Dodaj do ulubionych

Zielone pomidory

09.10.13, 16:09
A czy zielone pomidory, to niedojrzałe pomidory, czy to taki gatunek pomidorów?
Na przykład drzem z zielonych pomidorów, to drzem z niedojrzałych pomidorów.

I jeszcze jedno.
Czy teraz, o tej porze, w Polsce, uprawia się tzw. gruntowe pomidory, czy są już tylko szklarniowe albo spod folii?
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Zielone pomidory 09.10.13, 16:47
      Zielone pomidory - to taki kolor ;)
      A co to jest drzem ?
    • aqua48 Re: Zielone pomidory 09.10.13, 16:48
      oliwka-oliwka-oliwka napisała:

> Na przykład drzem z zielonych pomidorów, to drzem z niedojrzałych pomidorów.

DŻEM, tylko dżem. Zielone to niedojrzałe.
    • tralalumpek Re: Zielone pomidory 09.10.13, 17:13

> A czy zielone pomidory, to niedojrzałe pomidory, czy to taki gatunek pomidorów?
      >

****zielone pomidory to te ktore krasnale przemalowuja z czerwonych

> I jeszcze jedno.
      > Czy teraz, o tej porze, w Polsce, uprawia się tzw. gruntowe pomidory, czy są ju
      > ż tylko szklarniowe albo spod folii?

*** teraz o tej porze w Polsce to juz tylko odmiana podsniegowa jest uprawiana
      dziwie sie ze jej nie znasz
      • reniam_123 Re: Zielone pomidory 09.10.13, 17:18

> A czy zielone pomidory, to niedojrzałe pomidory, czy to taki gatunek pomidorów?
        >
        > I jeszcze jedno.
        > Czy teraz, o tej porze, w Polsce, uprawia się tzw. gruntowe pomidory, czy są ju
        > ż tylko szklarniowe albo spod folii?

Dziecko skąd ty jesteś ?
        • tralalumpek Re: Zielone pomidory 09.10.13, 17:35
          reniam_123 napisała:
          >
          >
          > Dziecko skąd ty jesteś ?

reniu ile ty masz lat?
        • oliwka-oliwka-oliwka Jestem z Warszawy 10.10.13, 09:27
          reniam_123 napisała:

> Dziecko skąd ty jesteś ?

Jestem Ania i jestem z Warszawy i mam ... lat. A ty?

• znana.jako.ggigus możesz podać nazwę tej audycji, 09.10.13, 17:24
        na którą się powołujesz w dyskusji o parówkach?
        prosiłam o to, ale może przeoczyłaś.
        • tralalumpek Re: możesz podać nazwę tej audycji, 09.10.13, 17:37
          nie przeoczylam, nie wiem, nie pamietam, nie jestem stalym czytelnikiem programow tv ani stalym ogladaczem tv
          bylo chyba cos tydzien czy dwa tygodnie temu zwiazane z tematem wege (jakies pewnie swieto mieli) stad byl chyba ten program, przypadek ze ogladalam
          byc moze RTL ...
          • znana.jako.ggigus dzieki za odp 09.10.13, 17:55
            oczywiscie wiem, ze nie przeoczylas. to byla moja ironia i szczerze piszac, proba wymuszenia odpowiedz. Tez bym chciala zobaczyc ten program, ale Twoje dane sa za mlo precyzyjne. Byc moze RTL oznacza byc moze SAT1, Pro/, Vox, Sixx. Raczej nie panstwowa tivi.
            Szkoda bo nadal nie znam i chyba nie poznam szczegolow tego tygodniowego testu. Najwazniejsze bylo chyba jedak przeslanie: wege produkty sa niesamczne, mniejsza o to jak tworcy programu do tego doszli.
            dziekuje za udzial w dyskusji
      • oliwka-oliwka-oliwka Re: Zielone pomidory 10.10.13, 09:28
        Nie wyśmiewaj się z nikogo, bo z ciebie też się wyśmieją :)
    • beata_ A, bo to "trollstwo" próbuje się... 09.10.13, 18:33
      ... kamuflować, żeby admin (po przesłaniu linka do usunięcia) nie miał się do czego formalnie przyczepić :D

Wyrabiają nam się te trolle... czyżby zaczęli "przyjmować" białko zwierzęce? ;P
      Sami z siebie by tego nie zrobili - może ktoś coś rozpyla w powietrzu albo umęczona rodzina coś im w jedzeniu przemyca :D

Gość portalu: Eee napisał(a):

> ...i tak dajecie się podpuszczać coraz bardziej idiotycznym pytaniom tego trollstwa...
      • oliwka-oliwka-oliwka Re: A, bo to "trollstwo" próbuje się... 10.10.13, 09:38
        Nie mierz wszystkich swoja miarą ;)
    • oliwka-oliwka-oliwka Solanina? 10.10.13, 09:37
      Wielu ekspertów żywieniowych podkreśla, że zielone pomidory, podobnie jak zielone ziemniaki, zawierają dużo trucizny - solaniny, nie każdemu to służy po zjedzeniu.
      Tak jest, gdy zielone pomidory są niedojrzałymi pomidorami. Bo jeśli to taka zielona odmiana, to pewnie co innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka