martysia1411 09.12.13, 14:00 co zrobić by rosół na nastepny dzień byl jak świeży, macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr2 moze go odtluscilas, bo wtedy traci smak i aromat 11.12.13, 12:12 martysia1411 napisała: > świeży jest tylko już smak nie taki sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ugotuj późnym wieczorem, IP: *.unitymediagroup.de 09.12.13, 14:42 rosół nie domyśli się następnego dnia, że już jest po północy i będzie smakował tak samo. Albo pogadaj z rosołem, żeby nie zmieniał smaku. Może nie zachowa się jak świnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: rosół 09.12.13, 15:10 Wyjmij z niego wszystko, zwłaszcza warzywa (odcedź po prostu). Jak parę razy przetrzymałam rosół ze wszystkim, na czym się gotowało (np. gotowałam wieczorem i wystawiałam gorący na taras na noc zimą, żeby ostygł), to zdecydowanie zmieniał smak - taki z nutą słodko-kwaśną. Nie kisł, nie psuł się, ale miał smak namokniętych warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
minor_swing Re: rosół 09.12.13, 18:52 dokładnie, pozbyć się wszystkich rupieci. a jak skwaśnieje, należy dolać trochę wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
minor_swing Re: rosół 09.12.13, 21:12 forum.gazeta.pl/forum/w,77,118432697,,Gessler_i_jej_parfe_w_menu_i_jej_sezonowosc.html?v=2 tu krótka dyskusja :) wklep w ctrl f "wódka", jesli nie chce Ci się czytać całego wątku. osobiście nie testowałam wlewania wódki do rosołu. Odpowiedz Link Zgłoś