22:34
            No to nie wiem... ściągnąć się tego w prosty sposób chyba nie da...
          • a74-7 Re: Dzisiejszy Masterchef 04.09.12, 14:52
            nastepny masterchef bedzie 8 wrzesnia sobota 11.40 na TVN
            i zdaje sie powtorka w niedziele o 18tej TVN
    • bene_gesserit Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 21:45
      Ja mam przykre wrażenie, że wybrano już osobę, która wygra. W tym odcinku prezentowano ją jako ostatnią.

Poza tym - drażniła mnie ilość patosu w wypowiedziach uczestników oraz wyraźne wzorowanie się na amerykańskiej wersji formatu, z wyraznym podziałem na role (MG jest Ramsayem, Francuz tym chudym, wiecznie wkurzonym gosciem, a ta słodka jak miód w cukrze pani - tym duzym gośćiem w okularkach). Ale nic innego się nie spodziewałam.
    • Gość: gościu Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 22:13
      Mi się podobała ta pani ze śląska. Nie odważyłbym się gadać do nich nazw potraw po śląsku. Gotować pewno nie umiała ale przynajmniej nie było nudno ;)
      • moriax Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 23:29
        to samo pomyślałam - wybierają kogoś, kto zapewni oglądalność - nawet MG się wygadała o co chodzi : białe zęby ;)
        no patosuje ta Ania Starmach czy jakoś tak ;)
        a mnie ta śląska Pani niesamowicie irytowała...Chyba przeczytała jakiś poradnik jak się wyróżnić: gadać non stop , chyba miało być, że taka pewna siebie i waleczna - wg mnie irytująca i niezbyt rozgarnięta
        • felinecaline Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 23:33
          Czyzby to byla owa pani od nagrobkow z "ugotowanych", ktora zaserwowala w tamtym programie ociekajaca tluszczem kaszanke? Sporo lat mieszkalam na Slasku, ale w moim srodowisku takiego czegos nikt by nie tknal.
          • Gość: beata_ Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 23:45
            Nie, nie ta :D
      • vivyan Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 17:41
        A mnie się ta pani BARDZO nie podobała. Strasznie irytująca osoba no ale może to tylko niekorzystne pierwsze wrażenie? Zobaczymy. A, i to nie chodzi o to że ze Śląska, bo ja też stamtąd. :)
    • joanna-olga Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 23:39
      A co jest "błe" w kuchni domowej i dlaczego w Europie trzeba promować kuchnię azjatycką?
      • pawel_zet Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 07:21
        Bo polska kuchnia domowa jest nudna jak flaki z olejem. Kilka dań na krzyż w podobnym do siebie stylu. Polska restauracyjna też zresztą wygląda kiepsko. Wszystko leci z tego samego kopyta. Szczyty wyrafinowania to polędwiczki wieprzowe w sosie z miodem czy z owocami (tak jak w we wczorajszym programie).
        Niekoniecznie musiałaby być kuchnia azjatycka. Mogłaby być meksykańska lub śródziemnomorska. Coś, co by pokazało, że ma się jakieś obycie w kuchni światowej.
        Poza tym w tym programie nie chodzi o promowanie jakiejkolwiek kuchni, ale o oglądalność. Polacy są kulinarnie słabo obyci (inaczej niż Amerykanie) i pokazywanie im zagranicznych dziwactw odstraszyłoby widownię. Myślę, że program będzie nudny i okropnie przewidywalny, kopiując amerykańską kliszę pod polskie warunki. Świadczy też o tym dobór jurorów. Do uwag bene gesserit dodam, że gdyby chodziło o dobre gotowanie, zamiast MG powinni wziąć do programu Pascala, którego można nie lubić na wizji, ale który przynajmniej ma jakieś kulinarne światowe obycie.
        • Gość: wuwu Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 07:29
          Nie chcę być złośliwa ale jeżeli dla Ciebie polska, domowa kuchnia jest nudna jak flaki. To po pierwsze dobrych flaków nie jadłeś, a to że znasz kilka potraw na krzyż i to podobnie robionych to jest tylko i wyłącznie Twój problem.
          Poszerz horyzonty.

