Dodaj do ulubionych

NUGAT w kubeczku

29.04.14, 15:52
Witam, dostałam sporo nugatu w kubeczkach z Niemiec. Robiłam już z nim pralinki, jest smaczny, w konsystencji przypomina krem czekoladowy. Macie jakieś pomysły do czego mogę go wykorzystać? Jest go naprawdę duuużo.
Obserwuj wątek
    • squirk Re: NUGAT w kubeczku 29.04.14, 16:14
      zaczarna napisał(a):

> Witam, dostałam sporo nugatu w kubeczkach z Niemiec. Robiłam już z nim pralinki
      > , jest smaczny, w konsystencji przypomina krem czekoladowy. Macie jakieś pomysł
      > y do czego mogę go wykorzystać? Jest go naprawdę duuużo.

Zastąpiłabym nim Nutellę w niektórych przepisach z Moich Wypieków, tych które wyszukiwarka wyrzuca po wpisaniu "Nutella" (nie mogę podać linków bo wyskakuje "wykryto spam") i zrobiła przekładane wafle.
      :-)
    • Gość: klik "Nadmiar" możesz zamrozić. nt IP: *.gdynia.mm.pl 29.04.14, 16:31
    • Gość: agnes181jaw2008 Re: NUGAT w kubeczku IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 29.04.14, 17:35
      Możesz się podzielić ze mną :) kocham ten smak hehe.

Myśle że zastąpienie nutelli będzie idealnym pomysłem. Kiedyś piekłam ciasto gdzie biszkopty smarowało się nutellą. Wafle przekładane/
      • qubraq Re: NUGAT w kubeczku 30.04.14, 09:04
        Nugat (ulica) jest w W-wie - przedłużenie Indiry Ghandi :-)
        • Gość: x a po co ją przedłużali? IP: *.unitymediagroup.de 30.04.14, 11:29
          Była wystarczająco wysoka, jak na kobietę.
          • mmagi Re: a po co ją przedłużali? 30.04.14, 12:26
            ale nugatem to moze nie zaszkodzi;)
      • zaczarna Re: NUGAT w kubeczku 01.05.14, 14:20
        Ostatecznie upiekłam orzechowy biszkopt, przełożyłam kremem cynamonowym i kawowym a wierzch zalałam nugatem. Wyszło przepyszne :)
    • squirk Re: NUGAT w kubeczku 30.04.14, 23:37
      rozrabiara0 napisał(a):

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=rozrabiara0&title=&forum=
      O, Sante zeszło na psy, a taka dobra firma była.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka