Dodaj do ulubionych

gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszawie???

03.07.04, 01:26
Macie swoje ulubione miejsca, które polecacie? Z czego słyną?
CIEPLUTKO POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 17:29
      na pizzę - do Costy na bemowie (na osiedle górce) super pizza, niedrogo i
      milutko, na zewnątrz jest ogródek.
      na sałatkę - do pizzy hut na bar sałatkowy.
      na domowy obiad - do baru, który kiedyś był na marszałkowskiej, a teraz
      przenieśli go przy pl. konstytucji - obiadek z dwóch dań za 8 zeta.
      Pozdrawiam
    • Gość: Morgiana Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.cable.senselan.ch 03.07.04, 19:16
      ja w warszawie jadalam niedrogo w galerii centrum. tam maja na drugim pietrze
      bardzo przyjemna knajpeczke z ogromnymi porcjami. calkiem niezle karmia tez na
      tylach nowego swiatu w chinskiej knajpie. jadalam tam przez 5 lat studiow i
      zawsze bylo smacznie. pozdrawiam serdecznie
      • chicarica Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 15.07.04, 21:03
        A nie wiesz może, co oni tam dają do sosów? Strrrrrrrasznie mi smakował makaron
        sojowy z krewetkami polany ich ostrym sosem, ale nie jestem w stanie odkryć co
        ów sos miał w składzie. Czerwonawy taki, ale przezroczysty.
    • the.cook.book Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 05.07.04, 14:44
      na pizze do gagi na ulzgody, na makarony do bordo na chmielnej, na salatki do
      tam-tam przy foksal, a na troszke drozsza imprezke do compagne del sole na
      zurawiej lub (to samo tylko nowsze) do arsenalu na bankowym :O) w sphinxie tez
      niezle zywia, a najczesciej (choc nie zawsze najtaniej wbrew pozorom, ale
      zawsze najfajniej!!!) to u mnie, ze znajomymi ;) a z czego slyna??? ano z tego
      ze ja tam chadzam! chyba wystarczy?! pozdrawiam
      • miziek Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 05.07.04, 17:20
        1) Zielony Świat na Nowym Świecie, wejście przez którąś bramę, na odcinku
        między Ordynacką a Foksal (po przeciwnej stronie, niż empik). Knajpa
        malezyjska, 100% vege, jedzenie PYCHA (pierożki won ton ooooch) i niedrogo
        2) Blue Bar, w pawilonach na Nowym Świecie, mniej więcej na wysokości
        przystanku "Foksal" (też po przeciwnej str niż empik), maleńka knajpeczka, duże
        porcje:D Ja się tam zajadam tortellini,a mój men kurczakiem na maśle
        czosnkowym. W porze lanczu do obiadu winko gratis :D
    • Gość: Agousha Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.kinres.com.pl 14.07.04, 11:03
      ja polecam "Pod samsonem" na Freta.mój ulubiony żurek z jajkiem i kiełbasą
      kosztuje tylko 4zł. dodam,że siadam przy białym czystym obrusie.:)
    • Gość: Aneta Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.ryder.krakow.pl 14.07.04, 12:56
      polecam gorąco tanią włoską knajpkę "Na Prowincji" na STarym Mieście, dokładnie
      na przeciwko tej lodziarni, gdzie zawsze jest długa kolejka. Pyszne jedzonko,
      za 20-30 zł można zjeść (jeśli ktoś przeje) wielki talerz makaronu. Pychota.
      Oczywiście Sfinks zaraz niedaleko Rotundy, tam z kolei pyszne, wielkie porcje
      od 12 zł w górę - mięska, kebaby, fryty, sałatki, smażone paluszki krabowe itp.
      Wystrój super, sporo miejsc wolnych, więc nie zrażajcie się długą kolejką.
      Smacznego
      • Gość: rewia Sfinks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:06
        w Sfinksie nie polecam wegetariańskiego snacka/u - masa cebuli, odrobinka rerka
        i tyle. shoarma jest dobrai tania. aaa, piwo chyba troszkę ochrzczone
        • Gość: monia Re: Sfinks IP: *.tele2.pl 14.07.04, 13:23
          Zdecydowanie odradzam warszawskiego Sfinksa, bylam 2 razy i za kazdym razem mi
          nie smakowalo, sosy podawane sa stare do pity, ryz na ogol ledwo cieply,
          grillowane warzywa w ogole nie widzialy grilla i glowny skladnik tam to smazony
          na tluszczu ogorek zielony, mieso niedoprawione.

Ale wspominal ktos o Gadze a to jest pare kroczkow od Sfinksa i rzeczywiscie
          polecam, podonie jak Krokiecika.

Na Wilczej polecam z wloskim jedzeniem Presto, bardzo dobrze, duzo i tanio.

Na Kruczej polecam kebab w cienkim ciescie naprawde pychota a i shoarma tez
          jest wyborna, o niebo lepsza o Sfinksa.

Polecam tez spagetti szpinakowe np. pol porcji (bo zwykla jest naprawde duza)
          jest bardzo dobre, podobnie jak quasadillas z serem.

Sorry za bledziory!
    • nobullshit Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 14.07.04, 13:10
      Bar w Oficynie na Chmielnej, w bramie mniej więcej vis a vis kina Atlantic.
      To jedna z nielicznych knajp, do których chodzę regularnie.
      Ostatnio ceny podskoczyły, ale można zjeść danie główne do 30 złotych,
      porcje są olbrzymie, wszystko smaczne, obsługa przemiła, wnętrze
      bezpretensjonalne, a właścicielka - sympatycznie zaokrąglona - jest świetną
      reklamą swojej kuchni.

Lubię też Freta 33 - jak nazwa wskazuje przy Freta 33, czyli przy rynku
      Nowego Miasta. (Nie mylić z sąsiednią Fret@ Porte, gdzie jest drogo
      i w stylu nouvelle cuisine - wielki talerz z czymś bardzo malutkim i
      niekoniecznie smacznym - sorry, jeśli kogoś urażę, to mój prywatny gust).
      Tania i smaczna włoszczyzna, latem ogródek. A jako czekadełko dają
      pyszne oliwy i chleb do maczania.
      • Gość: giezik Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:17
        Bar w Oficynie
        Faktycznie miłe miejsce, niestey w tym roku przeyżywa istne oblężenie. ciekawe
        jak właściciele i obsługa poradzą sobie z "modą" na ich lokal. Czy spadną z
        przyzwoitego poziomu w relacji do ceny, czy może przetrzymają ten najazd, aż co
        innego stanie sią popularne (oby jak najszybciej)
    • Gość: pp okolice dw. centralnego? IP: *.citicorp.com 15.07.04, 13:23
      nie mowie koniecznie o pelnym obiedzie, ale solidny posilek do 10 zeta w
      okolicach budynku elektrimu na chalubinskiego/dw. centralnego?

obecnie najoptymalniejszym rozwiazaniem jest 2x kanapka grillowana z Oscara
      (7.60 pln). w sumie to jest to dla mnie nowy rewir, dotychczas stolowalem sie
      na Dereniowej u chinczyka, ale nie w 'pacyfiku' przy kosciele. odrobinke dalej
      na poludnie, tuz przed rondem, z lewej strony sa dwie budy z chinskim zarciem.
      goraco polecam ta blizej ronda. za 6.5 pln 3 sajgnoki + ryz i surowka. lubie
      dobrze i duzo zjesc, a ta porcja sajgonek jeszcze nigdy nie byla powodem
      reklamacji :)))

pozdrawiam
    • Gość: kags Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.futuro.pl 15.07.04, 15:29
      tez lubie Sfinksa, jadam zwykle w Kerfurze Wilenski, zawsze jest swieze.
      a na Nowodworach na Strumykowej chyba nr 40 jest fantasyczna pizzeria ZUZOLA.
      ciasto rewelka, dodatki rewelka (rozne owoce morza, anchovis, feta, ser
      plesniowy i te bardziej klasyczne ;)), sos tez rewelka. maja pyszne desery
      lodowe. przymierzam sie teraz do ich lasagne i kanapek...
      z "Chinczykow" to nawet niezle smakuje w Al. Jerozolimskich (chyba nr 123) przy
      budynku EryGSM, prawie vis a vis Karefura, tam gdzie jest OPEX.
      Kiedys stolowalam sie w "Chinczyku" w dawnym DH Praga teraz Rainbow Center,
      trzeba zejsc do "piwnicy".
      a a'la kebabowych cudow w Wawie dawno nie jadlam... :(
    • janiolka Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw 15.07.04, 21:12
      pewnie zaraz przyprawie kogos o palpitacje, i uslysze wyklad o psach, kotach i
      golebiach, ale... bardzo lubie wietnamski barek na dworcu centralnym. zwlaszcza
      smazony makaron bez miesa ;)
      • Gość: pp Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: *.citicorp.com 16.07.04, 15:01
        mozesz przyblizyc jego lokalizacje? chetnie stestuje jakiegos kotka czy
        golabka ;)
        • Gość: dalloway Re: gdzie można dobrze i niedrogo zjeść w Warszaw IP: 217.153.190.* 16.07.04, 15:11
          aktualnie stołuję się w stołówce kancelarii prezydenta i to jest rewelacja - za
          12-13 złoty obiad z dwóch dań z surówką i to naprawdę dobry. niestety od
          poniedziałku panie ze stołówki idą na urlop a ja nie wiem co począć z obiadami.
          Jak ktoś ma jakieś pomysły w okolicach Wiejskiej (poza Czytelnikiem, bo tam
          strasznie kurzą pety) to się polecam. Nie może być daleko, tak żebym dała radę
          wyskoczyć z pracy.
          A dalej od centrum polecam świeżo przez sibie odkrytą restaturacj.e serafino w
          domu pielgrzyma przy Popiełuszcze - absolutna rewelacja, pyszne jedzenie, ładne
          nakrycia, miła obsługa - porcje ogromne, ceny za najdroższe ryby i mięsa w
          zestawach nie przekraczają 25 zł, a sałatki, makarony i placki są do 15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka