Dodaj do ulubionych

Specjały z brzoskwinią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:08
zrobiłam mus brzoskwiniowy.
obrzydlistwo, jakich mało.
bez smaku szczególnego, taka ciapaja z brzoskwini.
odradzam, po co ma sie ktoś inny napracować i wyrzucic ciapaję do kosza.
Obserwuj wątek
    • Gość: allll Re: Specjały z brzoskwinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:30
      strasznie niedobre fuj fuj fuj nie polecam szkoda czasu paskudztwo jakic malo
      • Gość: Sqka Re: Specjały z brzoskwinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:44
        racja, też się nacięłam i to jeszcze zrobiłam na przyjęcie dla gości. Dwa dni
        stało w lodówce, wstydziłam się podać.
    • pocztufka Re: Specjały z brzoskwinią 22.08.04, 15:49
      a ja polecam cobbler brzoskwiniowy. Proste, szybkie i pyszne! To przepis, który
      wybróbowałam a jest autorstw pani agnieszki kręglickiej.
      składniki:
      1,20 kg brzoskwiń, 1 szkl. mąki, szczypta soli, 3 łyżki brązowego cukru,
      łyżeczka proszku do pieczenia, roztrzepane jajo, 100 g masła, forma o średnicy
      23 cm
      wykonanie:
      Brzoskwinie pokroić i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
      Wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać masło i rozetrzeć
      palcami, tak żeby powstały grudki ciasta. Dodać jajo (zrobi się dość rzadka
      masa). Położyć kawałki ciasta na brzoskwiniach (piekąc się, pokryją owoce w
      całości). Wstawić do gorącego piekarnika (180-200 st. C) i piec ok. 40 minut.

      ja podałam na ciepło z kulką lodów waniliowych. próbowałam z jabłkami, ale
      brzoskwinie lepsze, ciasto kruchutkie, wyrasta i nie jest bardzo słodkie. może
      warto wypróbować

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka