doral2 11.03.13, 20:18 w coraz większej liczbie przepisów się pojawia. ale gdzie to w ogóle kupić? na oczy tego w żadnym sklepie nie widziałam. a wyhodować w warunkach domowych się da? jaki to ma smak? i w ogóle czy warto sobie głowę zawracać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: rukiew wodna 11.03.13, 20:33 smak? hmmm pieprzowo-gorzkawy, troszke "bagienny". w sumie troche jak rzezucha, ale jednak nie calkiem. czy sie oplaca samemu sie chrzanic? nie wiem. ja kupuje u mnie na rynku. najczesciej przerabiam ja na zupe, lub dodaje do mieszanych salat. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: rukiew wodna 11.03.13, 20:39 ania_m66 napisała: > smak? hmmm pieprzowo-gorzkawy, troszke "bagienny".." coś jak rukola, której całe krzaczory mi latem w ogródku się plenią? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: rukiew wodna 11.03.13, 20:53 doral2 napisała: > > coś jak rukola, której całe krzaczory mi latem w ogródku się plenią? no w sumie (odlegle) zblizony. skrzyzuj rzezuche z rukola i dodaj ociupine "zatechlego" (bo rosnie na wilgotnym). albo usmiechnij sie w sezonie do squirk. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: rukiew wodna 11.03.13, 20:44 ania_m66 napisała: > czy sie oplaca samemu sie chrzanic? nie wiem. ja kupuje u mnie na rynku. najcze > sciej przerabiam ja na zupe, lub dodaje do mieszanych salat. Chrzanię się ;-) z rukwią po raz pierwszy w tym roku, ściągnęłyśmy z koleżanką nasiona kilku odmian ze sklepów z UK, rośnie toto podobnież jak głupie nawet na kawałku wilgotnej waty. Jeszcze nie wysiewałam (tzn. owszem, sporo mam już wysiane ale nie rukiew), planuję na dniach. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: rukiew wodna 12.03.13, 08:08 rukiew wodna to zbieramy wiosna nad malymi strumykami, jest wspaniala z ogrodowa bym nie porownywala! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: rukiew wodna 12.03.13, 09:36 Jak jestes z Warszawy to Pan Ziółko będzie miał jak się zaczenie sezon (pod Fortecą). Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: rukiew wodna 13.03.13, 13:05 Smak ostrawy, wg mnie smakiem zblizona do ostrej rzodkiewki Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: rukiew wodna 13.05.14, 14:23 Mnie smakuje, jadłam w sałatce z selerem naciowym i pomarańczą, ale ja rukolę też lubię (jest nieco podobna w smaku). Odpowiedz Link Zgłoś
babsy Re: rukiew wodna 21.06.14, 21:03 W Wwie rukiew można kupić niemal wszędzie- w super i hipermarketach leżą zazwyczaj tam, gdzie rukola i szpinak. Na bazarze przy Hali Marymonckiej też jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kasta-0 Re: rukiew wodna 25.03.18, 17:34 W każdym sklepie ogrodniczym, gdzie sprzedają nasiona lub bulwy kwiatów i warzyw. Można hodować nawet na spodeczku, wyścielonym watą lub ligniną, zmoczyć wodą obficie i rozsypać na to nasionka. Pilnować, aby zawsze miały wilgotno. Odpowiedz Link Zgłoś