Gość: Wika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:08 zrobiłam mus brzoskwiniowy. obrzydlistwo, jakich mało. bez smaku szczególnego, taka ciapaja z brzoskwini. odradzam, po co ma sie ktoś inny napracować i wyrzucic ciapaję do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: allll Re: Specjały z brzoskwinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:30 strasznie niedobre fuj fuj fuj nie polecam szkoda czasu paskudztwo jakic malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: Specjały z brzoskwinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:44 racja, też się nacięłam i to jeszcze zrobiłam na przyjęcie dla gości. Dwa dni stało w lodówce, wstydziłam się podać. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: Specjały z brzoskwinią 22.08.04, 15:49 a ja polecam cobbler brzoskwiniowy. Proste, szybkie i pyszne! To przepis, który wybróbowałam a jest autorstw pani agnieszki kręglickiej. składniki: 1,20 kg brzoskwiń, 1 szkl. mąki, szczypta soli, 3 łyżki brązowego cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, roztrzepane jajo, 100 g masła, forma o średnicy 23 cm wykonanie: Brzoskwinie pokroić i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać masło i rozetrzeć palcami, tak żeby powstały grudki ciasta. Dodać jajo (zrobi się dość rzadka masa). Położyć kawałki ciasta na brzoskwiniach (piekąc się, pokryją owoce w całości). Wstawić do gorącego piekarnika (180-200 st. C) i piec ok. 40 minut. ja podałam na ciepło z kulką lodów waniliowych. próbowałam z jabłkami, ale brzoskwinie lepsze, ciasto kruchutkie, wyrasta i nie jest bardzo słodkie. może warto wypróbować Odpowiedz Link Zgłoś