Dodaj do ulubionych

Gdzie jest mloda kapusta

IP: *.fbx.proxad.net 02.06.13, 20:49
Gdzie mozna juz od jakiegos czasu kupic mloda kapuste? W Polsce jest sprzedawana juz przynajmniej z miesiac jako "import w Wloch", a poza Polska? Pytanie oczywiscie kieruje szczegolnie do osob mieszkajacych poza granicami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 20:52
      Żaden import z Włoch, już jest polska młoda kapusta.
      • Gość: miu Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.fbx.proxad.net 02.06.13, 23:38
        Mialam na mysli pierwsza mloda kapuste.
        • solaris_1971 Re: Gdzie jest mloda kapusta 03.06.13, 03:12
          Nie ma. Juz drugi rok z rzedu. Objechalam wszystkie szwajcarskie, niemieckie supermarkety, wszystkie sklepy tureckie. I nie ma.
          • Gość: miu Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.fbx.proxad.net 03.06.13, 14:40
            No wlasnie. We Francji tez nie ma, a szukalam.
            • mhr2 Re: Gdzie jest mloda kapusta 03.06.13, 14:55
              Gość portalu: miu napisał(a):

> No wlasnie. We Francji tez nie ma, a szukalam.

na granicy do niemiec dostaniesz:)
              • Gość: miu Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.fbx.proxad.net 03.06.13, 15:00
                Dzieki :) Bylam w trzech niemieckich sklepach i nie znalazlam. Skoro mowisz, ze sa, to poszukam w innych sieciach.
        • Gość: Ewa Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 12:28
          No ja tez;) w moim lokalnym warzywniaku jest ...
          • momas Re: Gdzie jest mloda kapusta 03.06.13, 12:43
            "W Polsce jest sprzedawana juz przynajmniej z miesiac jako "import w Wloch", a poza Polska? Pytanie oczywiscie kieruje szczegolnie do osob mieszkajacych poza granicami"

Przecież pytanie jest jasne....
            • mhr2 Re: Gdzie jest mloda kapusta 03.06.13, 13:08
              oczywiscie tu tez z wloch tak samo jak ogorki, gdzie problem?
            • Gość: miu Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.fbx.proxad.net 03.06.13, 14:44
              Za to z tym dodatkowym zdaniem jeszcze jasniejsze ;)
    • Gość: miu Re: Gdzie jest mloda kapusta IP: *.fbx.proxad.net 04.06.13, 18:00
      Czy we Wloszech jest mloda kapusta?
      • mhr2 Re: Gdzie jest mloda kapusta 05.06.13, 11:19
        mozliwe ze oni tylko dla nas produkuja;)
        • Gość: miu Kto widzial kapste na polach jak Europa dluga i... IP: *.fbx.proxad.net 05.06.13, 16:24
          Mozliwe :)
          Chociaz zaczynam sie zastanawiac czy ta kapusta nie przyjezdza przypadkiem z Chin, Maroka albo z innego Senegalu.

Mimo przeszukania kolejnych sklepow w Niemczech i we Francji nie znalazlam ani jednego liscia mlodej kapusty. Na polach tez jeszcze nie nie ma zadnej kapuscianej glowy.

Help: kto widzial kapuste na polach jak Europa dluga i szeroka?
          • mhr2 Re: Kto widzial kapste na polach jak Europa dluga 05.06.13, 16:39

> Chociaz zaczynam sie zastanawiac czy ta kapusta nie przyjezdza przypadkiem z Ch
            > in, Maroka albo z innego Senegalu.

jak by tak bylo to bys ja miala!

> Mimo przeszukania kolejnych sklepow w Niemczech i we Francji nie znalazlam ani
            > jednego liscia mlodej kapusty.

kto napisal ze sa w sklepie, na pole powinnas isc!
            • Gość: xxxyt Re: Kto widzial kapste na polach jak Europa dluga IP: *.toya.net.pl 05.06.13, 19:48
              Aleś Ty mądra .
          • Gość: marbor1 Re: Kto widzial kapste na polach jak Europa dluga IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 23:20
            U mnie w marketach młoda kapusta była już w kwietniu. Jako kraj pochodzenia napisano: Hiszpania, nie mam powodu nie wierzyć.
            • Gość: miu Re: Kto widzial kapste na polach jak Europa dluga IP: *.fbx.proxad.net 06.06.13, 14:01
              Gdzie "u mnie"? ;)
              • Gość: beata_ Re: Kto widzial kapuste na polach jak Europa dluga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 14:09

> Gdzie "u mnie"? ;)

Po IP sądząc - IP: *.dynamic.chello.pl - gdzieś w Polsce... :-)
                • Gość: miu Re: Kto widzial kapuste na polach jak Europa dlug IP: *.fbx.proxad.net 07.06.13, 10:30
                  :D Dobre! Dzieki - nie spojrzalam.
                  Ciekawe skad byla ta kapusta, skoro na Zachodzie jej nie ma, a na poczatku kwietnia byly przymrozki w calej Europie, w Hiszpanii padal snieg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka