Gość: kasia.s75 IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 09:44 Jeśli ktoś ma, to wielka prośba o rade, jaki kupić? Chciałabym rodzinie na święta zrobić prezent i obawiam się żeby nie kupić podróbki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Garnek rzymski? 04.12.12, 09:52 To zależy od tego, co chcesz w nim piec i dla ilu osób. Mam formę Pane do chleba, na szczęście można w niej upiec wiele innych rzeczy, gdyby nie to stałaby nieużywana a i tak używam jej rzadko, bo nie ma pokrywki. Forma z pokrywką byłaby w użyciu zdecydowanie częściej i rozważam zakup takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Garnek rzymski? 04.12.12, 10:53 Tak dla ciekawostki we Włoszech w ogóle tego urządzenia nie widuję, w ogóle niepopularne. Tylko w gazetach kulinarnych czasem są o nim jakieś wzmianki i nazywają go z niemieckiego Römertopf :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Garnek rzymski? 04.12.12, 14:37 Najlepsze są garnki Romertopf. Mam wszystkie rozmiary i używam ich bardzo często - chleb piecze się w nich idealnie, mięska też świetnie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.s75 Re: Garnek rzymski? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 16:01 A co myślicie o takim? allegro.pl/garnek-rzymski-pataki-garzon-5-litrow-naturalny-i2824996001.html Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Garnek rzymski? 06.12.12, 16:07 Nie znam firmy, cena dziwnie niska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Garnek rzymski? IP: *.toya.net.pl 04.12.12, 16:13 Ja mam od paru lat garnek polskiej produkcji pewnie w/g Ciebie to podróbka i napewno tak jest ale to mi nie przeszkadza. Produkt posiada świadectwo Jakości Zdrowotnej. Nie wiem czy to wazne dla mnie wazne jest ze słuzy mi pare lat używam często. Mięsko wychodzi wspaniale. Nikt się nie otruł jak do tej pory to myśle ze to się nie zdarzy. Dbam o niego susze dokładnie po użyciu i wciąż jest dobry i spełnia swojąa role Kosztował 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Garnek rzymski? 05.12.12, 08:24 Gość portalu: Mar napisał(a): > Ja mam od paru lat garnek polskiej produkcji pewnie w/g Ciebie to podróbka i na > pewno tak jest ale to mi nie przeszkadza. Produkt posiada świadectwo Jakości > Zdrowotnej. Nie wiem czy to wazne dla mnie wazne jest ze słuzy mi pare lat uży > wam często. Zgadzam sie w 100%, niewazne czy podroba czy nie, wazne zeby spelnialo swoja role. Ja mam z tych niemieckich romertopf, kupilam z internetu jako nowy ale pudlo bylo stare jak swiat, garnek tez chyba byl szorowany, czego nie wolno robic bo zdziera sie powierzchnia. Dwa razy robilam potrawy jednogarnkowe ziemniaki, jarzyny, mieso i nie wyszlo to specjalnie, gora poprzypalana choc nie powinno sie to zdarzyc wiec dalam sobie na wstrzymanie i pieke w nim tylko chleb. Acha, raz pieklam ziemniaki w lupinach, faktycznie jak z ogniska. Mysle, ze za ta cene zaryzykowalabym w ten wegierski garnek, czemu nie. Tu wiecej o tym garnku: www.hungaricum.pl/Garnek_Rzymski_Garzon_5_litrow-234.html Szkoda, ze nie ma opinii klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.s75 Re: Garnek rzymski? IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 15:37 Dziękuję za odpowiedzi! Najbardziej mnie własnie interesuje to pieczenie ziemniaków, żeby smakowały jak z ogniska. Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki jeszcze to będę wdzięczna i wielkie dzięki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Garnek rzymski? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 12:17 Zwróć uwagę przy kupnie, aby nie był wewnątrz szkliwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Garnek rzymski? 06.12.12, 19:59 Ten wegierski z tego co wyczytalam jest szkliwiony. Oryginalne nie sa szkliwione ale szkliwione tez maja swoich zwolennikow: www.cincin.cc/index.php?s=a9a2d4c3ac723b0b26b265893747e021&showtopic=13452&st=20 Odpowiedz Link Zgłoś