Gość: lara IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 16:25 Mam pytanie do osób, które maja płytę elektryczną. Jakie garnki należy używaż żeby nie zniszczyć płyty? Jakiej firmy garnki są najlepsze? Na co należy zwracać uwagę przy zakupie takich garnków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nobullshit Re: Jakie garnki??? 13.07.04, 17:51 Z idealnie plaskim spodem. Ja mam trochę garnków firmy Tescoma, i mogę polecić z czystym sumieniem, ale są nieprzytomnie drogie :( Z drugiej strony, kiedy kupiłam komplet (też nie najtańszy) firmy "Krzak", to po miesiącu zaczęły mi rdzewieć śrubki. Więc pewnie nie warto oszczędzać. Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy, to polecę konkretne sklepy "garnkowe". pozdr, zzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Jakie garnki??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 17:59 Dzieki rozejrze sie za tymi z firmy Tescom. Przypuszczała że takie garnki do najtańszych nie należą. Pamiętasz może jaki jest koszt takiego kompletu? Jestem z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Jakie garnki??? 13.07.04, 18:56 Sorry, jeśli chodzi o Wrocław muszę się poddac. Co do cen, kompletu nigdy nie kupiłam, pojedynczy mały rondelek potrafi kosztować 80 pln, jeśli,np. będzie miał bajeracką szklaną pokrywkę z dziurką, przez którą wydobywa się para (tylko że, to się kurczę, przydaje). Ale może w komplecie wychodzi to jakoś taniej. :) I jeszcze jedno -zwyczajnie trzeba uważać i np, nie przesuwać garnków po płycie, tylko je przenosić. Wtedy płyta nie będzie sie rysować. A gdyby coś wykipiało i się przypsnęło, broń Boże żadnych druciaków, tylko taka skrobaczka, którą powinnaś była dostać w wyposażeniu płyty, i odpowiednie środki, żaden Cif, tylko np. Vitroclen, specjalny płyn do czyszcznia płyt "ceramicznych", jest w każdym supermarkecie. Mnie też było trudno się przestawić, ale po prawie roku i płyta, i ja, mamy się dobrze pozdr, zzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Jakie garnki??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.07.04, 19:51 Mam taką skrobaczkę (dostałam ją z zakupem płyty, płyn również). A co do tych garnków to porozglądam się za nimi. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś