Gość: aga IP: *.tami.pl 31.07.04, 15:11 Mam coś, ale nie wiem co to jest, jest to zielone ok.30cm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: kabaczrk czy cukinia 31.07.04, 15:19 ciemnozielone, przypomina ogórka, ale skórkę ma ciut inną? jakby grubszą, matowszą i w drobniutkie punkciki? cukinia Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kabaczrk czy cukinia 31.07.04, 16:54 ... ktora powinna byc zebrana przed przekroczeniem 15 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: kabaczrk czy cukinia 31.07.04, 16:57 na te przypadłość koleżanka już wiele nie poradzi, a raczej sama nie siała, bo wtedy przypuszczalnie wiedziałaby, co to :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kabaczrk czy cukinia 01.08.04, 14:38 Rada jest prosta: nie kupowac. Gdyby wiecej ludzi tak robilo, rolnicy nauczyliby sie zbierac cukinie o wlasciwej porze. Dla mnie cukinia 20 cm jest wlasciwie niejadalna. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: kabaczrk czy cukinia 01.08.04, 20:33 Linn, w Warszawie umarłabyś z cukiniowego głodu. Ale coś jest na rzeczy - wczoraj pod Halą Mirowska widziałam sporo cukiń poniżej 20 cm. Cud jakiś czy wreszcie sprzedawcy się uświadomili cukiniowo? No i złote cukinie, ku mej wielkiej radości, rozpowszechniły się. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: kabaczrk czy cukinia 01.08.04, 21:49 może być, że poważni plantatorzy stosują się do norm ue i wymagań dużych a obcych sieci handlowych, no i hoduja cukinie właściwej wielkości, poza tym może dotarło do niech, że jeśli zbierają małe, to krzaczek owocuje cały sezon, a jak sie wysili na pięć pięciokilowych gigantów z dojrzałymi pestkami to zmiera. w każdym razie w krakowie na pl. imbramowskim są małe złote,i zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kabaczrk czy cukinia 02.08.04, 09:38 Znaczy to, ze cos drgnelo. Z czasem konfrontacja smaku przekona wszystkich, ze roznica jest i to duza. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: kabaczrk czy cukinia 31.07.04, 17:00 A może Twój narzeczony jest kosmitą? (czyli zielonym ludzikiem) Wówcza gratuluję. Daruj frywolność, w to piękne sobotnie popołudnie muszę pracować, więc się trochę rozrywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: nołbull 31.07.04, 17:10 Spytałabym, co KONKRETNIE robisz, ale nie wiem, czy formuła forum dopuszcza takie poufałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kabaczrk czy cukinia IP: *.proxy.aol.com 01.08.04, 02:34 wiedza.wege.pl/wiedza/i/27.html www.iglak.pl/sklep/inf.php?mg=naspp&id=NP7120 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: kabaczrk czy cukinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 15:26 www.unaproa.it/prodotti/zucchina_main.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: kabaczrk czy cukinia IP: 193.111.166.* 02.08.04, 15:39 W Warszawie na Białołęce jest gospodarstwo ogrodnicze Z.Majlert. Produkują bardzo smaczne i niebanalne warzywa, często można je spotkać w np.Auchanie czy w Carrfourze na Targówku. Cukinki wielkości małych ogóreczków, wszelkie rodzaje sałat (rzymska, radicchio, roszponka), fasolka szparagowa we wszystkich fasonach i kolorach (płaska, okrągła, zielona, żółta, fioletowa),groszek cukrowy (taki w strączkach), takie śmieszne małe rzepki (białe, wielkości dużych rzodkiewek) i jeszcze inne fajne rzeczy, które nieraz w zwyczajnym warzywniaku trudno wyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: kabaczrk czy cukinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.04, 23:33 To z grosziem w logo?? m. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: kabaczrk czy cukinia 03.08.04, 10:09 Można zakupić świeże warzywa pana Majlerta bezpośrednio w gospodarstwie, są naprawdę świetne, wprost z pola. Taka wielka buda podobna do stodoły na ul. Marywilskiej, po lewej stronie nie dojeżdżając do Czołowej. Łatwo zobaczyć, nad wejściem wisi duży baner "świeże warzywa". Groszek w logo jest faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: kabaczrk czy cukinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 10:39 Potwierdzam. Byłam.. kupiłam:) . Wrócę\zwłaszcza po gotowy przecier pomidorowy za 1 zł. Trza go ino zawekowac i zaspasteryzować. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: kabaczrk czy cukinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 17:34 Dziekuję. Przejezdzam tamtedy dosc czesto i za kazdy razem mam ochotę tam wdepnąć. i jeszcze : www.diagnostics.it/upload/Allergologia/Allergeni/Allergen_f225.pdf Odpowiedz Link Zgłoś