bea_bak1 03.07.04, 01:26 Macie swoje ulubione miejsca, które polecacie? Z czego słyną? CIEPLUTKO POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 17:29 na pizzę - do Costy na bemowie (na osiedle górce) super pizza, niedrogo i milutko, na zewnątrz jest ogródek. na sałatkę - do pizzy hut na bar sałatkowy. na domowy obiad - do baru, który kiedyś był na marszałkowskiej, a teraz przenieśli go przy pl. konstytucji - obiadek z dwóch dań za 8 zeta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgiana Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.cable.senselan.ch 03.07.04, 19:16 ja w warszawie jadalam niedrogo w galerii centrum. tam maja na drugim pietrze bardzo przyjemna knajpeczke z ogromnymi porcjami. calkiem niezle karmia tez na tylach nowego swiatu w chinskiej knajpie. jadalam tam przez 5 lat studiow i zawsze bylo smacznie. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 15.07.04, 21:03 A nie wiesz może, co oni tam dają do sosów? Strrrrrrrasznie mi smakował makaron sojowy z krewetkami polany ich ostrym sosem, ale nie jestem w stanie odkryć co ów sos miał w składzie. Czerwonawy taki, ale przezroczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
the.cook.book Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 05.07.04, 14:44 na pizze do gagi na ulzgody, na makarony do bordo na chmielnej, na salatki do tam-tam przy foksal, a na troszke drozsza imprezke do compagne del sole na zurawiej lub (to samo tylko nowsze) do arsenalu na bankowym :O) w sphinxie tez niezle zywia, a najczesciej (choc nie zawsze najtaniej wbrew pozorom, ale zawsze najfajniej!!!) to u mnie, ze znajomymi ;) a z czego slyna??? ano z tego ze ja tam chadzam! chyba wystarczy?! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miziek Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 05.07.04, 17:20 1) Zielony Świat na Nowym Świecie, wejście przez którąś bramę, na odcinku między Ordynacką a Foksal (po przeciwnej stronie, niż empik). Knajpa malezyjska, 100% vege, jedzenie PYCHA (pierożki won ton ooooch) i niedrogo 2) Blue Bar, w pawilonach na Nowym Świecie, mniej więcej na wysokości przystanku "Foksal" (też po przeciwnej str niż empik), maleńka knajpeczka, duże porcje:D Ja się tam zajadam tortellini,a mój men kurczakiem na maśle czosnkowym. W porze lanczu do obiadu winko gratis :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agousha Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.kinres.com.pl 14.07.04, 11:03 ja polecam "Pod samsonem" na Freta.mój ulubiony żurek z jajkiem i kiełbasą kosztuje tylko 4zł. dodam,że siadam przy białym czystym obrusie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.ryder.krakow.pl 14.07.04, 12:56 polecam gorąco tanią włoską knajpkę "Na Prowincji" na STarym Mieście, dokładnie na przeciwko tej lodziarni, gdzie zawsze jest długa kolejka. Pyszne jedzonko, za 20-30 zł można zjeść (jeśli ktoś przeje) wielki talerz makaronu. Pychota. Oczywiście Sfinks zaraz niedaleko Rotundy, tam z kolei pyszne, wielkie porcje od 12 zł w górę - mięska, kebaby, fryty, sałatki, smażone paluszki krabowe itp. Wystrój super, sporo miejsc wolnych, więc nie zrażajcie się długą kolejką. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewia Sfinks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:06 w Sfinksie nie polecam wegetariańskiego snacka/u - masa cebuli, odrobinka rerka i tyle. shoarma jest dobrai tania. aaa, piwo chyba troszkę ochrzczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Sfinks IP: *.tele2.pl 14.07.04, 13:23 Zdecydowanie odradzam warszawskiego Sfinksa, bylam 2 razy i za kazdym razem mi nie smakowalo, sosy podawane sa stare do pity, ryz na ogol ledwo cieply, grillowane warzywa w ogole nie widzialy grilla i glowny skladnik tam to smazony na tluszczu ogorek zielony, mieso niedoprawione. Ale wspominal ktos o Gadze a to jest pare kroczkow od Sfinksa i rzeczywiscie polecam, podonie jak Krokiecika. Na Wilczej polecam z wloskim jedzeniem Presto, bardzo dobrze, duzo i tanio. Na Kruczej polecam kebab w cienkim ciescie naprawde pychota a i shoarma tez jest wyborna, o niebo lepsza o Sfinksa. Polecam tez spagetti szpinakowe np. pol porcji (bo zwykla jest naprawde duza) jest bardzo dobre, podobnie jak quasadillas z serem. Sorry za bledziory! Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 14.07.04, 13:10 Bar w Oficynie na Chmielnej, w bramie mniej więcej vis a vis kina Atlantic. To jedna z nielicznych knajp, do których chodzę regularnie. Ostatnio ceny podskoczyły, ale można zjeść danie główne do 30 złotych, porcje są olbrzymie, wszystko smaczne, obsługa przemiła, wnętrze bezpretensjonalne, a właścicielka - sympatycznie zaokrąglona - jest świetną reklamą swojej kuchni. Lubię też Freta 33 - jak nazwa wskazuje przy Freta 33, czyli przy rynku Nowego Miasta. (Nie mylić z sąsiednią Fret@ Porte, gdzie jest drogo i w stylu nouvelle cuisine - wielki talerz z czymś bardzo malutkim i niekoniecznie smacznym - sorry, jeśli kogoś urażę, to mój prywatny gust). Tania i smaczna włoszczyzna, latem ogródek. A jako czekadełko dają pyszne oliwy i chleb do maczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:17 Bar w Oficynie Faktycznie miłe miejsce, niestey w tym roku przeyżywa istne oblężenie. ciekawe jak właściciele i obsługa poradzą sobie z "modą" na ich lokal. Czy spadną z przyzwoitego poziomu w relacji do ceny, czy może przetrzymają ten najazd, aż co innego stanie sią popularne (oby jak najszybciej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp okolice dw. centralnego? IP: *.citicorp.com 15.07.04, 13:23 nie mowie koniecznie o pelnym obiedzie, ale solidny posilek do 10 zeta w okolicach budynku elektrimu na chalubinskiego/dw. centralnego? obecnie najoptymalniejszym rozwiazaniem jest 2x kanapka grillowana z Oscara (7.60 pln). w sumie to jest to dla mnie nowy rewir, dotychczas stolowalem sie na Dereniowej u chinczyka, ale nie w 'pacyfiku' przy kosciele. odrobinke dalej na poludnie, tuz przed rondem, z lewej strony sa dwie budy z chinskim zarciem. goraco polecam ta blizej ronda. za 6.5 pln 3 sajgnoki + ryz i surowka. lubie dobrze i duzo zjesc, a ta porcja sajgonek jeszcze nigdy nie byla powodem reklamacji :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kags Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.futuro.pl 15.07.04, 15:29 tez lubie Sfinksa, jadam zwykle w Kerfurze Wilenski, zawsze jest swieze. a na Nowodworach na Strumykowej chyba nr 40 jest fantasyczna pizzeria ZUZOLA. ciasto rewelka, dodatki rewelka (rozne owoce morza, anchovis, feta, ser plesniowy i te bardziej klasyczne ;)), sos tez rewelka. maja pyszne desery lodowe. przymierzam sie teraz do ich lasagne i kanapek... z "Chinczykow" to nawet niezle smakuje w Al. Jerozolimskich (chyba nr 123) przy budynku EryGSM, prawie vis a vis Karefura, tam gdzie jest OPEX. Kiedys stolowalam sie w "Chinczyku" w dawnym DH Praga teraz Rainbow Center, trzeba zejsc do "piwnicy". a a'la kebabowych cudow w Wawie dawno nie jadlam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 15.07.04, 21:12 pewnie zaraz przyprawie kogos o palpitacje, i uslysze wyklad o psach, kotach i golebiach, ale... bardzo lubie wietnamski barek na dworcu centralnym. zwlaszcza smazony makaron bez miesa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.citicorp.com 16.07.04, 15:01 mozesz przyblizyc jego lokalizacje? chetnie stestuje jakiegos kotka czy golabka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: 217.153.190.* 16.07.04, 15:11 aktualnie stołuję się w stołówce kancelarii prezydenta i to jest rewelacja - za 12-13 złoty obiad z dwóch dań z surówką i to naprawdę dobry. niestety od poniedziałku panie ze stołówki idą na urlop a ja nie wiem co począć z obiadami. Jak ktoś ma jakieś pomysły w okolicach Wiejskiej (poza Czytelnikiem, bo tam strasznie kurzą pety) to się polecam. Nie może być daleko, tak żebym dała radę wyskoczyć z pracy. A dalej od centrum polecam świeżo przez sibie odkrytą restaturacj.e serafino w domu pielgrzyma przy Popiełuszcze - absolutna rewelacja, pyszne jedzenie, ładne nakrycia, miła obsługa - porcje ogromne, ceny za najdroższe ryby i mięsa w zestawach nie przekraczają 25 zł, a sałatki, makarony i placki są do 15 Odpowiedz Link Zgłoś