Dodaj do ulubionych

Może być fasolka?

21.12.12, 12:05
Zwykle gotujemy kapustę z grochem. W tym roku mam dużo białej fasoli. Ugotuje się ta fasola z kapustą, tak jak groch? Jakie dodać przyprawy? Czy ktoś gotował kiedyś kapustę z fasolką? Aha. Lepsza będzie kapusta słodka, kiszona, czy mieszana, do fasolki?
Obserwuj wątek
    • baba-baba Re: Może być fasolka? 21.12.12, 16:28
      Ja tam zawsze robię kiszoną.Moim zdaniem fasola w kapuchą,bynajmniej kiszoną,będzie się gotowała całe wieki.
      • aqua48 Re: Może być fasolka? 21.12.12, 16:44
        Oczywiście, że może być fasolka, będzie bardzo dobra.
      • nieskorzanka Re: Może być fasolka? 21.12.12, 16:45
        Najpierw namoczyć fasolę, ugotować, na koniec dodać kapustę i razem pogotować.
      • Gość: geez Re: Może być fasolka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.12, 13:42
        bynajmniej = wcale nie, w żadnym wypadku.
        Czyli z nie kiszoną się gotuje całe wieki?
        Czy może miałaś na myśli słowo "przynajmniej", co zasadniczo zmienia sens zdania.
    • jemsmacznie Re: Może być fasolka? 22.12.12, 19:06
      Ciekawe podejście. Jednak fasola ma inny smak. Jeśli pozbędziesz się łupek z fasoli, to otrzymasz podobną konsystencję, ale nie koniecznie smak. Chociaż też może być ciekawie.
      -----------------------
      Moje gotowanie: www.jemsmacznie.pl
    • lonely.stoner Re: Może być fasolka? 22.12.12, 19:39
      fasolke ugotuj osobno - jesli ugotujesz razem z kapusta to bedzie bardzo dlugo twarda (kwas nie pozowli sie jej ugotowac). Ponadto fasolka ma inna konsystencje niz groch- groch nie ma tych lusek na sobie i jak sie go robi z kapusta to sie robi z niego takie jakby puree, natomiast fasolka w lupince bedzie po prostu calym zwartym ziarnkiem oblepionym kapusta. Tak mysle- bo nie robilam nigdy wiec to tylko moje dywagacje sa ;)
      • Gość: wróbelek Re: Może być fasolka? IP: *.sileman.net.pl 22.12.12, 20:32
        Moja tesciowa gotowała białą kapustę osobno i fasolke perłową osobno.Potem łączyła razem, dodawała masła i przyprawy,Bardzo nam smakowało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka