Gość: ania IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 12:00 Co najchętniej pijecie w upały? Mam problem, jestem uzależniona od coli i napojów energetyzujących. Chciałabym zastąpić je czymś smacznym, zdrowym, orzeźwiającym, ale jakoś nie mam pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr2 Re: Napoje na upał 22.06.13, 12:11 znasz lepszy? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,127691165,127691165.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomat Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 20:04 Cudny pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 12:17 ja pije napar z pokrzywy ( ekstra cera, włosy i duuuużo energii) ale zdaje sobie sprawę, że nie każdy się skusi; proponuje jeszcze: woda z cytryną i świeżą miętą, wystudzony napar z mięty z cytryną/ sokiem jabłkowym; woda z kolorowymi kostkami lodu ( ostatnio ekstra wyszło mrożone czarne frugo!); kompoty - rabarbar, agrest, za chwilę wiśnie....w zasadzie wedle uznania; Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Napoje na upał 22.06.13, 12:20 Od kilku miesięcy piję praktycznie wyłącznie czystą niegazowaną wodę. Absolutnie najlepszy napój świata. A najlepiej gasi pragnienie... ciepła woda albo taka w temperaturze pokojowej. Zimna wcale nie jest dobra na upały. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Napoje na upał 22.06.13, 13:09 i tu sie zgadzam, dodam ze u mnie jest z kranu Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Napoje na upał 22.06.13, 14:18 - woda - soki rozcieńczone z kostkami lodu - kawa mrożona z lodem - woda z cytryną i miętą - czasem gorąca herbata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Napoje na upał IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 15:06 Bardzo dziękuję za pomysły. Proste rozwiązania są najlepsze, najgorzej przyzwyczaić się do sklepowych napojów. Na pierwszy ogień będzie kompot z rabarbaru. Mam jeszcze pytanie, czy można mrozić świeżą miętę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Napoje na upał IP: *.fbx.proxad.net 22.06.13, 15:44 Zimna lub mrozona zielona herbate, ktora robie dzbankami (bez cukru). Wode. Wode z gazem (rzadko, dla urozmaicenia) Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: Napoje na upał 22.06.13, 16:09 Schłodzone mleko ewentualnie kefir albo zsiadłe mleko zmiksowane ze świeżymi owocami, najlepsze są truskawki albo poziomki, i słodzikiem. Czasem dodaję też świeże, posiekane zioła - melisę, kocimiętkę albo lawendę. Mocna czarna herbata zaparzona z miętą i korzeniem waleriany, a następnie schłodzona w lodówce. Także w wersji z sokiem z cytryny. Owoce zmiksowane w blenderze z dodatkiem słodzika i wody mineralnej. A gdy nie mam czasu i ochoty cokolwiek przygotowywać, to ratuję się dużym łykiem zwykłego mleka z prosto z butelki z lodówki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 21:57 Po co ten sztuczny słodzik do wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Napoje na upał IP: *.agh.edu.pl 22.06.13, 22:11 jeśli chodzi o napoje, to bez względu na porę roku uznaję tylko poranną kawę, popołudniową herbatę a w międzyczasie mineralkę niegazowaną. czasem zaszaleję i wypiję zimny napar z mięty :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Napoje na upał 23.06.13, 00:21 Lemoniady wszelakie Ayran Kefir w ilościach hurtowych :) Zimne herbaty owocowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Napoje na upał IP: *.251.166.199.threembb.ie 23.06.13, 15:17 zdrowe, pożywne, smaczne i tanie może okazać sie woda z miodem i z sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
tia-dalma Re: Napoje na upał 23.06.13, 17:35 Najprostsza opcja - zaparzasz herbatę (zachęcam do mieszania smaków :) ), po przestudzeniu słodzisz ewentualnie miodem i wstawiasz do lodówki. U mnie to obowiązkowa pozycja podczas upalnych dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martha Re: Napoje na upał IP: *.chelm.mm.pl 23.06.13, 20:55 u mnie w ciepłe dni zawsze jest zielona herbata wystudzona z miodem lub jak nie mam to z cukrem i dużą ilością cytryny. można dodać kostki lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Czy na tym forum sa mezczyzni 24.06.13, 00:32 jeszcze? Zimne piwo, nikt jeszcze nic lepszego nie wymyslil! Odpowiedz Link Zgłoś
bucefal_macedonski Re: Czy na tym forum sa mezczyzni 24.06.13, 09:44 Piwo wymagałoby założenia odrębnego wątku, szczególnie teraz, przy renesansie (na ile autentycznym, to inna sprawa) browarnictwa rzemieślniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: Czy na tym forum sa mezczyzni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 17:39 >Czy na tym forum sa mezczyzni Męski szowinista;( Czarnków - od lat... Teraz bez problemu dostępne, nie tylko w drodze nad i znad morza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Napoje na upał IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 01:59 Parę lat temu nauczyłam się pić w upały słodką gorącą herbatę z szałwią - chłodzić to raczej nie chłodzi, ale pragnienie gasi, uzupełnia elektrolity, no i smaczna jest (w sumie ostatni argument dla łasucha najważniejszy). No i woda. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Napoje na upał 24.06.13, 02:30 Jak cos takiego moze uzupelniac elektrolity? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Napoje na upał 24.06.13, 08:22 ajran, zimna herbata, woda gazowana (niegazowana wywołuje u mnie tylko wieksze pragnienie) a na wieczór szprycer - w lecie jest 100000 x lepszy od piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Napoje na upał 24.06.13, 08:37 Glownie herbata robiona na sloncu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,116580812,116580812.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 09:27 Woda (lekko) gazowana z cukrem trzcinowym lub miodem, limonką, miętą i startym imbirem - najczęściej, ayran, maślanka z wodą gazowaną, wszelkie ice tea domowej produkcji - to niealkoholowe. A także zimne piwo, calimocho, szprycer. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Napoje na upał 25.06.13, 13:25 Gość portalu: pies-li-kot napisał(a): > A także zimne piwo, lepiej podac dla dziecka(podroz,goraco)jak jakis slodki napoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 15:45 mhr2 napisała: > Gość portalu: pies-li-kot napisał(a): > > > A także zimne piwo, > > lepiej podac dla dziecka(podroz,goraco)jak jakis slodki napoj! No coś Ty? Poważnie?????? Piwa nie można????? ps Kobieto, zanim coś napiszesz zastanów się chwilę.... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Napoje na upał 27.06.13, 10:06 Gość portalu: beata_ napisał(a): > No coś Ty? Poważnie?????? Piwa nie można????? piwo dla dzieci mozna dziecku podac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Napoje na upał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 12:55 Weź już nic nie mów... Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: Napoje na upał 25.06.13, 14:25 Mimo upalu, "goraco" polecam: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,138006467,138006467.html Odpowiedz Link Zgłoś