A program do bólu sztuczny, nie podoba mi się kompletnie jury. Pani Starmach nie lubię, a pani Gessler już mi się nomen omen przejadła.
          • pawel_zet Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 08:00
            Gratuluję ekspertyzy w zakresie polskiej kuchni domowej i związanych z tym horyzontów, które mi nie są dane.
            • kosmopolitesiorbut Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 17:59
              pawel_zet napisał:

> Gratuluję ekspertyzy w zakresie polskiej kuchni domowej i związanych z tym hory
              > zontów, które mi nie są dane.

Ooooo! To! To!
              Masz do myślenia: ciszka, ciupka z grochem, gulasz flisacki, kotlet odbijany po łęczycku, kotlet po jeżewsku, kwasówka lin po swadersku, małdrzyki krakowskie, pokuczaj - to tylko kilka dań kuchni tradycyjnej polskiej i regionalnej. Poucz się trochę, mógłbym tak wymieniać do rana ale w odróżnieniu od Ciebie wiem o czym piszę.
              • Gość: wuwu Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 19:42
                Ja przyznam jestem bardzo zaskoczona jak można pisać o kuchni polskiej, że jest nudna. Świadczy to naprawdę tylko i wyłącznie o braku znajomości naszej kuchni.
                Szkoda, że ludzie nie potrafią docenić i wykorzystać tego, co mają pod ręką, szukają szczęścia gdzieś daleko.

paweł zet dla Ciebie pewnie trawnik zawsze bardziej zielony u sąsiada? :)
                • beata_ Bo Paweł jest z frankcji tych,... 03.09.12, 20:12
                  ... dla których poslak kuchnia to właśnie tylko schabowy (panierowany) z kapustą, rosół i kompot... ewentualnie jeszcze bigos i golonka... i nic więcej :-)

• bucefal_macedonski Re: Dzisiejszy Masterchef 06.09.12, 10:46
                > Masz do myślenia: ciszka, ciupka z grochem, gulasz flisacki, kotlet odbijany po
                > łęczycku, kotlet po jeżewsku, kwasówka lin po swadersku, małdrzyki krakowskie,

A do tego ziemniaczki po konińsku, pyrki otwockie, pierogi hetmańskie polne i kartofelki spode samiuśkich Tater, hej!

Gotowane, albo smażone. Wieprzowe, albo wieprzowe. Czeciej opcji ni ma.
    • beverly1985 Re: Dzisiejszy Masterchef 02.09.12, 23:46
      Nudne jak flaki z olejem, a ta pani- sedzia w długich kolczykach irytowala mnie wyjatkowo. nie wiem, po co pokazywac z takim namaszczeniem sceny, gdzie po kolei 3 sędziów odcina kawalek mięsa, wkłada go do ust, robi mine i siada na miejscu.
      A Gesslerowej nie znoszę.

Mam za to nadzieję, ze powstanie polska wersja Hell's kitchen. Oby bez Magdy Gessler.
      • maniaczytania Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 10:46
        everly1985 napisała:

> Nudne jak flaki z olejem, a ta pani- sedzia w długich kolczykach irytowala mnie wyjatkowo.

Rzeczywiscie nudne, ale chyba tak samo jest tez w zagranicznych wersjach na tym etapie.

> nie wiem, po co pokazywac z takim namaszczeniem sceny, gdzie po kolei 3 sędziów odcina kawalek mięsa, wkłada go do ust, robi mine i siada na miejscu.

A to tez jest dokladna kalka z wersji amerykanskiej chociazby, straszliwie denerwujace to jest i malo przyjemne do ogladania.

A tak ogolnie to na tym etapie trudno cos wiecej powiedziec. Moze rozkreci sie, jak przejdzie do konkretnych zadan. A to, ze juz w pierwszych odcinkach wybieraja kilka osob z historia majaca lzy wycisnac, nie znaczy, ze wiadomo kto wygra ;)
    • feel_good_inc Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 09:17
      pawel_zet napisał:
      > Jakieś komentarze?

Co tu komentować. Wyglądało toto dokładnie jak kolejny odcinek gwiazd co śpiewają na lodzie czy innego ścierwa.

> Mój jest taki, że wygląda mi na to, że całość jest ściśle reżyserowana, a juror
      > zy mają chyba słuchawkę w uchu i ktoś im mówi, na kogo mają głosować. Głosują n
      > a "ciekawych" ludzi, a nie na tych, którzy potrafią gotować.

Też mnie trochę ciekawi, jak wybór kandydatów ma się do smaku ugotowanych przez nich potraw, ale nie na tyle, żeby to jeszcze kiedykolwiek obejrzeć.

> Gdybym panierowane
      > go schaboszczaka im podał, ale na głowę włożył czapkę świętego Mikołaja, pewnie
      > miałbym spore szanse.

Co jest złego w panierowanym schaboszczaku? Poza tym, że mało kto umie go dobrze zrobić?

> Dania mało ciekawe, nic azjatyckiego, polska kuchnia restauracyjna lub wręcz do
      > mowa. Błe.

A po cholerę jeszcze kuchnia azjatycka? Już europejska jest dostatecznie zróżnicowana, by parę ciekawych potraw przyrządzić.
    • Gość: Ada Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.wolowin-pl0010.slb.com 03.09.12, 09:27
      Masz 100% racje. Niepowodzeniem zakonczyla sie moja proba prezentacji czegos innego a dodatkowo powiem ze wszyscy znajomi chwala moja kuchnie wszedzie
    • zia86 Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 10:43
      A mnie się podobało, wiadomo, że jest to bardziej program rozrywkowy niż kulinarny ale oglądałam z przyjemnością.
      MG lubię, ten francuz fajny, nie wiem tylko kto to jest ta ładna dziewczyna w jury, była odrobinkę sztuczna ale może potem się wyrobi.
      Uczestnicy ciekawi, podobał mi się ten judoka i ta dziewczyna z kolorowymi paznokciami(szkoda, że jej danie się nie obroniło), pani ze Śląska irytująca dla mnie, o i jeszcze fajna była ta pani z Niemiec z mężem prawnikiem. Oprócz uczestników zaciekawiły mnie też niektóre potrawy, nie wiem czy gdzieś na stronie można znaleźć przepisy?
      Trochę rozwleczony moment próbowania ale rozumiem, że takie wymagania formatu są, jednak myślę, że bardziej atrakcyjne będą późniejsze zmagania uczestników. :)
      • Gość: GMK Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 11:52
        Sama nie wiem, czy program był emocjonalnie tani, czy tylko tak fatalnie tylko zmontowany. Widz odnosił wrażenie, że najważniejsza była historyjka , a nie dania poddane ocenie. Smaku dań TV nie przekaże, emocje owszem. Jedna z pań prowadzących reklamująca się jako "kobieta renesansu" z zastrzeżeniem, że nie śpiewa powinna raczej już śpiewać a nie krygować się na pseudopsychologiczne wkręty. Nie po raz pierwszy zresztą. I tak jak poprzedni niedzielny program taneczny nie był dla tancerzy tak, moim zdaniem, obecny program kulinarny nie jest dla prawdziwych fanów kuchni. To taniutka rozrywka rozpisana na niedzielne wieczory...Z przesłaniem oczywiście.
        • bene_gesserit Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 20:52
          To schemat znany z innych produkcji formatów TVN. Realizatorzy najbardziej kochali kandydatów na gwiazdy - kulinarne, taneczne, spiewacze, jakiekolwiek inne - które miały za sobą tragedię. Na pniu sprzedają się sieroty, które od piątego roku życia utrzymują ośmioro rodzeństwa, ciężkie choroby, wypadki w przeszłości czy coś w tym stylu, a jak do tego są ładne czy przystojni, to kamera szaleje.
    • pawel_zet Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 12:22
      Polska kuchnia domowa jaka jest, to można zobaczyć na jadłospisie baru mlecznego. I przekonać się wlasnousznie - wystarczy pójść w sobotę po południu na blokowisko i posłuchać równomiernych uderzeń tłuczka bijącego mięso. Amerykanie mają wielokulturowe społeczeństwo i dlatego biorą chińskie żarcie na wynos i żrą meksykańskie tacos w fastfoodzie. To nie jest żadne wykwintne żarcie, ale i tak więcej wiedzą o różnorodności smaków kuchni światowej niż typowy Polak, który - jak mój osobisty szef - w wietnamskim bistro zamawia panierowany filter z piersi z frytkami.
      A o moim wacku nie mam zamiaru rozprawiać na tym forum, bo zupy nim nie mieszam. Mój wacek, moja sprawa.
      • kosmopolitesiorbut Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 13:04
        pawel_zet napisał:

> Polska kuchnia domowa jaka jest, to można zobaczyć na jadłospisie baru mleczneg
        > o. I przekonać się wlasnousznie.
        Tak. A jakie są domowe ubikacje sprawdzamy chodząc do Toy-Toyek.
        Wypowiadasz się publicznie na forum publicznym, więc nie Twoja sprawa.
      • andziulindzia Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 22:56
        pawel_zet napisał:

Amerykanie mają
        > wielokulturowe społeczeństwo i dlatego biorą chińskie żarcie na wynos i żrą me
        > ksykańskie tacos w fastfoodzie.

Przepraszam, ale dzięki jedzeniu fast foodów, nawet jeśli nazywają się tacos, nikt nie pozna smaków kuchni meksykańskiej. Tak samo jak nie pozna się kuchni angielskiej jedząc rybę z frytkami na wynos.
        O znajomości kuchni innych krajów przez Amerykanów można było się przekonać nawet w jednym z odcinków amerykańskiego Master Chef gdy w ramach zadania mieli przygotowanie dania kuchni francuskiej. Może ze dwóch zawodników miało jakiś pomysł, reszta otwarcie się przyznała że nie maja pojęcia o tej kuchni po czym przygotowali głównie dania włoskie. Przecież to rzut beretem więc co za różnica...
    • pawel_zet Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 12:24
      PS. I oczywiście również gratuluję eksperckiej wiedzy w zakresie polskiej kuchni domowej. Zawsze fascynowało mnie zagadnienie, na ile sposobów można przyrządzić schabowego w panierce.
      • zia86 Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 12:34
        Parę pomysłów jest, można w panierce z parmezanem, orzechowej, po japońsku(w panko) itd. Ale co racja to racja, nasze domowa kuchnia jest dość jednowymiarowa. A ponieważ jako naród średnio jesteśmy na nowe smaki otwarci a i kraju wielokulturowego obecnie nie mamy(co przypominam nie jest naszą tradycją, bo Polska zawsze wielokulturowa była), więc i zapożyczeń z innych kuchni jak na lekarstwo.
      • kosmopolitesiorbut Re: Człecze - Twoja wiedza na temat polskiej kuch 03.09.12, 13:07
        pawel_zet napisał:

> PS. I oczywiście również gratuluję eksperckiej wiedzy w zakresie polskiej kuchn
        > i domowej. Zawsze fascynowało mnie zagadnienie, na ile sposobów można przyrządz
        > ić schabowego w panierce.

Żeby to jeszcze była kuchnia tylko i wyłączne polska a nie światowa...
    • Gość: Sonia Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.bredband.comhem.se 03.09.12, 12:39
      Bardzo lubie tego rodzaju programy i staram sie zawsze je ogladac poniewaz sama jestem kucharzem od wielu lat i interesuje sie nowosciami kulinarnymi.
      I dlatego sie wypowiem na temat wczorajszego programu:
      mdly, bez emocji, troche sztuczny i co najgorsze skopiowany z Ameryki co do cala, ale skopiowany przez gruba kalke.
      Nie wiem czy ktos ogladal pare tygodni temu program na TCL "Juniorzy gotuja"
      To byl program z dziecmi w wieku od 9-lat do 12-stu, ktore gotowaly przez pare tygodni w Australi. Ilez tam bylo emocji, smiechu, lez i jaka byla kulturalna walka to sie da opisac.
      A to co widzialam wczoraj? Takie cos z czyms takim. Sedziowie - MIERNOTA, zawodnicy - bez pomyslow i fantazji.
      Wniosek? Ktos chce zbic tylko kasiore i nic poza tym.
      • pietnacha40 Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 18:07
        mnie się podobało . Kolejna kalka ,ale mi to nie przeszkadza . Jeśli sprawdziła się gdzieś na świecie ,to dlaczego nie u nas ? ludzie bez polotu ? Oglądalam wersje zagraniczne - taki sam polot - jedni większy , inni bez . Jedni pajacują , inni biorą to śmiertelnie poważnie , jeszcze inni chcą się sprawdzić - i tutaj nie ma różnicy . Francuz mi się podoba , wszędobylska Magda nie przeszkadza ,ta trzecia - może być . Nie nudziłam się , chciałabym tak zrobić marchewkę ,jak ta młoda dziewczyna .
        • pawel_zet Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 19:28
          Technika jest kiepska. Wszyscy wiemy, że w programach tej klasy nie ma żadnego spontanu, wszystko jest wyreżyserowane, a o tym, kto przejdzie dalej, decyduje producent, a nie żadne jury składające się z odgrywających lepiej lub gorzej swoją rolę aktorów. Problem w tym, że w tej nowej TVN-owej kalce dobrze widać ten całkowity brak autentyczności. Pamiętam stare japońskie filmy sci-fi z lat 50-tych. Gdy leciała rakieta, to płomyk z tyłu odginał się do góry. Trzeba było dużo silnej woli, by uwierzyć w taką podróż kosmiczną. Tu jest to samo.
    • Gość: qqq Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:03
      Nie oglądałam zagranicznej wersji ale jak narazie nasza wydaje mi sie nudnawa.. Jakos mało dynamiki w tym programie, strasznie mi sie to ciagneło a za wiele nie pokazano.. Moze pozniej sie to jakso rozwinie..
    • marghe_72 Re: Dzisiejszy Masterchef 03.09.12, 23:46
      Myślałam, że będzie gorzej, poważnie.
      Na razie jestem na tak, chociaż z zastrzeżeniami:
      - zmienić panią MG i panią AS na zawodowców
      - wywalić wszelkie wstawki dotyczące chorego brata, zakochanego wujka czy bezrobotnej teściowej (niepotrzebne skreślić)
      - pokazywać JAK ludzie gotują a nie jak serwują potrawy
      - zmusić pana MM do picia kompotu ;D
      • coralin Re: Dzisiejszy Masterchef 08.09.12, 12:14
        Po tych zastrzeżeniach rada: zmienić stację. Dużym stacjom komercyjnym zależy na wysokiej oglądalności i nie robią niszowych programów.
    • Gość: qawa Re: Dzisiejszy Masterchef IP: 212.160.148.* 04.09.12, 11:49
      Dania mało ciekawe, nic azjatyckiego, polska kuchnia restauracyjna lub wręcz do
      > mowa. Błe.

hahaha
      cytat tygodnia
      sushi powinni krecic
      zajefajnie bedzie i zagryzac trawa cytrynowa

polska kuchnia przecie jest be
      wi to kazdy co na stolowkach zre

zenada koles
      zenada
    • ilonka001988 Re: Dzisiejszy Masterchef 04.09.12, 13:20
      Obejrzałam właśnie odcinek - powiedzmy że bardzo amatorsko uwielbiam gotowanie i coś tam potrafię ocenić. Dlatego byłam troszki napalona na polską wersję.

I sorry, ale gotowanie to tam jest chyba tylko na doczepkę. Nawet jak zagadywali tych kandydatów, to mogli zapytać się o coś kulinarnego, jaką kuchnię preferują, co jest ich specjalnością i tak dalej... a tu nic. W tle oczywiście chory braciszek, wypadki, tragedie i coś tam. Oceniający nawet jak się by znali na żarciu to i tak nic ciekawego nie powiedzą - bo nie o tym program.

Nawet dania niezbyt dokładnie były pokazane - żeby chociażby zobaczyć estetykę wykonania.

Może się rozkręci...?
    • kamilsakalus Re: Dzisiejszy Masterchef 04.09.12, 14:49
      sam myślałem nad tym, by się zgłosić do programu. Ale popytałem trochę i dałem sobie spokój. Z dwóch powodów: o przejściu wstępnych castingów nie decydowali kucharze z jury (inne jury niż w telewizji), a producent programu. A to oznacza ni mniej ni więcej, że generalnie trzeba być jakimś pajacem, mieć smutną historyjkę do opowiedzenia, czymś wzruszyć, a nie umieć gotować.
      Drugi powód to umowa licencyjna. TVN każe podpisać kwity, że ileś tam lat po wzięciu udziału w castingu, bez względu na wynik - nie można występować w żadnej telewizji.

A sam program jest moim zdaniem nudny i nie pomywa się do oryginału. Nie lubię Magdy Gessler, ale szanuję tę kobietę za charakter i osobowość. Druga kobieta z jury, pani Starmach (mogę mylić nazwisko, nie pamiętam) jest w jury chyba tylko i wyłącznie elementem scenografii, bo do powiedzenia nie ma nic. Jakby jej nie było, to widz by tego nie zauważył.
      Ten Francuz podobnie, jest w jury chyba tylko dlatego, że jest Francuzem. I TVN jedzie na skojarzeniu skoro Francuz, to francuska kuchnia, czyli dobra kuchnia.
    • floress Re: Dzisiejszy Masterchef 04.09.12, 22:57
      Komuś powiedzieli, że danie proste, bez fantazji, a to masterchef, więc wymagają. Innemu, że super, do takie domowe, zwyczajne jedzenie..
      Łzawe historie nigdy mnie nie kręciły.
      Magda Gessler taka jak zawsze, choć może nawet mniej jej jest niż w KR.
      Francuz prawie się nie wypowiadał. Przynajmniej tego nie zarejestrowałam.
      Ania Starmach doprowadzała mnie do szalu trzepotaniem rzęsami, słodkimi uśmiechami i brakiem merytorycznych uwag, za to nazywaniem co drugiego dania "pysznym".
      Typowo tefałenowska produkcja. Niestety.
      • Gość: pleple Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.12, 23:47
        cieszę się, że zauważyłeś tę niekonsekwencję
    • iin-ess Re: Dzisiejszy Masterchef 06.09.12, 13:56
      Mój komentarz:
      Jestem bardzo zawiedziona!
    • Gość: gość portalu cos normalnego, czego szukasz?, IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.12, 14:06
      pawel_zet napisał:

> Jakieś komentarze?

• kosmopolitesiorbut Re: cos normalnego, czego szukasz?, 06.09.12, 14:38
        Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> pawel_zet napisał:
        >
        > > Jakieś komentarze?
        Tak mhr - Twoje...
        • mhr2 przestan w koncu mnie podejzewac, bo to nudne 07.09.12, 10:52
          kosmopolitesiorbut napisał:

> Tak mhr - Twoje...
    • coralin Re: Dzisiejszy Masterchef 06.09.12, 21:32
      10 lat po pierwszych reality show w Polsce chyba większość już powinna wiedzieć, że w porze największej oglądalności puszcza się właśnie to, a nie programy ambitne, o walorach edukacyjnych. Na tyle lubię gotować, że lubię też obejrzeć Ugotowanych, Kuchenne rewolucje. Traktuję je jako programy rozrywkowe, a nie poważne edukacyjne. Gessler doceniam za rewolucje, jakie robi w polskiej mentalności kulinarnej.
      • pawel_zet Re: Dzisiejszy Masterchef 07.09.12, 15:16
        Heh, poszukałem trochę w przerwie w pracy w Internecie i okazuje się, że znaczna część uczestników programu to po prostu TVNowe "gwiazdki" dobrze znane z innych programów tej stacji. Ta, co płakała na widok Gessler, podobno była w Big Brother 3. Ten gość z zakładu pogrzebowego też już występował. W ogóle coraz bardziej wygląda to na starannie reżyserowany teatrzyk.
        • coralin Re: Dzisiejszy Masterchef 08.09.12, 12:16
          pawel_zet napisał:

W ogóle coraz bard
          > ziej wygląda to na starannie reżyserowany teatrzyk.

Bo tak jest.
          • marghe_72 Re: Dzisiejszy Masterchef 12.09.12, 00:32
            Zupełnie mnie nie interesuje kot ma zamek we Francji czy plantację oliwek we Włoszech..
            Zieeew

Ja chcę zobaczyć JAK ci ludzie gotują..
            • coralin Re: Dzisiejszy Masterchef 12.09.12, 21:25
              Ty, ja, parę innych osób chciałoby to zobaczyć, ale większość nie. Ludzie chcą show. Nie spodziewaj się w porze wysokiej oglądalności w stacji komercyjnej dla mas ambitnego programu kulinarnego.
              • a74-7 Re: Dzisiejszy Masterchef 12.09.12, 22:22
                najpierw jest show , ale w miare wykruszania sie showmanow czy showwomanow :-d
                zaczyna sie powazne gotowanie ,
                rozumiem ze w polskim show takie tez bedzie :-D
                Nalezy dac szanse !
                • Gość: gość Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 22:44
                  naprawdę ? to czemu poprzechodzily osoby takie jak modelka, czy dziewczyna od zielonych pantofli co to wyglądała jakby na rewie mody przyszla a nie na poważny program o gotowaniu. nie wspominając o innych, ktporzy mieli jakies dziwne wypadki i KONIECZNIE musieli o nich opowiadać w tv.
                  • beata_ Re: Dzisiejszy Masterchef 12.09.12, 23:20
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> naprawdę ? to czemu poprzechodzily osoby takie jak modelka, czy dziewczyna od
                    > zielonych pantofli co to wyglądała jakby na rewie mody przyszla a nie na poważny
                    > program o gotowaniu. nie wspominając o innych, ktporzy mieli jakies dziwne wypadki
                    > i KONIECZNIE musieli o nich opowiadać w tv.

A temu, żeby było "ciekawie" i "dramatycznie" na początku, i żeby część mogła odpaść po drodze :-)
                    Show must go on... gdzieś to już chyba pisałam...

Też jestem zdania, że dalej może być lepiej :-)
                    • Gość: gosc Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 08:57
                      dalej przeszli Ci, którzy wpuszczali do domu tvn i pokazywali swoich chorych braci, opowiadali o utracie węchu, wypadkach itp.
                      Wiem że to szoł, ja się tylko pytam retorycznie dlaczego te osoby opowiadaja o swoim prywatnym życiu. co mnie obchodzi, że ktos stracił węch albo uderzył się w lazience. Pytam się reotrycznie, bo te osoby przeszly i sie zaloze, ze przejda dalej. wiem co pisze.
                      • a74-7 Re: Dzisiejszy Masterchef 13.09.12, 10:12
                        gosciu patrz im sie na rece co robia z produktami
                        zamiast zajmowac sie pie...mi i gapic sie jakie maja buty i sluchac historii rodzinnych :-)
                        Oceniaj po gotowaniu :-D
                        Ogladajac brytyjski program pomedzil bys ze nie sa odpowiednio do studio ubrani czy dziwnie reaguja , a byli w srod nich ludzie z wielkim talentem a na oko nie dal bys za nich grosza zlamanego . Wiec daj szanse , nie oceniaj dnia przed zachodem .
                        Byla tam jedna slunzaczka co kazala zaczynac lobiod od kompotu ...Przerost formy nad trescia tzn personality ze ho ho !...
                        bede sledzila jak sie wykrusza :-D A byc moze potrafi kreowac cudenka na talerzu - :-D
                        • Gość: gość Re: Dzisiejszy Masterchef IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 10:52
                          uczestniczyłem w programie, wiem co piszę. nie moge pisac, do ktorego etapu. a ty jesteś naiwna, jeżeli sądzisz, że decydują tylko umiejętności kulinarne. wyglad potrawy zawsze mozna poprawic, a ty i tak tego w tv nie zobaczysz , bo sie zmontuje... myslisz, ze jury kosztuje cieple potrawy ? mylisz sie. tv do czekanie. zglos sie na casting docdrugiej edycji to sama sie przekonasz, jak to wyglada. tylko opowiedz koniecznie o jakims wypadku lub chorobie w rodzinie, to twoje szanse beda wieksze.
                          • a74-7 Re: Dzisiejszy Masterchef 13.09.12, 14:52
                            Gość portalu: gość napisał(a):

> uczestniczyłem w programie, wiem co piszę. nie moge pisac, do ktorego etapu. a
                            > ty jesteś naiwna, jeżeli sądzisz, że decydują tylko umiejętności kulinarne. wyg
                            > lad potrawy zawsze mozna poprawic, a ty i tak tego w tv nie zobaczysz , bo sie
                            > zmontuje... myslisz, ze jury kosztuje cieple potrawy ? mylisz sie. tv do czek
                            > anie. zglos sie na casting docdrugiej edycji to sama sie przekonasz, jak to wyg
                            > lada. tylko opowiedz koniecznie o jakims wypadku lub chorobie w rodzinie, to tw
                            > oje szanse beda wieksze.
                            gosciu wiem jak robi sie takie programy ,swojego czasu BBC zapraszalo rowniez widownie na nagrywanie , wiec to nie nowosc .
                            Wazne jak umiejetnie zmontuja wszystko i program bedzie mial duza ogladalnosc .
                            Wierz mi Nigela jest srednia kuchareczka , ale kamera pieknie z nia flirtuje :-)
                            Montuje sie najlepsze kawalki i przedstawia historie bajeczna dla widza .
                            Zeby naprawde doznac prawdziwej sztuki gotowania trzeba niestety chodzic na prawdziwe kulinarne shows czy lekcje gotowania ,lub wyklady szkoly kulinarnej :-)
                            Fajnie ze miales szanse brac udzial w programie , szkoda ze masz tak malo pochlebne opinie .,ze nie spelnila sie szansa :-)

• felinecaline Re: Dzisiejszy Masterchef 13.09.12, 12:11
                          Co kraj to obyczaj, powiadali starzy Slazacy i respektowali zwyczaje innych, tylko gruboskorny ciec sobie z nich pokpiwa.
                          Co zas do "Masterszefa" to, co udalo mi sie szczesliwie dowiedziec o pierwszej polskiej edycji skutecznie mnie chroni przed zdrozna checia straty czasu i apetytu ogladaniem drugiej.
        • mhr2 hej, w jakim czasie zyjesz 08.09.12, 12:27
          pawel_zet napisał:

W ogóle coraz bard
          > ziej wygląda to na starannie reżyserowany teatrzyk.

ze to tak na ciebie dziala,
          • Gość: Dorusia Re: hej, w jakim czasie zyjesz IP: *.internetia.net.pl 13.09.12, 10:50
            W Polsce zwykle wygrywa jakas bida co rodzicom chce dom zbudować, albo śpiewa na ulicy albo ją akurat mąż rzucił i przyjaciółka opuściła :)))
            • greglis Re: hej, w jakim czasie zyjesz 14.09.12, 09:25
              A ja nie mogę patrzeć jak pani G siedzi. czy ktoś może jej powiedzieć ze żeby zakładać nogę na nogę w taki sposób trzeba mieć długie nogi lub być facetem. Nie mam ochoty oglądać jej krocza w leginsach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka