zaczarna 29.04.14, 15:52 Witam, dostałam sporo nugatu w kubeczkach z Niemiec. Robiłam już z nim pralinki, jest smaczny, w konsystencji przypomina krem czekoladowy. Macie jakieś pomysły do czego mogę go wykorzystać? Jest go naprawdę duuużo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: NUGAT w kubeczku 29.04.14, 16:14 zaczarna napisał(a): > Witam, dostałam sporo nugatu w kubeczkach z Niemiec. Robiłam już z nim pralinki > , jest smaczny, w konsystencji przypomina krem czekoladowy. Macie jakieś pomysł > y do czego mogę go wykorzystać? Jest go naprawdę duuużo. Zastąpiłabym nim Nutellę w niektórych przepisach z Moich Wypieków, tych które wyszukiwarka wyrzuca po wpisaniu "Nutella" (nie mogę podać linków bo wyskakuje "wykryto spam") i zrobiła przekładane wafle. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes181jaw2008 Re: NUGAT w kubeczku IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 29.04.14, 17:35 Możesz się podzielić ze mną :) kocham ten smak hehe. Myśle że zastąpienie nutelli będzie idealnym pomysłem. Kiedyś piekłam ciasto gdzie biszkopty smarowało się nutellą. Wafle przekładane/ Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: NUGAT w kubeczku 30.04.14, 09:04 Nugat (ulica) jest w W-wie - przedłużenie Indiry Ghandi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x a po co ją przedłużali? IP: *.unitymediagroup.de 30.04.14, 11:29 Była wystarczająco wysoka, jak na kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: a po co ją przedłużali? 30.04.14, 12:26 ale nugatem to moze nie zaszkodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarna Re: NUGAT w kubeczku 01.05.14, 14:20 Ostatecznie upiekłam orzechowy biszkopt, przełożyłam kremem cynamonowym i kawowym a wierzch zalałam nugatem. Wyszło przepyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: NUGAT w kubeczku 30.04.14, 23:37 rozrabiara0 napisał(a): forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=rozrabiara0&title=&forum= O, Sante zeszło na psy, a taka dobra firma była. Odpowiedz Link Zgłoś