Dodaj do ulubionych

Paczka swiateczna

18.11.13, 18:25
Wysylam rodzicom ze Stanow paczke na Swieta i nie pamietam jakie slodycze sa w Polsce dostepne a jakie nie. Np. majaczy mi sie ze nie ma Peanut Butter cups, ale moze sie myle? Albo mietowe M&My? Albo popcorn w czekoladzie? Chcialabym im wyslac cos tutejszego, bo w koncu nie ma sensu wysylac Toblerone, nie?
Moze byl juz taki watek i wtedy prosze o linka, probowalam na stronie internetowej tesco.pl znalezc polski asortyment slodyczy, ale be sukcesu, wiec bede wdzieczna za sugestie.
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Paczka swiateczna 18.11.13, 19:07
      słabo szukałaś coś ;o)
      ezakupy.tesco.pl/pl-PL/
      w artykułach spożywczych są słodycze rozbite na różne gatunki.

Nie wiem co to peanut butter cups, miętowych m&m nie ma. Popcornu w czekoladzie też nie widziałam.
      • godiva1 Re: Paczka swiateczna 18.11.13, 20:40
        O jaki dobry link, bardzo dziekuje. Nie moge znalezc asortymentu swiatecznego, nie wiem czy to jeszcze za wczesnie, czy przeoczylam. Peanut butter cups to sa takie male czekoladki z maslem orzechowym, sadze ze ich nie ma bo nie moge znalezc.
    • Gość: x jeżeli w Polsce czegoś nie ma, to znaczy, IP: *.unitymediagroup.de 19.11.13, 06:07
      że przepisy unijne nie zezwalają na przywóz z tzw. krajów trzecich, w tym USA.
      Popcorn z kukurydzy zmodyfikowanej genetycznie podlega embargu.
      Dowiedz się też o inne artykuły spożywcze.
      • Gość: ania Re: jeżeli w Polsce czegoś nie ma, to znaczy, IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 07:51
        Co za kompletna bzdura! Jeżeli w Polsce czegoś nie ma, to znaczy ,że żadna firma nie odkryła popytu na dany towar, a nie, że jest zakaz wwozu! Trudno, żebyśmy mieli w kraju wszystkie wytwory producentów na całym świecie.
        • Gość: x co jest bzdurą? IP: *.unitymediagroup.de 19.11.13, 08:36
          Możesz przywieźć każde żarcie do Unii?
          I odwrotnie: do Hameryki też nie przywieziesz łoscypków i swojskiej kiełbasy!
    • Gość: gość Re: Paczka swiateczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.13, 12:19
      godiva1,

tylko Czek:)
      • godiva1 Re: Paczka swiateczna 19.11.13, 14:38
        Naprawde? Nie wolno do Polski wwozic popcornu z naszej kukurydzy ktora jest GMO? Czy to byl zart? Przepraszam, ale ja jestem jeszcze przed pierwsza kawa i jako blondynka nawet po kawie nie zawsze wiem co sarkazm a co nie...

Wiem ze mojemu koledze Francuzowi zabrali Kinder Eggs na granicy, bo u nas nie wolno miec niczego niejadalnego wewnatrz jadalnego (albo moze tylko w produktach dla dzieci).
        • Gość: x nie żartuję, wielokrotnie widziałem konfiskatę IP: *.unitymediagroup.de 19.11.13, 16:00
          żywności na lotnisku. Dowiedz się, co wolno. Unia też się pilnuje.
        • Gość: gość Re: Paczka swiateczna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.13, 16:53
          godiva1 napisała:

> Naprawde? Nie wolno do Polski wwozic popcornu z naszej kukurydzy ktora jest GM
          > O?

znasz inny!
    • kasianarozdrozach Re: Paczka swiateczna 19.11.13, 18:56
      Nie wysylaj ze Stanow Toblerone, przeciez to szwajcarska czekolada ;)
      • Gość: x hehe, szwajcarska to była kiedyś, teraz jest IP: *.unitymediagroup.de 19.11.13, 21:03
        hamerykańska:
        pl.wikipedia.org/wiki/Toblerone.
        Od roku produkowana przez Mondelez International (jest nawet Mondelez Polska), a do 2012 przez Kraft Food.
        Hameryka wszędzie! Wedel też nie jest polski.

P.S. Teraz wiesz, co to jest globalizacja ;)
        • kasianarozdrozach Re: hehe, szwajcarska to była kiedyś, teraz jest 19.11.13, 21:19
          Ale korzenie ma szwajcarskie, wyslalabym raczej typowo hamerykanskie

PS. A to ja tego nie wiedzialam?
        • kasianarozdrozach Re: hehe, szwajcarska to była kiedyś, teraz jest 19.11.13, 21:28
          PS.2. Mondelez International = ex Kraft Foods
          • godiva1 Re: hehe, szwajcarska to była kiedyś, teraz jest 19.11.13, 22:37
            No toz napisalam ze Toblerone nie ma sensu w pierwszym paragrafie. Taka glupia to ja juz nie jestem, wiem ze belgijskiej, szwajcarskiej itp zywnosci nie ma co wysylac do Lodzi.
            • kasianarozdrozach Re: hehe, szwajcarska to była kiedyś, teraz jest 19.11.13, 23:58
              O glupote Cie nie posadzalam, jakze bym smiala. Wtracilam tylko, bo moze w tej Hameryce mysla, ze to hamerykanskie jest ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka