Dodaj do ulubionych

Mini pizza.

16.09.12, 09:32
Przepisów jest mnóstwo, ale zawierają istotne różnice w wykonaniu: jedni podpiekają samo ciasto, później dopiero całość, inni od razu wstawiają gotowe pizzerinki do gorącego piekarnika. Jedni po uformowaniu i obłożeniu składnikami odstawiają do ponownego wyrośnięcia, inni od razu pakują do piekarnika.
Zgłupiałam.
Czy ktoś może podać mi sprawdzony przepis? Bardzo będę wdzięczna :)
Obserwuj wątek
    • kumite Re: Mini pizza. 16.09.12, 11:16
      Nigdy nie robiłam mini pizzy ale zwykłą pizzę robię często. I mini zrobiłabym chyba tak samo (a to ile razy wyrasta ciasto zależy od przepisu).
    • kosmopolitesiorbut Re: Mini pizza. 16.09.12, 11:19
      A jaka jest różnica w pizzy wielkiej jak boisko a małej niczym podstawka pod filiżankę?
    • bene_gesserit Re: Mini pizza. 16.09.12, 12:11
      Najsprawdzeńszy przepis to jest zrobienie małej pizzy na plastrze bakłazana. Bakłażan ścięty na suchej patelni (z obu stron), potem jak z ciastem.

Wiem, ze nie o co ci chodziło, ale to też jest dobre, i mniej paprania - może się komu przyda. A normalną pizzę kazdego rozmiaru robię tak samo.
      • mhr2 Re: Mini pizza. 16.09.12, 12:25
        kiedys tak robilam, potem na niego pomidor i mozarele, wspaniala potrawa,
    • marghe_72 Re: Mini pizza. 17.09.12, 15:21
      znajdź przepis na normalną pizzę, który najbardziej Ci pasuje i rób we niego.
      Ino w miniaturze (piecz ciut krócej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka