Dodaj do ulubionych

babeczki/muffinki wytrawne

09.09.12, 15:58
Jakoś wiekszość ma w skladzie ser... a ja potrzebuję takich z z samymymi warzywami, ewentualnie z dodatkiem pieczonego mięsa (wedliny nie wchodzą w grę) ...
Z mlekiem i jajkami w przepisie sobie poradzę - uzyję zamiennikow w postaci preparatu mlekozastepczego i jaj przepiórczych.
Macie jakies sprawdzone przepisy?

Jakoś straciłam zakładki do wyszperanych stron a przepisami dla alergików, a to co teraz przeglądam nie zawiera tego, czego szukam...

Za pomoc bedę wdzięczna. I nie tylko ja - potencjalny konsument również :)
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: babeczki/muffinki wytrawne 09.09.12, 16:06
      cala sztuka w tym, zeby szukac z odpowiednimi slowami-kluczami
      foodgawker wypluwa np kilka b. fajnych, przynajmniej z opisu i wygladu.
      foodgawker.com/?s=vegan+muffins+savory
      • momas Re: babeczki/muffinki wytrawne 09.09.12, 16:18
        Dzięki, szukam nie weganskiech (weganskie mam opanowane) - po prostu, musze jakos podawac te jajka i preparat mlekozastepczy, który - no cóż - w smaku pyszny nie jest :( (ale to moje odczucie, dzieciaki jakoś go lubią. )
        :)
      • ania_m66 Re: babeczki/muffinki wytrawne 09.09.12, 16:35
        ale naprawde musisz podawac te jajka i preparat mlekozastepczy w muffinkach?
        bo np te z dynia i szalwia z linka sa bez cudowania i dziwnych zamiennikow. chyba nawet sama sie na nie skusze.
        te z groszkiem i mieta zreszta takowoz.
        • momas Re: babeczki/muffinki wytrawne 09.09.12, 16:57
          Jakos muszę :)
          Tak dla urozmaicenia (inne sposoby też stosuję). Muffinki są tylko kolejnym urozmaiceniem.
          A poza tym - taką babeczkę mozna wziąc ze sobą gdy sie gdzieś wychodzi i miec np. kolacje dla dziecka z głowy, nie musząc zbytnio kombinować :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka