42andzia 15.03.13, 09:25 Jakie polecacie ciasto na pizze, ponieważ zawsze wychodzi mi albo za duże, albo za małe i przypieczone do spodu:( ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Ciasto na pizze IP: *.polixel.pl 15.03.13, 09:27 to na cienką: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/pizza/pizza_margherita/przepis.html to na puszystą: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/pizza/puszysta_pizza/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwonamarta83 Re: Ciasto na pizze 15.03.13, 12:39 wg mnie wyglada ta pizza baaardzo słabo ale ja sie nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Ciasto na pizze 15.03.13, 12:45 iwonamarta83 napisała: > wg mnie wyglada ta pizza baaardzo słabo To oczywiście kwestia gustu ale pizza z kurczakiem z rosołu i żółtym serem to dla mnie jakieś kosmiczne nieporozumienie, może smakuje lepiej niż się zapowiada. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto na pizze 15.03.13, 13:20 Jest to raczej zapiekanka na drozdzowym ciescie. Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Ciasto na pizze 15.03.13, 14:37 400 g mąki 25 g drożdży 250 ml wody 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli oliwa drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Wszystkie składniki zagnieść Ciasto przełożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce. Po 30 minutach ponownie wyrobić Rozwałkować itp Temperatura piekarnika jak najwyższa piec aż się zacznie rumienić Odpowiedz Link Zgłoś