ilenia 15.03.13, 22:47 Czy ktoś z Was zna zamienniki polskie dla Crisco? Chciałabym wypróbować kilka przepisów na ciasta, ale nie wiem jaki dać zamiennik. (czyli do pieczenia, nie do smażenia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: Po prostu maslo 16.03.13, 12:32 nie, maslo tylko w ostatecznosci. crisco jest neutralne w smaku, maslo zdecydowanie takie nie jest. na pewno zalezy to od wypiekow, ale nie wszedzie aromat masla moze byc pozadany. jesli chcesz, zeby ciasto bylo smakowo bardzo zblizone do amerykanskiego wzorca, potrzebujesz tluszczu roslinnego nadajacego sie do pieczenia neutralnego w smaku. mieszanka odpowiedniej margaryny i tluszczu kokosowego moze byc dobrym rozwiazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozenabp Re: Po prostu maslo IP: *.bflony.fios.verizon.net 16.03.13, 15:35 Ceres, tylko nie wiem czy jest jeszcze dostepny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Po prostu maslo 17.03.13, 06:13 W ostatecznosci to wlasnie margaryna. Nie ma pojecia kto swiadomie moze tego uzywac. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: Crisco - zamienniki do pieczenia? 17.03.13, 10:21 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jakoś ten Ceres mnie nie przekonuje, nie znalazłam tej nazwy w sprzedaży, ale ponoć teraz to się nazywa frytura, co już kompletnie mnie odstrasza od jego użycia brrr Chyba na początek spróbuję zwykłego masła albo Planty. W tych przepisach, które chcę wypróbować Crisco jest użyte chyba głównie z konieczności, bo producent był sponsorem konkursu, w którym brały udział, więc może nie jest to takie bezwarunkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Crisco - zamienniki do pieczenia? 17.03.13, 15:28 A tutaj przyklady do czego najlepiej uzyc ten tluszcz: www.mythirtyspot.com/2013/01/13-fabulous-ways-to-use-crisco-no.html rethinksurvival.com/posts/crisco-candle-success/ Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 znam lepsze 17.03.13, 15:41 ale uwaga +18! :-) zeby nie bylo, ze nie ostrzegalam ;) wiedzma30 napisała: > A tutaj przyklady do czego najlepiej uzyc ten tluszcz: > www.mythirtyspot.com/2013/01/13-fabulous-ways-to-use-crisco-no.html > rethinksurvival.com/posts/crisco-candle-success/ Odpowiedz Link Zgłoś
ilenia Re: znam lepsze 17.03.13, 17:16 Haha też znam :) już zdążyłam sobie trochę o tym Crisco poczytać Odpowiedz Link Zgłoś