lonely.stoner 14.02.14, 17:07 hej, kupilam niedojrzale mango - lezy juz 2 tydzien i nie dojrzewa - myslalam ze bedzie z nim tak jak z avocado- polezy i dojrzeje. A tu nic. No i nie wiem- mam wyrzucic? z niedojrzalego cos mozna zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: niedojrzale mango 14.02.14, 17:17 lonely.stoner napisała: > hej, kupilam niedojrzale mango - lezy juz 2 tydzien i nie dojrzewa Jabłka przyspieszają dojrzewanie, najlepiej włożyć owoc do torebki z nimi, na awokado i banany też działa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: niedojrzale mango 14.02.14, 17:30 kupuje tylko te z zoltej odmiany, jeszcze mi sie nie zdarzylo by nie doszly zielonoczerwonych nie lubie podobno niedojrzale nadaje sie do salatek, nie probowalam jedynie proszek z zielonych w kuchni hinduskiej Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: niedojrzale mango 14.02.14, 17:50 annapgk.blogspot.com/2014/02/wietnam-na-paeczkach-nom-xoai-xanh.html Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 kupuj dojrzale 15.02.14, 14:10 lonely.stoner napisała: > hej, kupilam niedojrzale mango bo niedojrzale to tylko w cielpe dojrzeja:) Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: niedojrzale mango 16.02.14, 05:32 ja kładę zawsze w michę pełną owoców, ale nie kupuję mega twardego tylko takie pół na pół, po kilku dniach nadaje się banany zawsze kupuję zielone Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: niedojrzale mango 16.02.14, 16:29 Z niedojrzałego (zielonego) mango żółtej odmiany można zrobić pyszną tajską sałatkę. Nie wiem czy czerwono-zielone też sie nada. Odpowiedz Link Zgłoś