Dodaj do ulubionych

Polski Top Chef -ktoś ogląda?

11.09.13, 22:00
Nie oglądam TVN-owskiego produktu, jestem uczulona na Panią Gessler, a reszta jury nie jest dla mnie żadnym autorytetem kulinarnym, ale jak widzę w jury Amaro, i Nowaka, którego uwielbiam, to nawet Wachowicz zniese :).
Czy ktoś to ogląda? Macie jakieś pozytywne wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lew Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: 5.134.64.* 11.09.13, 22:38
      Ja mam bardzo pozytywne wrażenia. Ciekawy program, kulturalne jury, Modest klasa sama w sobie - no niech go ktoś porówna z Gesslerową. Mam tylko nadzieję, że te migawki potraw przygotowywanych przez uczestników będzie można odszukać gdzieś w sieci, inaczej będzie to bardziej reality a nie program kulinarny.
      • nikka00 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 11.09.13, 23:55
        Ja też generalnie mam pozytywne wrażenia, szczególnie jeśli chodzi o zachowanie jurorów. Uwagi mam dwie, po pierwsze - jak Ty, uważam, że zbyt mało czasu poświęconego na potrawy i ich przygotowanie, po drugie, zirytowało mnie przyjęcie do programu "prostej Magdy". Zafundowano jej kompromitację w celu zapewnienia "'emocji" w programie. Strasznie niskie.
        • Gość: Lew Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: 5.134.64.* 12.09.13, 08:33
          Jak Ci się w takim razie podoba typek w kapeluszu w paski "zrobiłbym sto dań dla tysiąca osób w ciągu tej godziny"? Po pierwszym odcinku myślę, że będzie więcej osób typu "prosta Magda" :)
          • Gość: en Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.spine.pl 12.09.13, 10:24
            Można to znaleźć w necie?
        • Gość: Nana Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.13, 15:56
          teraz czasu malo, bo duzo zawodników. ale jak ich bedzie mniej to wierz mi, ze gotowania bedzie wiecej. przynajmniej tak bylo w amer. wersji. co do "prostej agdy" - ja się z nią zgodze, że zbyt wychuchane, i przekombinowane rzeczy sa po prostu smieszne. Ewa wachowicz i Maciej nowak wzieli ja w obroną. ja nie uważam, ze pierogi to niezwykle proste danie. otóż nie. zrobienie dobrego ciasta to naprawde sztuka. szkoda tylko, ze zabraklo raczej ... finezji, w przystrojeniu itd. no nie wiem, czegos mi zabraklo.
    • Gość: ogladalem Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.proxnetwork.com 12.09.13, 10:29
      Oglądałem ale szału nie ma ;]
      • pietnacha40 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 12.09.13, 14:23
        Też się zastanawiałam, jak ta kobieta trafiła do takiego programu. Nauczyciel szybki, sprawny i gotowy, będzie mnie straszył po nocach, a sam program mi się spodobał, choć zajawki budziły moje obawy.
      • mmagi Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 12.09.13, 15:00
        dokładnie,to ja już wole Master Chefa
    • mmagi Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 12.09.13, 14:53
      drętwota:)
    • inaa1 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 12.09.13, 21:17
      pozytywnych wrażeń niewiele.
      mam wrażenie, że program jest wyreżyserowany, a twórcy nieszczególnie starają się to ukryć.

jury sympatyczne za wyjątkiem naburmuszonego Pana z Czarnego Lądu.
      i za mało gotowania w gotowaniu.
    • Gość: sana Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.13, 15:53
      bardzo sie iesze, ze powstała edycja polska. \jestem fanką wersji amerykanskiej - od samego poczatku, kiedy to top chefem został zasłużenie harold dieterle. Masterchefa nie znosilam nigdy - nie ważne, czy w polskiej, czy amerykanskie, australijskiej wersji. Top chef, to top chef. trzyma w napieciu no i sa tam zawodowcy
    • Gość: GMK Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.centertel.pl 15.09.13, 12:41
      Drętwo, drętwo, a jak nie to głupio.Na pewno to też kwestia montażu, bo widać gołym okiem że montaż też do kitu. I ciągle te same osoby, ale bez osobowości. Jurora afrykanina nikt nie pamięta z powodu dokonań, nikt nie pamięta nazwiska,wyróżnia go kolor skóry. Nowak i Wachowicz też już wszystkie programy kulinarne zaliczyli. Amaro pewnie gotuje wspaniale, ale nie jest nudny i mało wiarygodny. Ewa Mailka - uczestniczka też już pojawiała się w programach kulinarnych dla amatorów, debiutowała w serii, która wypromowała gwiazdę Starmach.
      Wsplzawodnictwo barów mlecznych byłoby fajniejsze.
      • Gość: sana Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.09.13, 13:13
        to stwórz program, pewnie bedzie ciekawszy. Jesli jest to na licencji - to ja sie nie dziwie, ze jest podobnie. tak jest w umowach licencyjnych. poza tym zbyt serio tez do tego podchodzicie. a co do jury to i tak jest lepsze wg mniz w masterchefie. poza moranem nie ma nikogo kto by sie profesjonalnie zajmowal gotowaniem - nie restaurowniem, tylko gotowaniem wlasnie. mie top chef bardziej przekonuje. mnie program sie podoba. ;)Jesli dla kogos dretwo- to ok ;) niech dszuka wrazen gdzie indziej. proste
        • Gość: Madzia Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: 193.239.124.* 15.09.13, 13:43
          kolego Rufus, zgadzam sie z Tobą w 100%! Dno tak jak prawie wszystkie programy na Polsacie. Jury to chyba wystapila jeden jedyny raz gdzies w jakies niszowej telewizji jak Puls2 i tyle. Zadni mi to znawcy kuchni! I to sciaganie po master szefie, nozy i wypowiadania sie "jury"!
        • Gość: GMK Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.centertel.pl 15.09.13, 15:33
          To jest forum, nieprawdaż? Dlaczego jesteś taki/taka nabzdyczony? Co do kwestii " zrób sama' to przecież podałam pomysł : współzawodnictwo barów mlecznych. Jak się znajdzie sponsor to chętnie zrobię.I oglądaj nadal, ale nie wmawiaj mi, że zachwyca...
          • Gość: felek Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.1000lecie.pl 19.09.13, 11:47
            Będę oglądać. choćby tylko po to, by zobaczyć jak wylatuje ten wszystkowiedzący i wszystko umiejący kaszkiecik. Sam powiedział że nie trzeba go lubić bo nie jest czekoladą. Recz w tym, że nie tylko nie da się go lubić, bo go nie da się strawić. Ten naburmuszony pan z jury też nie jest najsympatyczniejszy ( nie jestem rasistą)
    • marghe_72 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 19.09.13, 11:31
      obejrzałam. I jestem zdegustowana poziomem jaki reprezentują niektórzy uczestnicy. I bynajmniej nie chodzi mi o umiejętności kulinarne.
      Kilka osób zdyskwalifikowałabym za odzywki i wulgarne zachowanie.
      Jury jakies takie lekko .. zramolałe ;). Mimo całej mojej sympatii do Józia i Modesta.. medialni to oni nie są
      • Gość: GMK Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 12:27
        Tez zobaczyłam drugi odcinek. Zmieniam zdanie co do Modesta Amaro. Ze nie jest medialny to fakt, ale nie jest nudny. Odzywka z "otworem gębowym" super. Juror Joseph gra jakiś reżyserowany spektakl, jest sztuczny jak mus czekoladowy z dodatkiem "chemii"- cytat z programu.
        Poziom uczestników żenujący, i nie jak się to nie ma do imponujących tytułów jakimi ich przedstawiają.Czy mnie wkręcacie?
        • opium74 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 20.09.13, 12:29
          Poziom wypowiedzi uczestników jest tak żenujący że brak mi słów.
          Czy nie można znaleźć w Polsce garstki ludzi którzy i potrafią gotować i poprawnie się wysławiać bez używania wulgaryzmów?
          Czy im się wydaje że w ten sposób zyskają sympatię widowni? Że są bardziej profesjonalni? Autentyczni?
          Oglądnełam tylko kawałek jednego odcinka i więcej nie zamierzam. Dno którego wspierac nie będe.
          • marghe_72 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 03.10.13, 11:42
            Obejrzałam kolejne odcinki.
            I nie jest ani o jotę lepiej.

Sympatię do Józia straciłam
            • Gość: Anka Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.ennet.pl 04.10.13, 16:21
              Tego się nie da obejrzeć!
              Okropne.
    • jeepwdyzlu na razie najlepszy program 05.10.13, 23:48
      tego typu w telewizji
      Modest - klasa sam dla siebie
      uczestnicy - ciekawi
      zawody - emocjonujące
      Bardzo udany i fajny program!
      jeep
    • Gość: sylwia Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.play-internet.pl 11.10.13, 01:30
      Mnie się ten cały Amaro nie podoba - jakiś taki oschły i "ąę", pan cudzoziemiec wiecznie naburmuszony i ma taką śmieszną minę, jakby był wiecznie zdziwiony :)
      Nowaka nawet lubię a Wachowicz w sumie mi obojętna. Swoją drogą, obejrzałam jej program - nic ciekawego, brak charyzmy i dziwny montaż. A Wy co sądzicie?

Z uczestników najbardziej podoba mi się Malika, jest sympatyczna i bezpretensjonalna. Darek i ten z kapelusikiem bardzo irytujący. Lubiłam tego Hiszpana, dopóki nie zaczął wrzeszczeć na Ogińskiego, że on został a inny odpadł. Jak można mieć pretensje do uczestnika za decyzję jury?
      A sam Ogiński to taki trochę błazenek. Nie miałam pojęcia, że on zawodowo kucharzy (w ogóle tego nie widać), myślałam, że tylko hobbistycznie. Próbowałam oglądać go w necie, ale to jego "siemanko, witam w mojej kuchni!" mnie drażni i nie mam już ochoty oglądać dalej.
    • Gość: Michał Top Chef IP: *.welnowiec.net 11.10.13, 21:01
      Oglądam.
      Wrażenia mieszane. Fajne jury, ale za mało eksponowane; np. Maciej Nowak - świetny recenzent i znawca kuchni w całym odcinku mówi raptem dwa albo trzy zdania; a to inteligentny człowiek i znawca kuchni, który zawsze ma coś ciekawego do powiedzenia. Siedzą za tym stołem i jakoś tak nie uczestniczą w programie. Joseph Seeletso raczej dość irytujący jest.
      Poziom uczestników trochę rozczarowuje, niby profesjonalni szefowie a wykładają się na wcale nie najtrudniejszych zadaniach.
      • Gość: miki202 Re: Top Chef IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 21:22
        No sorry, sorry, sorry, ale w ostatnim odcinku widziałam tylko fryzurę pani Wachowicz.
    • wybredny.smakosz Żenada 12.10.13, 08:42
      To jest żenujący program uwłaczający prawdziwym smakoszom.
      • shiva772 Re: Żenada 12.10.13, 23:54
        Uuuu ostre słowa, ciekawa jestem jak można uwłaczać smakoszom - poprzez program - żaden z widzów nie próbuje tych potraw, a na inny kanał zawsze można przełączyć.
    • Gość: tr_ Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.boa.fiberby.dk 13.10.13, 20:07
      Mnie się jury podoba, Amaro ma klasę i poczucie humoru, chociaż na początku był trochę spięty, za to Wachowicz może bardziej sprawdziłaby się jako prowadząca, bo nie ma nic do powiedzenia może ten koleś powinien być w jury, który teraz jest kimś w rodzaju moderatora?do tego nie zrobili takiego na siłę show jak w TVN, i nie ma łzawych historii, nie podoba mi się jednak, że tak mało o samym jedzeniu, najczęściej nie wiadomo, dlaczego dane danie jest niesmaczne, do tego Polsat chyba oszczędzał na produktach, ta spiżarnia wygląda naprawdę biednie, a to, że nie mieli dla wszystkich owoców morza w którymś z odcinków, to nie do pomyślenia, najbardziej mnie jednak zaskoczył katastrofalny poziom uczestników, oni najczęściej nie potrafią gotować, Amaro powiedział, że coś jest super dopiero w 5tym odcinku!!! No, ale dlaczego się dziwić, Polska gastronomia leży, w Goeteborgu 6 restauracji z gwiazdkami, w całej Polsce jedna. Do tego nikt nie umie zrobić dobrze przegrzebków, one mają być na złoto skarmelizowane a nie byc takie strasznie blade.
      • jeepwdyzlu Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 15.10.13, 15:00
        Geteborg nie był rozorany w latach 39-45 a potem okupowany do 89
        więc może nie porównujmy
        albo inaczej - porównamy za 10 lat
        Warszawa już dziś jest ciekawszym miastem do życia niż Sztokholm...

Co do programu...
        Amaro to talent medialny jak się okazało. Przepadam za nim. Nowak też jest klasą dla siebie. Reszta.... tło
        Uczestnicy?
        Nauczyciel i bloger z Anglii - do wywalenia.
        Reszta - super. Kibicuję blondynowi z Sopotu...
        ciao
        jeep
        • marghe_72 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 16.10.13, 16:58
          jeepwdyzlu napisał:

,
          > Nauczyciel i bloger z Anglii - do wywalenia.
          > Reszta - super. Kibicuję blondynowi z Sopotu...
          > ciao
          ,
          popieram w 100%

Nie podoba mi się się to, że podczas programu nie pokazują WSZYSTKICH dań..
          • marghe_72 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 16.10.13, 23:24
            Z serii mówisz masz - Piotr O. odpadł.
            A zatrudnianie dzieci w roli jury to trochę nietrafiony pomysł
        • pietnacha40 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 16.10.13, 23:29
          jeepwdyzlu napisał:

>
          > Co do programu...
          > Amaro to talent medialny jak się okazało. Przepadam za nim. Nowak też jest klas
          > ą dla siebie. Reszta.... tło
          > Uczestnicy?
          > Nauczyciel i bloger z Anglii - do wywalenia.
          > Reszta - super. Kibicuję blondynowi z Sopotu...
          > ciao
          > jeep
          >

Dopisuję się do klubu :)
        • kuchniazone Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 07.11.13, 19:11
          kibicuję Piotrkowi z Sopotu :)
    • Gość: szef kuchni Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.centertel.pl 06.11.13, 21:58
      Tak oglądam i jestem przerażony rywalizacja a tym co próbują za darmo to niech nie krytykują mam namyśl tych z emisji 06 11 2013 cobyli w restauracjiu geslera wielka porażka jestem tez szefem kuchni ale tak nikt u mnie nie swiruje.
      • Gość: annjen Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 22:51
        szefie kuchni, może gdybyś postawił jakieś znaki interpunkcyjne (mam nadzieję, że wiesz co to takiego), to byłoby łatwiej Cię zrozumieć...
        • Gość: miki202 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 08:04
          A Gessler to z tych Gesslerów, co nie płacą podatków i robią w konia całe państwo polskie? Czy inny Gessler?
          • pietnacha40 Czy Gessler znaczy cham? 07.11.13, 21:03
            Takiego popisu chamstwa, dawno nie widziałam. Ja rozumiem, robimy show. Ale żadne tv, reklama czy kasa, nie byłaby w stanie mnie przekonać, żebym się tak zachowała. Chłop nie ma za grosz klasy. Motywowanie do pracy, to nie poniżanie. Coś mu się pomyliło. Może to wina, że nie za dobrze rozumie po polsku? Nie zrozumiał wytycznych? Chciał naśladować Ramseya?Wychodzi na to, że to domena tej rodziny.
            Kto chodzi do restauracji prowadzonej przez takiego...hmmmm....kogoś? Żaden z "najbardziej znanych w kraju" blogerów nie był zażenowany takim zachowaniem? Ja bym wyszła.
            • Gość: Lew Re: Czy Gessler znaczy cham? IP: 5.134.64.* 07.11.13, 22:14
              w ogóle skoro już tak szumnie powiedzieli, że zaproszeni są najpopularniejsi blogerzy, to mogli ich chociaż przedstawić, a raczej ich blogi, to że pokazali kilka twarzy i nazwiska nic większości nie mówiące to co to miało być? mało spójny był odcinek
              Gessler za to naprawdę nie umie odmieniać wyrazów przez przypadki? żena
              • marghe_72 Re: Czy Gessler znaczy cham? 18.11.13, 16:03
                Gość portalu: Lew napisał(a):

> w ogóle skoro już tak szumnie powiedzieli, że zaproszeni są najpopularniejsi b
                > logerzy, to mogli ich chociaż przedstawić, a raczej ich blogi, to że pokazali k
                > ilka twarzy i nazwiska nic większości nie mówiące to co to miało być? mało spój
                > ny był odcinek
                Nie wszyscy są blogerami.
                Była szefowa kuchni , była założycielka portalu recenzującego restauracje (po co? nie mam pojecia) itp
        • Gość: mlody Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.11.13, 20:02
          wtam.dziś obejrzałem kolejny odcinek i jestem zdziwiony,jak ktos kto wczesniej nie skonczyl 2 razy dania i dzis tez nie skonczyl,tylko fartem trafil do druzyny ktoerj sie udalo przejsc jest jeszcze w programie?????dla mnie jakis regulamin jest i powinien odpasc.nie zaprzeczam jego zdolnosciom kulinarnym,ale to nie tylko sie liczy,trzeba umiec zagospodarowac czasem,przykro mi,cz w finale bedzie?tez nie poda dania i wygra tlumaczeniem ze by zrobil to i to?program dla mnie przegral.....żenua
    • Gość: Lew Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: 5.134.64.* 14.11.13, 07:19
      Mój mąż wczoraj stwierdził, że dzięki temu programowi usłyszał wiele nowych rzeczy, tyle że on niezbyt się interesuje kuchnią na codzień, więc zobaczenie jak wygląda jarmuż i z czym to się je było zaskoczeniem. Mnie się odcinek podobał, chociaż pierwsza część z pizzą była nudna i niewiele wnosiła ale już druga część w porządku.
    • Gość: księżnica hehehe Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 20:39
      właśnie oglądam...

Twórcom TopChefa podpowiadam że forma żeńska słowa "książę" to "księżna" (ewentualnie "księżniczka"), a nie "księżnica"

Księżnica (a współcześnie książnica) to magazyn książek.
      • beata_ Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 17.11.13, 23:34
        Gość portalu: księżnica hehehe napisał(a):

> właśnie oglądam...
        >
        > Twórcom TopChefa podpowiadam że forma żeńska słowa "książę" to "księżna" (ewent
        > ualnie "księżniczka"), a nie "księżnica"
        >
        > Księżnica (a współcześnie książnica) to magazyn książek.

Po pierwsze oglądałaś/oglądałeś Master Chefa, a nie Top Chefa.
        Po drugie, nie złapałaś/nie złapałeś celowo i żartobliwie powtórzonego przez komentatora lapsusu Charliego, który nie jest Polakiem i jakoś mu ta księżnica wyszła zamiast księżniczki.
        Warto oglądać programy bardziej uważnie :-)
    • imogen0 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 20.11.13, 22:45
      Szkoda,ze odpadł sympatyczny i ambitny Piotrek a został gość który 2 razy nie oddał dania bo albo je spieprzył albo nie zdążył...
      • Gość: Lew Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: 5.134.64.* 20.11.13, 23:12
        powylewałam już żale na FB ale i tu się dopiszę, że tak również nie podoba mi się taka sytuacja
        myślałam, że wygra ten program, był moim faworytem,
        Darek nie powinien ze względu na całokształt znaleźć się w finale, dziewczyna jest słabiutka w organizacji pracy i niestety wypada blado przy chłopakach, Martin jest OK ale w zasadzie nie pamiętam ani jednego dania, które zrobił, sympatyczny i poprawny

no niepocieszona jestem naprawdę
        • pietnacha40 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.11.13, 00:55
          :D to tak jak ja! Martin zrobił rewelacyjną zupę rybną w kociołku, dzisiejsze afrodyzjaki - jego bym zjadła najchętniej. Coś tam jeszcze po drodze było. Jest dla mnie drugi, po Piotrze :( co do Maliki, mam dokładnie to samo zdanie.
          • jeepwdyzlu Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.11.13, 09:14
            jeśli nie ma Piotra
            to najlepszy jest Darek
            Tak czy siak
            program jest świetny
            jeep
      • Gość: ewa Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 09:38
        Zgadzam się z Tobą w 100%
        • Gość: ewa Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 09:40
          Najlepszy byl Pioterk Darek powinien odpaść
          • mamagnoma Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.11.13, 10:35
            Zgadzam sie. Tez uwazam, ze to nie w porzadku, ze do finału przeszedl facet, ktory dwa razy nic nie podał.
    • Gość: andi Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.net.e-net24.pl 19.03.14, 22:02
      ja to ogladam ale smiac mi si
      e chce z nich dlaczego ci ludzie biora w tym udzial placza chyba tylko dla tej nagrody bo dlaczego innego jak widze tego calego amara zachowuje sie jak gdyby byl bogiem kuchni zal bierze ewa wachowicz tez duzo do zyczenia kiedys ogladalem jak ciasto na grysikowca robila maja mama i babcia mowili na to przekladaniec moja babcia w piecu to robila moja mama tez to robi i moja siostra i zawsze nie moglismy sie doczekac tego i mysle ze napewno to jest w stu procentach lepsze niz ona w telewizji pokazuje jeszcze cos tam wymysla zeby to bylo pulchne zawija to w cos mysmy to zaraz chciel nie trzeba bylo to wcos zawijac zeby spulchnialo i Wielka PANI Wachowicz mysli ze cos wymyslila jak babcie przeszlo sto lat temu to juz znaly i robily i przypuszczam ze w stu procentach to bylo lepsze niz jej chocby dlatego ze bylo naturalnie robione i bez chemi co dzisiaj
      • jeepwdyzlu Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 19.03.14, 23:32
        Amaro jest bogiem kuchni
        Wachowicz ma się uśmiechać i epatować biustem
        co się udaje...
        Za to Pan Maciek się rozkręca :-)

jeep
        • smutas13 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 20.03.14, 08:27
          Nie oglądam. Nie lubię wyścigów w kuchni.
      • Gość: szok Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.14, 19:32
        > ja to ogladam ale smiac mi si
        > e chce z nich dlaczego ci ludzie biora w tym udzial placza chyba tylko dla tej
        > nagrody bo dlaczego innego jak widze tego calego amara zachowuje sie jak gdyby
        > byl bogiem kuchni zal bierze ewa wachowicz tez duzo do zyczenia kiedys oglad
        > alem jak ciasto na grysikowca robila maja mama i babcia mowili na to przekladan
        > iec moja babcia w piecu to robila moja mama tez to robi i moja siostra i zawsz
        > e nie moglismy sie doczekac tego i mysle ze napewno to jest w stu procentach le
        > psze niz ona w telewizji pokazuje jeszcze cos tam wymysla zeby to bylo pulchne
        > zawija to w cos mysmy to zaraz chciel nie trzeba bylo to wcos zawijac zeby spu
        > lchnialo i Wielka PANI Wachowicz mysli ze cos wymyslila jak babcie przeszlo sto
        > lat temu to juz znaly i robily i przypuszczam ze w stu procentach to bylo leps
        > ze niz jej chocby dlatego ze bylo naturalnie robione i bez chemi co dzisiaj

Widać że polska języka ciężki!!!
        Przecież tego nie da się czytać!! Żadnego przecina, kropki, jeden wielki bełkot.
        Lepiej wracaj do szkoły, a nie krytykuj tych co coś osiągnęli.
      • Gość: Ula Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.jmdi.pl 21.03.14, 20:28
        Kobieto, co próbujesz przekazać? Nic nie rozumiem, nie da się czytać.
    • ania_880 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 20.03.14, 15:40
      Ja oglądam, jest super, też uwielbiam Amaro, faktycznie choćby dla jego pomysłów warto oglądać ten program. Magda Gessler jest przemądrzała.
    • posenerka Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.03.14, 13:06
      Uczestnicy bardzo wulgarni, chamscy, nastawieni na wygraną po trupach.
      Może ich motywuje niezbyt kulturalny pan o czarnym kolorze skóry (nazwiska nie pamiętam a nie nie wiem skąd konkretnie jest).
      Leci łacina, wypikiwanie...
      czy na tym teraz muszą polegać tego typu programy?
      Bo przecież u Gessler to samo. Podkreślanie wulgaryzmami jaka ta konkurencja i sprawa ważna, bo jak ktoś nie zrobi dobrze bazy do sosu to koniec świata i można kląć na czym świat stoi.

To nie wszystkie zastrzeżenia ale trudno oglądać program, który chyba zniża się do jakichś Big Brother czy Warsaw Shore (nie znam ale czytałam i tak mi się kojarzy, im bardziej wulgarnie i chamsko tym WYRAZIŚCIEJ).

Tylko Amaro mnie nie wkurza. ;) Wachowicz i Nowak to takie kwiatki do kożucha.
      • Gość: miki202 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.14, 15:48
        Co wy z tym Amaro. Też potrafi się zachować jak ostatni cham. Chyba tak ma być - arena, gladiatorzy, lwy, krew się leje, tłuszcza wyje i pokazuje kciuk w dół. Narzekacie i oglądacie. Spasowałam po pierwszym odcinku drugiej serii. Marne.
        P.S. Czy ta podgolona pani z czubem włosów nie ma zębów? Czy to możliwe?
        • Gość: Rena Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.play-internet.pl 21.03.14, 17:23
          Czy tylko we mnie Pani Perszke nie budzi sympatii? Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale jakoś nie trawię tej osoby. Nie chciałabym od Niej niczego do jedzenia...
      • jeepwdyzlu Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.03.14, 18:56
        Uczestnicy bardzo wulgarni, chamscy, nastawieni na wygraną po trupach.
        -----------
        Niestety masz rację
        Szefowie z pierwszej serii byli sympatyczniejsi...
        jeep
    • Gość: Ula Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.jmdi.pl 21.03.14, 20:29
      Pierwsza seria była dużo lepsza :)
      • pietnacha40 Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 21.03.14, 22:59
        Nudą wieje, widać jedynie Magdę Perszke, ale bardziej przez jej "dramaty i dylematy", a nie ciekawą osobowość. Pierwsza seria, jak się okazuje, miała wysoko ustawioną poprzeczkę. W tej, wszyscy się zlewają w jedno. Kilka odcinków, ani faworyta, ani osoby, której bym kibicowała.
    • Gość: andi Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? IP: *.net.e-net24.pl 16.04.14, 11:25
      to jest wedlug mnie niepowazny czlowiek zachowuje sie jak gdydby byl bogiem nie kazdy ma ten smak ktos lubi ostr e a ktos iny nie amaro kim ty jestes glupola ze siebie robisz ja tak to odbieram a ten kto idzie do tego programu chyba nie jest spelna rozumu zachowujesz sie bpan panie Omaro jak zwykly cymbal nie kazdy ma ten sam smak ktos lubi to samo danie ostre czy moze pikatne a to samo tanie ktaos moze lubic prawie na slodkon jak mozna to ocenic robicie scieme dla kasy wy prostych rzeczy nie umiecie zrobic tak jak Pani Ewa Wachowicz ZROBILA ZWYKLEGO GRYSIKOWCA I MYSLUI ze ona to wymyslila a moja babcia i matka teraz siostra ta to robi a jej sie wydaje ze cos wymyslila bierzecie przepisy od starszych ludzi i wydaje wam sie ze Wy to wymysliliscie bzduraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      • mmagi Re: Polski Top Chef -ktoś ogląda? 16.04.14, 12:26
        kup koło i walnij sie w czoło

jeden wielki bełkot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka